maandag, maart 11, 2013

Ann Albers en de Engelen - Maart 2013 - Week 11


 
"Gehoorzaamheid aan Liefde"
 
Onze dierbare vrienden, wij houden zeer veel van jullie.
Vandaag gaan wij spreken over gehoorzaamheid. Het is een woord welke, voor velen van jullie, beelden oproept van het in school rechtop zitten en dat je moet luisteren naar ouders, leraren en autoriteitsfiguren. Het is een woord dat vaak herinneringen van beloning of straf naar voren brengt, of niet-zo-plezierige herinneringen van gedwongen te worden je te gedragen op manieren waarvan je voelde dat die stijf en beperkend waren. Het is een woord dat gebruikt wordt om gedragingen te beschrijven van diegenen die in religieuze orders dienen, en een woord dat anderszins niet vaak gebruikt wordt in spirituele cirkels. Maar toch, dierbaren, is dit woord rijp met rijke mogelijkheden voor het verbeteren van jullie eigen levens.
In waarheid, hoewel jullie aan jullie zelf denken als zijnde "vrij", gehoorzaam je altijd aan iets. Jullie ware vrijheid komt van het in staat zijn om te kiezen welke gedachte je zult dienen en aan welke impulsen je zult gehoorzamen. Zal jij, door angstige keuzes en gelimiteerd denken, de voorschriften van jouw maatschappij, jouw cultuur en jouw conditionering gehoorzamen? Of zal je ervoor kiezen om de stille, kleine stem van liefde te gehoorzamen die binnenin jou naar boven komt - de stem van God die wenst jou te begeleiden naar een leven dat meer verbazingwekkend is dan wat dan ook waar je ooit over gedroomd hebt? Zullen jullie de spontane, passievolle, en vreugdevolle impulsen gehoorzamen die jullie harten op een gegeven moment aanraken, of zullen jullie over hen nadenken totdat de vonk verminderd en de begeleiding voorbij gegaan is? Zullen jullie, zoals onschuldige kinderen, de oproep gehoorzamen naar vreugde of zullen jullie die natuurlijke verrukking terzijde duwen als frivool en onpraktisch?


Neem een zeer praktisch voorbeeld in overweging. Iemand waar je van houdt maakt jou kwaad. Je hebt een angstig verlangen om terug te slaan, om iets pijnlijks te zeggen, maar toch diep binnenin jouw hart is het ware verlangen voor troost voor jezelf, voor begrip, voor een grotere verbinding, of op z'n minst een verlangen naar vrede/vreedzaamheid. Jullie conditionering leert jullie om terug te slaan. Jullie hart leert jullie om vrede te zoeken. Welke zal je kiezen? Eveneens, zeg…je hebt een impuls en een verlangen om iets te gaan leren dat niets te maken schijnt te hebben met het inkomen of dat in jouw leven "bruikbaar" is. Zal je naar jouw hart luisteren en genieten van deze activiteit, of zal je het weg beredeneren?
God houdt van jullie ongeacht wat. Wij houden van jullie ongeacht wat. Er is nooit enig oordeel in de hemelen. Wij weten eenvoudig dat het gehoorzamen van de diepere en meer liefdevolle waarheden in jouw eigen harten je veel gelukkiger maakt. Je kunt de conditionering moeten overwinnen om dat te doen, maar het leren om jezelf te conditioneren om de waarheid in de dieptes van jouw harten te gehoorzamen zal je onbeschrijflijke vreugde brengen.
Dierbaren, de engelen leven in gehoorzaamheid tot liefde en het is onze grootste vreugde om dat te doen. Wij willen, met al onze harten, met jullie delen dat het leven in gehoorzaamheid tot liefde de grootste vrijheid is die je ooit zou kunnen ervaren in een gegeven levensspanne. Het is de vrijheid om voorbij de grenzen en beperkingen van de menselijke gedachte te leven. Het is de vrijheid om het wonderbaarlijke in je leven te ervaren.
Als jouw keuzes in het leven alleen gebaseerd zijn op wat veilig, bekend en comfortabel aanvoelt, dan begin je te leven binnenin de piepkleine en beperkte reeks van mogelijkheden die jij of diegenen rondom jou heen gevalideerd hebben. Als in plaats daarvan, jij jezelf toestaat om open te staan tot nieuwe ideeën, nieuwe passies, nieuwe interesses, en nieuwe vonken van inspiratie, dan leef je een leven in vertrouwen, je opent tot het wonderbaarlijke, en zoals de sterren aan de hemelen, gehoorzamend aan een macht die niets anders voor jou wilt dan om liefde en een leven voorbij jouw wildste dromen te ervaren. Gehoorzaam de liefdevolle impulsen in jullie eigen harten dierbaren, want deze zijn inspiraties van God.
God Zegent Jullie. Wij houden zeer veel van jullie.
--De Engelen
 
Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten