zaterdag, maart 09, 2013

Ann Albers en de Engelen - Maart 2013-Week 10

Art by Blackeri
Bloesems te Midden van Doornen en Stormen

Onze dierbare vrienden, wij houden zeer veel van jullie.
De laatste paar weken hebben wij besproken hoe je anderen kunt helpen door in een ruimte van liefde te blijven, in plaats van ook in de donkere ruimtes te vallen. Je zou de handen van de bedroefden vast kunnen houden zonder bedroefd te raken, als je in een ruimte van liefde blijft. Je kunt door boze woorden aangevallen worden, zonder kwaad te worden, als je in een ruimte van liefde blijft. En je kunt zonder wanhoop naar het nieuws kijken, terwijl je in een ruimte van liefde verblijft. Wij weten dat dit niet is wat aan de overgrote meerderheid geleerd werd. Wij weten dat dit niet is wat de meesten van jullie gedemonstreerd zagen terwijl jullie leerden te reageren op het leven. En toch hoeveel meer prachtig krachtiger het zou zijn als je wist dat in plaats van je aan te sluiten bij ellende om het gezelschap te houden, je de welwillenden uit hun ellende vandaan kunt tillen door de zuivere gratie van jouw liefde en medeleven.
 Wat maakt mensen droevig dierbaren? Het is natuurlijk, wanneer het leven niet op de manier gaat zoals zij gewenst hadden dat het zou gaan. Je verliest een geliefde. Je maakt een vergissing. Je mist een kans. En in de nasleep van verlies of spijt, zou je zeer, zeer droevig kunnen zijn. In dat moment zou jij je kunnen voelen alsof je niet van jezelf kunt houden of alsof het leven niet van jou houdt. Wat je in dat moment het meeste van alles nodig bent is opnieuw verzekerd te worden dat er van je gehouden wordt….dat mensen van jou houden en het meest van alles, dat God van jou houdt. Dus wanneer je de bedroefden helpt, houd dan van hen. Knuffel hen. Ondersteun hen op manieren die zeer praktisch kunnen zijn. Probeer het niet voor hen op te lossen of hen te redden, dierbaren, laat hen hun droefheid hebben, want niemand kan die liefde van hen afstelen. Zelfs in droefheid dierbaren, probeer je liefde te vinden die verloren lijkt te zijn. Houd van hen en haal hen er zo doorheen.

Op dezelfde manier worden mensen kwaad als het leven niet zo gaat als dat zij wensen. Sommige mensen worden kwaad wanneer zij voelen dat zij niet gehoord worden, dat er niet om hen gegeven wordt, of dat zij niet begrepen worden. Nogmaals, diegene die kwaad is heeft behoefte aan liefde. Zij hebben er geen behoefte aan dat jouw kwaadheid naar hen teruggestuurd wordt, hen zelfs nog meer onbegrepen en ongeliefd laten voelend. Zij hebben vaak iemand nodig die eenvoudig naar hen wil luisteren, zonder oordeel, iemand die kan zeggen, "Ja, ik kan zien waarom je kwaad bent." Die iemand kan wel of niet authentiek jij zijn. Misschien ben je niet gereed voor dat niveau van liefde en medeleven, of misschien zijn zij nog niet gereed om het te ontvangen. Alleen jij zult dat, in iedere gegeven situatie, weten. In sommige gevallen is het van een veel liefdevollere betekenis om weg te gaan van een kwade ziel en eenvoudig voor hen te bidden in plaats van ervoor te kiezen een doelwit te blijven. Je zult weten wat het meest liefdevol aanvoelt in iedere gegeven situatie. Jouw hart weet dat. Jouw geest/verstand zou terug willen gaan vechten wanneer kwaadheid op jou gericht is maar als jij in jouw hart kunt gaan zal je zien dat het kiezen van een liefdevolle actie, eerst voor jezelf en dan voor de ander, veel meer krachtiger/machtiger is.
Dus wat doe je als jij degene bent die droevig of kwaad is? Dierbaren, wij zouden eerst en vooral zeggen, accepteer jouw eigen gevoelens. Je wilt liefde. Je wilt vertroosting. Je wilt gehoord worden. Duw de droefheid of kwaadheid niet weg, maar graaf in plaats daarvan diep en ontdek wat liefde daaronder nodig heeft. Dan, vanuit een plaats van eerlijkheid reik je uit naar authentieke hulp. Reik uit naar een medelevend oor, naar iemand die bereid is om jou te horen, je te vertroosten, je te ondersteunen. Zoek niet naar diegenen die jouw droefheid aan zullen vullen, of jouw kwaadheid zullen vergroten, want dat is niet de manier om uit jouw pijn vandaan te komen. Zoek diegenen uit die van jou zullen houden, naar jou zullen luisteren, en wanneer je gereed bent, een grotere waarheid met jou zullen delen.
Wanneer wij suggereren dat je ellende geen gezelschap houdt, vragen wij je eenvoudig om te beseffen dat het zijn in een staat van liefde de meest krachtige manier is om diegenen in nood te ondersteunen. Wanneer je in meer duistere ruimtes bent, zal je veel gelukkiger zijn met het zoeken naar liefde in plaats van te proberen anderen met jou mee de duisternis in te trekken. Wanneer je in de lichtere ruimtes bent, moet je in een liefdevolle ruimte blijven om waarlijk van enige echte ondersteuning te zijn.
Wij weten dat dit niet altijd gemakkelijk is. Wij weten dat veel van de wereld eerder diens eigen pijn zou bevestigen in plaats van te zoeken naar een liefdevolle oplossing. En toch zijn jullie de dragers van Gods waarheid en Gods Licht. Jullie zoeken naar een manier om een beter leven voor jezelf en voor diegenen rondom jou heen te creëren. En dus dierbaren, spreken wij liefdevolle woorden van waarheid, jullie harten aanrakend, jullie vertellend dat je KUNT liefhebben zelfs wanneer het niet gemakkelijk is. Jullie zullen hiervoor rijke beloningen oogsten omdat als je liefhebt, zal jij Gods Liefde ook voelen. En dit is de schoonheid van de beweging van God door het menselijke ras heen…wanneer diegenen die bereid zijn om te geven en diegenen die bereid zijn om te ontvangen  elkaar vinden en God toestaan om door hen heen te bewegen.

God Zegent Jullie. Wij houden heel veel van jullie.
-- De Engelen. 

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten