woensdag, oktober 05, 2016

Ann Albers en de Engelen - “Zelf-Liefde” - 1 Oktober 2016


Ann Albers en de Engelen
“Zelf-Liefde”
1 Oktober 2016

Als jullie van jezelf zouden kunnen houden, jullie echte zelven, dan zouden de meesten van jullie zich gewaarworden een aanzienlijk anders en veel mooier leven te leven. Zelf-Liefde, zoals wij erover spreken. Is niet eenvoudig je “goed voelen” over jezelf. Het is niet het gevoel alsof je beter bent dan wie anders dan ook. Het is niet eenvoudig aardige dingen voor jezelf doen. Het is, in plaats daarvan, bereid te zijn het Licht van Goddelijkheid binnenin jou te erkennen … ongeacht wat.  
Zelf-Liefde staat je toe onze hulp te ontvangen. Zelf-Liefde plaats jou in een energie gebied van waarheid, waarin de Schepper en je engelen de bekwaamheid hebben om jou te helpen. Zelf-Liefde maakt dat je wenst om aardig en mededogend voor anderen te zijn, zelfs tegen diegenen die jou kwetsen.
Wanneer jij jezelf de Liefde geeft die je nastreeft, vertrouw je niet op anderen om het voor jou te doen. Wanneer jij je eigen Goddelijke Vonk in zelfs je donkerste tijden erkent, kan je het in anderen erkennen, zelfs wanneer zij in de dieptes van hun eigen donkerte zijn. Wanneer je ziet wie en wat je waarlijk bent, zal jij jezelf niet toestaan om voor een lange tijd in onvriendelijke omstandigheden te zijn … want je zult je kracht kennen om verandering te creëren en je zult weten dat het volledige Universum achter jou staat.

Dierbaren, maak een belofte om alle dagen van je leven van jezelf te houden! Maak een verplichting om van jezelf te houden, zelfs wanneer jij je niet trots over je uiterlijk, je gedachten, je leven voelt … want in deze gevallen, heb je extra mededogen nodig, extra geheugensteuntjes van de waarheid. Maak een verplichting om van jezelf te houden, zelfs wanneer anderen dat niet doen … en vanuit deze energie zal je ontdekken dat liefdevolle, begeleide actie altijd tevoorschijn zal komen.  
Wij houden van jullie. Wij weten wie en wat jullie zijn. Jullie zijn niets minder dan Vonken van Goddelijkheid die komen en een menselijke vorm aannemen omdat jullie deze waarheid vergeten zijn. Op jullie Aarde streven jullie ernaar je te herinneren, om de schoonheid, de Liefde, de goedgunstigheid opnieuw te ervaren, hetgeen binnenin jullie leeft. Jullie kunnen kiezen om de waarheid binnenin te omhelzen … zelfs wanneer jullie het niet voelen, en door dat aldus te doen, zullen jullie snel naar Liefde terugkeren.
God Zegent Jullie! Wij houden heel veel van jullie.
-- De Engelen
****
Boodschap van Ann
Hallo Iedereen,
Ik ben gepassioneerd over het delen van Zelf-Liefde omdat het mijn leven veranderde. Ik dacht dat ik van mezelf hield toen ik jonger was, maar ik besefte dat ik de oppervlakkigheid lief had - mijn baan, mijn huwelijk, mijn uiterlijk. Ik wist niet wie of wat ik was en toen dat allemaal weggehaald was in mijn late twintiger jaren/vroege dertiger jaren, ervoer ik niet alleen een identiteitscrisis, maar ook een serieuze lange periode van zelfhaat. Als een resultaat, trok ik overvloedig veel mensen aan om te helpen mij te vernederen, mij verbaal te mishandelen, en me ervan langs te geven met hun gedragingen. Ik wist dat ik moest veranderen.
Ik begon aardige dingen voor mezelf te doen. Dat werkte tot een bepaalde graad. Maar toen had ik een behoorlijke serieuze kwetsuur, iets minder dan een decennia geleden en had huisarrest. Deze keer moest ik binnenin gaan. Ik moest ontdekken wie en wat binnenin mij was om van te houden, terwijl ik nauwelijks ook maar iets voor een ander kon doen, laat staan voor mezelf. Het was toen dat ik mezelf begon te zien zoals de engelen dat doen … en het veranderde mijn leven.   
Ik voelde niet langer meer de noodzaak om het iedereen naar de zin te maken. Ik begon mijn eigen prioriteiten op de eerste plaats te zetten en was in staat om anderen meer te helpen. Binnen een jaar ging ik met een man om die een dierbare vriend werd, en die dat tot aan vandaag de dag gebleven is. Ik schreef boeken, sprak op conferenties, en begon niet alleen van mezelf te houden, maar ook van mijn gehele leven, op een geheel nieuwe manier.
Dit is waarom ik Zelf-Liefde onderwijs. Ik heb uit de eerste hand diens wonderen gezien, niet alleen in mijn eigen leven, maar ook in het leven van vrienden, studenten en cliënten. Het is niet slechts een “goed gevoel” ding, omdat je van jezelf kunt houden zelfs wanneer jij je niet goed voelt. Het gaat niet alleen maar over aardig voor jezelf te zijn - dat is een consequentie. Het gaat niet over beter te zijn dan wie anders dan ook, en het is het verst verwijderde ding van egoïstisch te zijn. Het is, eenvoudig, leven in een diepe ruimte van spirituele waarheid.


Hier zijn een paar tips om je te helpen die ruimte van Zelf-Liefde deze week te omhelzen….
1. Kijk iedere dag in de spiegel in je eigen ogen…
Als je in je eigen ogen kijkt, zeg dan tegen jezelf, of je het nu wel of niet gelooft, “Ik houd van mezelf. Ik houd van mezelf. Ik houd van mezelf. Adem door de weerstand en blokkades heen, die bijna zeker naar boven zullen komen. Houd het vol totdat je een verzachting voelt.
2.Stop de zelfkritiek
Ik weet dat dit een moeilijke is! Wanneer ik oude, slechte, zelf-kritiserende gewoontes ontleerde, stuurden de engelen mij naar de spiegel … om me te verontschuldigen aan mezelf!
Als ik mezelf nu vang in zelfkritiek, zeg ik in feite tegen mezelf, “Het spijt me lieverd…” en dan zeg ik iets positiefs! Stel je een kind voor die naar je toe komt rennen en zegt, “Iemand zei dat ik lelijk ben!!!” Je zou waarschijnlijk zeggen, “Oh lieverd, het spijt me voor je! Maar je bent prachtig!” Doe dat voor jezelf wanneer jij jezelf lelijk noemt, een mislukking, stom, enzovoorts … Ben aardig tegen jezelf!
3. Besef dat Zelf-Liefde een handeling is van het verafgoden van de Goddelijkheid binnenin
Vraag aan jezelf … Hoe zou ik mezelf behandelen als ik wist dat het Goddelijke via mij een ervaring van het leven op Aarde heeft?
Wanneer je de diepere mystieke waarheid omhelst dat het Goddelijke in jou leeft, net zo zeker als dat de oceaan in iedere golf leeft, begin jij jezelf, en anderen, met grotere eerbied en respect te behandelen. Jij - de fysieke mens jij - bent een tempel voor Spirit. Ben aardig voor jezelf. Houd van jezelf … en je houd van God.


Ik wens jullie allemaal een prachtig week van Zelf-Liefde als een handeling van het verafgoden van het Goddelijke binnenin!
Blijf stralen … Ik houd van jullie allemaal!
Ann

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

2 opmerkingen:

 1. Ik begrijp de uitdrukking - verafgoding van het Goddelijke binnenin - niet. Ik interpreteer verafgoding misschien anders dan jij bedoeld of is het woordgebruik dat niet precies duid wat jij bedoeld ?
  Met Liefdevolle groet,
  Karel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien zou aanbidden een beter woord geweest zijn om te gebruiken. In mijn beleving is dit min of meer hetzelfde, maar nu je mij erover hebt laten nadenken, kan je inderdaad een andere betekenis geven aan verafgoden.

  Het is soms inderdaad dat woorden voor een ander niet helemaal dezelfde betekenis hebben. Voor mij betekenen ze toch wel hetzelfde... Dus Verafgoden of aanbidden ... Misschien kan 'eren' of "vereren" zelfs ook nog...

  Dank je wel!!

  BeantwoordenVerwijderen