zondag, juni 07, 2015

Het Goddelijke Zelf Vertrouwen & Vragen en Antwoorden - 7 Juni 2015 / Cobie de Haan


Het Goddelijke Zelf Vertrouwen
&
Vragen en Antwoorden
7 Juni 2015 / Cobie de Haan

Lieve vrienden van Denk Met Je Hart,
Zoals ik een tijdje geleden jullie vertelde over het contact dat ik met mijn Goddelijke Zelf (GZ) verkregen had, wil ik nu graag het één en ander aan vragen die ik inmiddels gesteld heb met jullie delen.
Het contact met mijn GZ is dermate ontwikkeld nu, dat ik er niet eens meer voor in meditatie hoef te gaan. Ik zit gewoon even en stel een vraag en na enkele momenten komt het antwoord dan ook binnen. Dit antwoord wordt nog steeds gegeven door een ja-knikken of nee-schudden van het hoofd. Ook heb ik tussentijds voorgesteld dat als er een vraag is die niet specifiek met ja of nee beantwoord kan worden mijn hoofd een draaibeweging te geven, zodat je als het ware een O vorm maakt, ja en nee in één beweging zeg maar. Meteen de volgende keer dat ik vragen stelde, werd daar ook gebruik van gemaakt.
Natuurlijk heb ik zo af en toe ook wel de vraag binnenin mezelf, kan ik de antwoorden vertrouwen, is het op waarheid gebaseerd enz. enz. Dat kleine ego-stemmetje binnenin blijkt dan toch nog niet voldoende tot bedaren te zijn gebracht. Dat is inmiddels verleden tijd voor mij, en dat zal ik jullie duidelijk maken met het verhaal dat ik op zaterdag 6 juni meemaakte. Daarna zal ik enkele vragen delen die ik gesteld heb en waarvan ik denk dat het wel waardevol is om deze aan jullie te vertellen.
****
Al vanaf vorig jaar loopt er hier een zwerfkat rond, een poes, die bij de buren de nesten met jonge konijnen leegrooft. Ja, wat wil je, zo'n dier heeft ook honger als het rondzwerft en als ze dan een plaats ontdekt waar ze zo bij de jonge konijntjes kan komen, kan je dat zo'n dier ook niet echt kwalijk nemen. Afijn, de buurman en ik hebben zo goed mogelijk geprobeerd om haar weg te jagen, we hebben achter haar aangezeten en geprobeerd de jonge konijntjes beter te beschermen. Ieder keer vond ze weer een gaatje om in het hok te komen… Dus begon ik haar te voeren, met de bedoeling haar uiteindelijk in huis op te nemen. Echter, deze poes is niet gecharmeerd van andere katten en valt hen zonder pardon aan. Dit is lange tijd goed gegaan, maar nu moest ik met mijn kater naar de dierenarts ivm met een naar abses. Toen de poes op vrijdagmiddag wederom een jong konijntje te pakken had gekregen was dat voor mij de laatste druppel. Ik ving haar zaterdag in alle vroegte, en belde de dierenambulance. Ik kreeg het antwoord dat ik eerst toestemming bij het asiel moest vragen, wilden zij de poes op mogen komen halen. Het asiel ging pas om één uur open, dus ik sprak mijn boodschap op een bandje in en moest toen wachten totdat er in de middag contact met mij opgenomen werd. We hadden mooi weer, ik zat buiten en ik dacht, ik ga mijn GZ hier vragen over stellen…


GZ, deze poes die hier voor problemen zorgt en die ik nu gevangen heb, gaat het lukken om haar vanmiddag in het asiel geplaatst te krijgen? …. Ja.
Oh dank je wel, dat is fijn om te weten. Ook een paar andere vragen over deze poes… Is zij echt in de steek gelaten? …. Ja.
Is zij in de steek gelaten omdat de mensen gingen verhuizen? …. Nee.
Dus ze wonen hier nog in het dorp? …. Ja.
Ik heb een vermoeden van wie ze geweest zou kunnen zijn, en ik weet dat er veel kinderen in die huishouding zijn… Ging de poes misschien ook uit eigen beweging weg? …. Ja.
(Dit vermoeden is ontstaan omdat ik gezien heb hoe een man met een hond haar probeerde aan te halen, en de hond gewoonweg blij was om deze poes te zien. Ze was dus honden gewend en misschien vandaar ook dat ze andere katten niet moest! Deze mensen wonen echter niet heel dicht bij mij in de buurt…)
Het werd te druk naar haar zin en zij kreeg te weinig aandacht? …. Ja.
Dus het was van twee kanten dat er geen belangstelling meer was om bij elkaar te blijven? …. Ja.
GZ, is deze poes ook gechipt? … Nee.
Dank je wel voor het beantwoorden van deze vragen, dan weet ik dat ik er goed aan doe om haar in een asiel geplaatst te krijgen voor een nieuwe baas/bazin.
's Middags om 3 uur was ik nog niet teruggebeld door het asiel en ik belde de dierenambulance weer op met de vraag wat ik nu moest doen. Deze meneer was zeer tegemoetkomend en zou voor mij navraag gaan doen en hen aansporen om mij op te bellen. Vijf minuten later … telefoon. Het asiel. Ik vroeg om toestemming, legde mijn verhaal uit en kreeg geen toestemming. De reden… Ik moest eerst twee weken lang op zoek gaan of ze ergens een huisje had. Nou met de informatie die ik inmiddels bezat en ook het gedrag van de kat, wist ik gewoon dat ze geen huisje meer had waar ze naartoe kon. Dus ik probeerde aan te dringen, en legde uit en legde nog verder uit, maar kreeg steeds hetzelfde antwoord… Ik raakte behoorlijk geïrriteerd, waar was het meegevoel? Het meedenken? Het was er gewoon niet, en op de site van dit asiel had ik gezien dat ze niet overvol zaten… 1 kat, 3 honden en 1 konijn… Nu weet ik niet of dit up-to-date was, dat laat ik dan ook in het midden.
Het lukte me dus niet, en ik werd keihard weer eens in de 3D wereld gesmeten... Dus ik op zoek naar een ander asiel … ik was daar druk mee bezig en besloot op een gegeven moment mijn GZ te benaderen.
GZ, je hebt me toch verteld dat de poes vanmiddag naar het asiel zou gaan? …. Ja.
Nou, dat gaat dus niet lukken … Blijf je bij die uitspraak? …. Ja.
Gaat ze dan naar het asiel dat ik nu gevonden heb en pas om 4 uur open gaat? …. Nee.
Nu, snapte ik er niets meer van… en het wantrouwen sloeg toe…
Ben jij mijn Hogere Zelf? ….. Nee.
Ben jij dan de één of ander entiteit die langskomt en een loopje met mij aan het nemen bent? ….Nee.
Ben jij mijn Goddelijke Zelf? …. Ja.
Wat moet ik dan nu met deze tegenstrijdige antwoorden. Zo te zien gaat deze poes vanmiddag niet naar een asiel, en wat moet ik nu dan met haar? Zo raak ik toch het vertrouwen in je kwijt? …. Mijn hoofd werd een heel klein beetje omlaag geduwd, en het voelde aan alsof mijn GZ bij diens standpunt bleef.
Dus ze gaat vandaag nog naar een asiel zeg jij? ….Ja.
Precies op dat moment, na die laatse "Ja", ging de telefoon over.
"Goedenmiddag met Cobie."
"Ja hallo, hier de dierenambulance. Ik wilde even horen hoe het gegaan is. Heb je al contact gehad?"
"Ja ik heb contact gehad, en ik heb een zeer onplezierig telefoontje achter de rug moet ik zeggen. Ze geven geen toestemming. Ik kon praten als brugman, maar moet eerst twee weken op zoek naar z'n vroegere huisje, die ze niet heeft, en ondertussen kan ze de andere jonge konijntjes om zeep helpen."
"Ohw, nou… wat vreemd."
"Ja dat vond ik ook…"
"Iedere zwerfkat moet naar ons weten gewoon opgenomen worden…"
"Ohw?"
"Ja…. Nou weet je wat, ik weet misschien een oplossing, maar ik moet eerst een telefoontje plegen en navraag doen."
"Nou, als dat zou kunnen, heel graag. U zou me enorm uit de brand helpen."
"Ik ga dat voor je doen."
 "Hartstikke bedankt, dit stel ik bijzonder op prijs…"
We namen afscheid en vijf minuten later belde deze meneer me terug, met de mededeling dat hij om ongeveer kwart over zes de poes zou komen ophalen. Wat bleek nu, hij en zijn vrouw blijken zelf ook iets van een opvangcentrum te hebben en de poes kon daar nog wel bij.
En inderdaad … Nadat de poes erop gecontroleerd was, bleek zij niet gechipt te zijn! Dus ook dat antwoord was correct!
Mensen zoals deze meneer (en zijn partner) moeten denk ik op deze wereld met een lampje gezocht worden… (dat heb ik ze later ook verteld!) Ik was blij en opgelucht en super dankbaar! En tevens voelde ik me dom en ietwat schuldig dat ik toch weer aan mijn GZ was gaan twijfelen. Hier werd even in korte tijd het keiharde bewijs geleverd van de echtheid en waarheid van alles wat betreft het contact met mijn GZ. Ik heb dan ook mijn excuses aangeboden…

En dat was dan mijn 'verhaal' van zaterdag 6 juni. Nu de vragen die ik gesteld hebt en uiteraard de antwoorden.
****
Zo nu en dan zie ik met mijn rechteroog, net terzijde van de pupil zeg maar een kleine bewegende, draaiende lijkt het wel, ronde vorm. Het is beslist niet groot, piepklein kan je wel zeggen. Dus daar wilde ik het één en ander over weten.
GZ, die beweging die ik in/bij mijn rechteroog zie, en waar ik niet recht in kan kijken, ik wil graag weten wat dat is, kan ik daar vragen over stellen? …. Ja.
Is dit iets van een portaal naar een andere dimensie? …. Nee.
Naar een andere werkelijkheid? … Nee.
Ohw… Is dit dan het zien van een glimp van de hogere rijken? …. Nee.
Oké … ik vraag je om me hier te gaan helpen met de juiste vragen te komen, want ik weet het zo één, twee, drie niet… Dus geen andere werelden, rijken, dimensies, geen portaal… Nee.
Wat kan het dan zijn… … … … Is het misschien iets van een dimensionale poort? … Er werd een ja/nee (O-vorm) antwoord gegeven.
Een poort, een buis of zo? Een kanaal?... Ja.
Wordt daar dan iets door aangevoerd? … Ja.
Kennis … Nee.
Energie … Ja.
Om het lichaam op te waarderen? … Ja/Nee.
Ohw… Heeft het misschien met het DNA te maken? …. Ja
Het waardeert het DNA op? …. Nee.
Het Activeert iedere keer dat ik het zie dan weer een gedeelte van het DNA? … Ja.
Ach zo… Dank je wel… duidelijk … dank je wel.
****
Vandaag 7 juni, heb ik het artikel van Suzanne Lie vertaald over de chakra's. Als je dat leest ga je al snel denken, "Nou ik zou best nog wel wat problemen kunnen hebben met mijn chakra's, want ik heb nogal veel last van het onderlichaam, met name de heupgewrichten en de onderrug. Is dat bij mij aan de orde? Dat mijn chakra's niet in evenwicht zijn en ik nog flink werk moet verrichten om dat in evenwicht te krijgen? …. Nee.
Dus ik heb geen problemen meer met mijn chakra's? …. Nee.
Oké … maar stel dat het wel zo was, zou dat dan grote problemen opleveren voor de versmelting met het HZ? … Nee.
Omdat we dan juist met het HZ versmelten en alles als vanzelf, zeg maar, recht getrokken wordt, want je herkrijgt de kennis en de herinneringen? … Ja.
Dus zoals ik in dit leven alleen gebleven ben, dat zal ook niet voor problemen gaan zorgen als ik straks weer volledig meZelf geworden ben, en ook weer samen ben met mijn Tweelingvlam. Dat levert voor mij geen problemen op in de zin van, dat ik helemaal niet gewend ben met iemand samen te leven en er misschien iets aan gevoelens overwonnen moet worden…, gêne, ik noem maar wat… Nee.
De herinneringen van mijn HZ die al die tijd met mijn tweeling samengeleefd heeft, overschrijven dan als het ware mijn alleenstaande status van dit leven dat ik nu leidt? … Ja.
Juist … dank je wel. Dat is best wel een geruststellende gedachte vind ik… Dank je.
****
Ik kreeg deze week een vraag over de planeet Venus. En dat deze er voor ons onbewoonbaar uitziet en zo, en hoe de mensen van Venus daar dan leven. Leven ze in Lichtschepen, of in speciale basissen… Ik heb haar geantwoord zoals je weet, en heb ik dat wel een beetje goed omschreven allemaal? …. Nee.
Oops… Goed, dan zal ik nu uit gaan vinden hoe ik het had moeten omschrijven.
Venus is toch een geascendeerde planeet? … Ja.
Zoals wij deze vanuit de 3de/4de Dimensie waarnemen bestaat er geen leven op. … Nee.
En de mensen die daar leven zijn met de planeet mee geascendeerd. …. Ja.
Dus dat had ik wel goed… Zij leven met een hogere vorm van bomen, huizen en dergelijke? …. Nee.
Ohw… Dat was dus de fout… Goed… Hoe moet ik dat dan omschrijven … Mens en planeet zijn geascendeerd, echter er is geen hogere vorm van het één en ander… Ohw, wacht… alles is samengesteld van/uit Licht. …. Ja.
