maandag, augustus 10, 2015

Tijdloze Schrijfsels van Lilian Gijsbers - Ontwaken


Tijdloze Schrijfsels van Lilian Gijsbers
Ontwaken
 
Word wakker! Kom in het hier en nu, je mag er helemaal zijn. Ontwaken is een proces. Een pad waarover elk mens loopt en op zijn of haar moment, wanneer alles samenvalt en juist is, dan ontwaak je. Zomaar, opeens, lijk je in een andere toestand te komen. Op de één of andere manier voelt deze staat van Zijn zo gewoon, zo natuurlijk, alsof het altijd zo is geweest.
Je bent totaal veranderd, maar vooral dichter bij jezelf gekomen. In feite ben je na het transformatieproces pas echt menselijk. Dan ben je een mens waarbij de natuur, het innerlijk weten, één is. Nu begrijp ik ook waarom mensen over de hele wereld zoeken naar deze staat van Zijn. Dit is waarom er zoveel heilige boeken zijn die de weg naar iets wijzen. En de weg leidt er naar toe dat je ontwaakt.
Waarom zijn er dan zo weinig mensen die het halen, die het pad tot het einde bewandelen? Het zijn niet de dagelijkse beslommeringen, die veel mensen daarvan de schuld geven. Zelf ben ik in het proces van ontwaken beland in de drukste tijd die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt, gezin, een huis, een man, een startend bedrijf, een huishouden, vrienden…. Dus ik kan met recht zeggen dan rust geen vereiste is om tot een grote ontwaking te komen. In een grot gaan mediteren of je terugtrekken in een hutje op de hei is het dus niet. Je hoeft ook niet jaren onder een boom te zitten om een Boeddha, Jezus, Mohammed of Mozes te worden. En ook niet elk mens zal zijn ontwaking laten groeien tot een icoon dat door de geschiedenis heen onthouden wordt.

Als je eraan toe bent, als je jouw levenslessen serieus hebt opgepakt en je hebt getoond dat je betrouwbaar, moedig, doortastend en liefdevol kunt zijn, dan komt het moment van ontwaken toch nog op een onverwacht moment op je pad. En dit is voor iedereen weggelegd. Je hoeft er niet een ritueel voor uit te voeren, je hoeft er niet voor te bidden of te geloven in een god. Uiteindelijk is er slechts 1 vereiste: je ware zelf zijn. Dan houd je van jezelf en van alle anderen, niet omdat dit moet of van je verwacht wordt, maar omdat het je overkomt. Het is iets wat je zo graag wilt, dat het je als het ware GEGEVEN wordt.
Het is wat veel mensen tegenhoudt en waar verschillende geloofsovertuigingen je ook op het verkeerde been zetten. Liefde voor God, liefde voor je naaste zoals je jezelf liefhebt, mededogen en compassie. Hoe kan je deze dingen ervaren als je jezelf nog niet liefhebt? Het is onmogelijk. Ik ken mensen genoeg die op enigerlei wijze een hekel aan zichzelf hebben. Dan wel hun uiterlijk, dan wel hun vermogens of kennis, ergens zijn we zo kritisch op onszelf. En juist liefde voor je Zelf, voor je innerlijke kracht, je wijsheid (die niet uit boeken is te leren, maar veeleer levenskennis is), je schoonheid en je daden, juist die liefde brengt je bij de ultieme ervaring op Aarde. Ook regels, dat wat wel en niet juist is, hoe je moet handelen, wat je moet doen of laten, ze leiden je af van hetgeen werkelijk nodig is, namelijk op zoek gaan naar je pure zelf.
Je pure zelf oordeelt niet en leeft in Onvoorwaardelijke Liefde. Normen en waarden kunnen je de plicht opleggen om een ander te respecteren en in vrede te leven, maar zolang deze deugden worden aangehangen, terwijl ze niet vanuit bezieling worden beleefd, dan is je handelen een illusie en per definitie breekbaar. Zodra je leeft vanuit werkelijke bezieling van je ware zelf, dan zijn deugden als het nastreven van vrede, je naaste liefhebben, respect, mededogen en alle andere mooie deugden op Aarde een natuurlijke manier van leven.
Zonder jezelf te forceren of aan regels te willen houden zijn deze deugden dan vanzelfsprekend aanwezig en komen tot uiting in je houding, je daden en je woorden. In feite zijn de meeste stromingen hieraan voorbij gegaan. Ze hebben de aanbidding van een hogere kracht, God, Jaweh, Boeddha, Allah, vooropgesteld alsof dat het streven moest zijn. De ware weg is de weg naar jouw ware Zijn, om jouw goddelijke kern te omarmen en deze bevindt zich in jouw Zelf. In jouw ziel, de connectie met de bron die het leven is. Van daaruit ervaar je in alles de aanwezigheid van een hogere macht of kracht. Een vereenvoudigde weg naar ontwaken is dus in feite om jezelf helemaal te leren kennen en van alle aspecten van het Zelf te leren houden, van daaruit kom je bij de kern en zul je weten wat er nodig is om jouw pad naar verlichting te volbrengen.
In het Westen wordt de waarde van een persoon afgemeten aan eigendom, opleiding, macht en uiterlijke verschijning. Maar hierom draait het natuurlijk niet als we op zoek gaan naar ons ware zelf. Dan ontmoeten we eigenschappen als humor, moed, liefdevolle aandacht, inspirerend zijn, kunnen overtuigen, een leider zijn, creatief of emotioneel, begaan, vriendelijk, dit zijn ware eigenschappen van jouw Zelf en die hebben een pure schoonheid in zich. Dit zijn de deugden die al in de mens aanwezig zijn. Laat deze prachtige eigenschappen, die in jou zijn, naar buiten komen. Deel ze met de mensen om je heen. En wanneer je deze kwaliteiten die in jouw natuur aanwezig zijn, ook echt naar de oppervlakte haalt, brengen ze je naar ontwaking. Uiteraard is het niet zo, dat elke eigenschap bij elke mens in dezelfde mate aanwezig is. Daarom is het ook van belang om van jezelf te leren houden, want dan komen je innerlijke krachten vanzelf naar boven.
 Een crisis in je leven heeft vaak hetzelfde effect, opeens is alles waaraan je zo hard werkte, niet meer van belang. Alles om je heen laat je dan vallen, om de crisis het hoofd te bieden. Dit zie je bij overlijden, oorlog, natuurrampen en andere grote en kleine rampen. Opeens is er als vanzelf saamhorigheid, dan helpen we elkaar. In een crisis komt je ware aard naar boven. Maar…. En dat is de andere kant, ook het slechtste in jezelf komt dan naar boven.
Als je het zou opschrijven, dan heb je opeens precies een leidraad over je Zelf, wie jij bent en wat je krachten en je uitdagingen zijn. En dat is waar je aan kunt werken, om ze in balans te brengen en van alles wat bij jou hoort, te leren houden. Als je het pad eenmaal een heel eind hebt bewandeld, dan ben je op een nieuwe weg gestart…. De uidaging om je ware aard te gaan LEVEN!
Deze teksten komen uit mijn pen vanuit een innerlijk weten, maar dat betekent nog niet, dat je dit in je dagelijkse bewustzijn, oftewel je 3D realiteit, zomaar kunt toepassen. Het leren toepassen van je ware aard in de dagelijkse realiteit is een avontuur, een nieuwe zoektocht. Dit proces is het creëren van je eigen leven, vanuit jouw Ware Zelf.  
Door Lilian Gijsbers - Datum onbekend

Copyright © 2009 - 2015, Lilian Gijsbers. Alle Rechten Voorbehouden.
In samenwerking met: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten