donderdag, juli 20, 2017

De Raad - “Afscheiding” - 19 Juli 2017 / Ron HeadDe Raad
“Afscheiding”
19 Juli 2017 / Ron Head

Vandaag zouden wij een vraag aan jullie willen stellen. Denk alsjeblieft goed over je antwoord na. Hoe zouden jullie leven, zouden jullie gedachten, jullie overtuigingen over jullie zelf zijn, als jullie aan jullie zelf zouden kunnen bewijzen dat jullie van niets afgescheiden waren?
Wij vragen dit aan jullie om jullie de waarheid te laten zien over wat de illusie genoemd werd. De grootste misvatting, de grootste leugen, is de opvatting van afscheiding. Het is wat jullie toestaat te ontkennen wat jullie zijn. Het staat jullie toe de verantwoordelijkheid te verschuiven, of het in ieder geval zo te laten lijken. Het staat alle andere onjuiste overtuigingen over jullie zelf toe die jullie hebben. Het staat de “Ik ben beter”, “Ik ben slechter”, “Ik zou nooit kunnen”, en alle andere ontkenningen toe die jullie aangenomen hebben of waar jullie in feite tot toe aangemoedigd werden om te geloven.
Welnu, het is een zeer eenvoudig iets om aan jullie te bewijzen dat alles een energiegebied is en daarom is afscheiding een onmogelijkheid. Iedereen met een basisbegrip van de wetenschap vandaag de dag zou het daarmee eens zijn. Niettemin begint op dat punt een verstandelijke ontkenning. De meeste mensen staan die denkwijze niet toe om over te stromen in/naar wat zij werkelijk over zichzelf of hun mentale en spirituele levens geloven.
Aan jullie werd onderwezen dat jullie hier zijn en dat jullie bron, hoe je het ook wenst te noemen, ergens ‘daarboven’ is. Nochtans zijn jullie gereed om in te stemmen met een verklaring zoals, “God is overal”. Zien jullie de ontkoppeling?


Sommigen - de meesten - zouden zelfs instemmen met “God is alles”. Maar zij zouden snel zijn met te beweren, “behalve ik!” Omdat, per slot van rekening, te zeggen dat Hij/Zij/Het jij is zondig zou zijn. Omdat dit jullie dus onderwezen werd. Zien jullie dat? Hier is de waarheid ervan. Te zeggen dat je afgescheiden bent van en niet samengesteld bent uit Goddelijke materie is de leugen. In feite is het geloven dat je dat niet bent en dat nooit zou kunnen zijn de leugen. Als God in alle dingen is, moet dat jou ook omvatten. Tenzij je, natuurlijk, geen ding bent. Veel geluk met die aanname…
In feite vereist de ontkenning van wat is, enorm veel gecompliceerd denkwerk dan dat de acceptatie van de waarheid dat doet. Impliceert niet dat “God de mens naar zijn evenbeeld maakte” dat wat het ook maar was dat God maakte een goddelijke creatie is?
Dus, wat voor redenen bestaan er voor deze hardnekkige overtuigingen?
Het is gemakkelijk om te zien dat als je overtuigd bent dat je afgescheiden bent, en iemand nodig hebt om voor jou met het Goddelijke te communiceren, of om voor jou een aantal leringen te interpreteren, dat je dan gecontroleerd kunt worden. Een priesterlijke klasse heeft gedurende vele duizenden jaren bestaan.
Minder gemakkelijk te zien is dat als jij jezelf af kunt scheiden, of die overtuiging toe kunt staan binnenin jou te bestaan, je verlost bent van een grote hoeveelheid aan schuld. Welnu, wij zeiden eerder dat schuld een leugen is. De enige die jou werkelijk beschuldigd van wat dan ook dat ben jij. Je kwam voor de ervaring. Je had de ervaring. Je ziet waar je het beter gedaan zou kunnen hebben. Dat wordt een les genoemd. Willen jullie het nog eens proberen? Ga ervoor. Denk je dat je de les geleerd hebt en wil je iets anders proberen? Ga ervoor. Het is een groot Universum.  
Natuurlijk, daar is deze grote bebaarde kerel daarboven op die wolk die mensen straft. Vrienden, zelfs jullie hoog geplaatste religieuze leider in Rome heeft verkondigd dat eeuwige straf niet waar is. Hebben jullie die memo niet gekregen?
Dus, hier is een andere interpretatie waar jullie over na mogen willen denken. Je bent een eeuwige, goddelijke creatie en een mede-schepper. Je bent vrij. Je bent krachtig. Mede-scheppers moeten krachtig zijn, nietwaar? Jij bent een deel van Alles-Dat-Is. En jij bent hier om van deze begrippen een integraal deel van jezelf te maken.
Dat klinkt hard, nietwaar? Totdat jullie begrijpen dat er een immense hoeveelheid aan ondersteuning voor jullie is, precies dat doend wanneer jullie eenmaal akkoord gaan en toe staan om dat te laten gebeuren. En wij vertellen jullie dat dat een feit is. Wij weten het … wij zijn een onderdeel van die ondersteuning - waar jullie niet werkelijk afgescheiden van zijn. En ons doel is om jullie op iedere mogelijke manier te helpen herinneren wie jullie zijn. Dit is één van deze manieren. En onze boodschappen, in vele talen, en vanuit vele stemmen, zullen doorgaan.
En, geloof het of niet, de les wordt eindelijk gehoord. Als wij lichamen hadden, zouden wij dansen.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link: http://oraclesandhealers.wordpress.com/

6 opmerkingen:

 1. Heel mooi, het kan niet vaak genoeg herhaald worden dat we mede schepper zijn en geen slachtoffer. Het is zo'n ingesleten patroon geworden dat herhaling noodzakelijk is, althans voor mij. Ik word gelijk een stuk lichter als ik dit soort berichten lees. Enkele weken geleden zei iemand in mijn droom "je bent op aarde om te herinneren wie je bent". Dit bericht sluit daar weer mooi op aan. Dank je Cobie, fijne dag����

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie Helena, en heel fijn dat het zo met je resoneert. Voor mij was het een 'must' om te vertalen omdat dit dus bevestigt wat ik de laatste tijd zelf onder de aandacht heb proberen te brengen...

   Jij ook een hele fijne dag.
   In Liefde,
   Cobie

   Verwijderen
 2. Hallo Cobie,

  Dit is voor mij een boodschap die mij de kriebels geeft.

  Alsof wij hier nu al werkelijk 'vrij' kunnen zijn.
  Met 'wij' bedoel ik het afgesplitste bewustzijnsdeel dat hier dit spel speelt.
  "De grootste leugen is de opvatting van afscheiding"...., maar elke morgen weer worden we MOEDWILLIG afgescheiden door de sluier der vergetelheid die telkens over ons geheugen heen gelegd wordt, om ons toch maar niets meer te herinneren van wat ons complete, hogere Zelf werkelijk is en doet.
  Waarom? --> Deze afscheiding is wat ons hier toestaat te geloven dat we niet goddelijk zijn (en eigenlijk alles kunnen doen en beleven wat we maar willen, en idd vrij zijn).
  De afscheiding is iets dat nodig is/was om dit aarde-spel geloofwaardig te kunnen spelen en veel te leren omtrent onszelf...alleen mogelijk, net DOORDAT we in die afscheiding geloven, door de sluier.
  Over de ouwe koek van de bebaarde man in de hemel wil ik het niet hebben, maar als het tijd is om werkelijk vrij te zijn: waarom dan nog de sluier die ons van alle interessante belevenissen gedurende de nacht afgescheiden houdt?
  De Raad wil helpen om ons te herinneren wie we zijn op ieder mogelijke manier?
  -->Laten ze dan de sluier die ons afgescheiden houdt langzaam opheffen, dat zou pas een Hulp zijn!

  Liefs, Emelle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Emelle,

   Het is moeilijk om een afdoende antwoord te geven. Ik kan alleen maar naar voren brengen eigenlijk dat de echte werkelijkheid geheel anders is dan dat wij geloven dat deze is. En dat dit iets is dat ons niet zomaar ineens verteld kan worden, we zouden het niet begrijpen...

   Jij gaat ervan uit dat de sluier alleen voor ons geldt, maar die sluier geldt voor dit gehele dimensionale systeem. Zo Boven, Zo Beneden??? Dat is één van de Universele Wetten. Dus vanonder de sluier wordt alles uitgespeeld zoals wij onze levens hier kennen, maar dit geldt ook voor de Hogere dimensionalen. En zij werken er nu bijna twee jaar aan om onder hun eigen sluier vandaan te komen.... Het eerste wat wij overduidelijk moeten gaan beseffen is dat wij allen in verbinding staan met De Ene, met onze Schepper, met God. (welke naam je er ook aan wilt geven) Ik heb er persoonlijk al artikelen over geschreven, en nu deze boodschap van de Raad sluit daar prachtig op aan.

   Dus de sluier wordt opgeheven, en uiteraard voor sommigen kan dat niet snel genoeg gaan. Maar we/ze hebben ook nog met anderen rekening te houden. En dat je zo reageert als je doet, stemt me vreugdevol ... eerlijk waar. Praat maar op deze manier met je spiritteam en hogere zelf, maak hen maar duidelijk dat jij een geïndividualiseerd aspect/extensie bent van De Ene. Maak duidelijk wat je wil, en vraag om een op waarheid gebaseerd contact. Vraag het aan je Hogere Zelf ... en ik hoop samen met jou dat deze zal beslissen om de eerste stappen te ondernemen om je stapje voor stapje kennis te laten maken met de waarheid zoals deze voor jou het beste is om tot uitdrukking gebracht te worden....

   In Liefde,
   Cobie

   Verwijderen
 3. Lieve Cobie,

  Bedankt voor je vriendelijke antwoord, ik wist niet dat de Raad ook zo'n 'sluier' had, ik zal geduldiger zijn met hun goedbedoelde boodschappen hierdoor.
  Dat vragen/scheppen om vrij te zijn van de sluier is waar ik nu al een tijdje mee bezig ben... Het komt er, het is de volgende stap.
  Het is wel hoopgevend te weten dat we voor onszelf een nieuwe tijdlijn kunnen scheppen met gans nieuwe elementen, en zo 'alles' naar een hoger plan brengen.
  Die ongeduld-kriebels die ik krijg de laatste tijd, bestaan uit positieve agressie die verandering doet ontstaan vanuit een grondig beu zijn van het oude.
  Thx Cobie,
  Liefs, Emelle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die ongeduld-kriebels ken ik ook heel goed, en ik denk zo velen met ons. We willen die veranderingen, we willen dat onze wereld gaat doorgroeien naar meer evenwicht, respect en Liefde... Als we dat dan nog steeds niet zien met alles dat we doen en zo ... dan kan komen die kriebels beslist op de voorgrond te staan ... Daarvoor zijn we mensen denk ik wel eens...

   Liefs,
   Cobie

   Verwijderen