De mensen leven daar in hun Lichtlichaam … Ja.
De bomen, planten alles wat een planeet aan kenmerken bezit bestaat uit Licht en dit Licht is minder dicht dan. …. Ja.
Hier bij ons bestaat alles natuurlijk ook van/uit Licht, alleen is het dichter van …nou…structuur zeg maar … Ja.
Juist … De bomen, de huizen, de leefomgeving alles is van Licht gemaakt. … Ja.
En als er nog verder geascendeerd wordt, dan wordt het allemaal nog minder dicht, totdat er slechts wervelend Licht overblijft? … Ja.
Dat geldt ook voor de planeet zelf? … Ja.
Die verdwijnt dus niet … Nee.
Oké … En, wat ik vertelde over de Aarde dat deze uiteindelijk nog wel te zien zal zijn in de lagere dimensies klopt wel? … Ja.
Is er dan ook nog leven op de Aarde? …. Nee.
Maar dat komt later, na een bepaalde tijd zeg maar, wel weer op gang? Als de Aarde zich hersteld heeft dan zal het leven op de Aarde zich weer ontwikkelen? … Nee.
Ohw … Ik denk nu aan wat ik wel eens hier en daar gelezen heb over kometen die langs de Aarde scheren en dat via hun stof dat ze achterlaten, de Aarde opnieuw ingezaaid wordt. Dat is dus niet waar? … Nee.
Juist… De Aarde blijft in de lagere dimensies zonder leven, dit is dan gewoon een groot rotsblok in de ruimte geworden als het ware … Ja.
Goh… Eigenlijk wel logisch als je er zo over nadenkt… Als inderdaad het leven verdwijnt, zoals wij dat kunnen zien van Venus, wat is dan het nut van het opnieuw inzaaien nietwaar? Ja, duidelijk…
En … en, de mensen dan van Inner Aarde. Hoe gaat het daar dan mee … Die komen naar de oppervlakte en ascenderen met ons mee? … Nee.
Zij zijn al geascendeerde zielen natuurlijk, dus zij ascenderen verder naar de 6de en hogere dimensies? … Ja.
Er is dus in de vijfde dimensie geen inner Aarde meer … Nee.
Inner Aarde is ontstaan met de ondergang van Lemuria en Atlantis? … Nee.
Ohw… Daaraan voorafgaand al dan? … Nee.
Dan erna? … Ja.
Juist, ik moet gewoon de vraag goed stellen… pffff…
Dank je wel GZ voor alle antwoorden weer!!
****
Zo, dit was weer een heel verhaal. Mijn innerlijke wantrouwende stem is van nu af aan tot zwijgen gebracht. Mijn voornemen is om te allen tijde mijn GZ te vertrouwen. Er zijn een paar vragen behandeld waarvan ik hoop dat deze ook voor jullie van enige betekenis zijn.
De versmelting met mijn HZ, zodat ik gewoon weer MeZelf wordt en dus niet langer meer opgesplitst ben, alle kennis en herinneringen terug zal krijgen, staat gepland voor in oktober dit jaar… Spannend!!
Zegeningen,
Cobie
 ©2015 Cobie de Haan, Denk Met Je Hart, Alle Rechten Voorbehouden - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

10 opmerkingen:

 1. Prachtig Cobie!

  Ik hoop dat je nog veel vragen en antwoorden met ons deelt.
  Wel een vraag nog: Als ik het goed begrijp dan gaat de Aarde op Venus lijken? Wordt de aarde een licht planeet waar geen fysieke vormen meer leven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er mijn best voor doen Jozette, zodra er vragen zijn beantwoord waarvan ik, en mijn GZ, denken dat dit gedeeld kan en mag worden, om het dan op de Blog te plaatsen.

   En ja, je hebt het goed begrepen. De aarde wordt een licht planeet waar geen fysieke vormen meer leven.

   Verwijderen
 2. Venus is de alterego van de aarde.

  Hartegroet Dhyana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Dhyana,

   Ik heb dit gegeven aan mijn GZ voorgelegd, en ik kan je vertellen dat Venus niet het alter-ego van de Aarde is. zij is een zuster-planeet van de Aarde.

   Dank je voor je reactie...♥

   Verwijderen
 3. Dank je wel Cobie, dit is heel fijn om te delen met ons!

  BeantwoordenVerwijderen