zondag, maart 08, 2015

Ann en de Engelen - Het Licht in Je Leven Toe Laten Nemen - 8 Maart 2015


Ann Albers en de Engelen
"Het Licht in Je Leven Toe Laten Nemen"
8 Maart 2015
Terwijl jullie in/naar het grotere Licht verhuizen, ben aardig tegen jezelf en tegen elkaar, dierbaren, want net zoals wanneer je een zaklantaarn neemt in de verduisterde kamer en je alle viezigheid en stof ziet, zo ook wanneer jullie je Licht verhogen - zullen jullie alle gebieden in het leven zien waar jullie je gesetteld hebben voor minder dan de Liefde die jullie waarlijk verlangen. Jullie zullen bij jezelf gewaarworden soms geïrriteerd te raken, ongewoon terneergeslagen, of dingen weerstaan die niet langer meer bij jullie passen. Terwijl dit een normale en natuurlijke fase is, is de truc naar geluk/blijmoedigheid eenvoudig deze gevoelens te erkennen en verder te gaan met het creëren van een leven welke overeenkomt met jullie nieuwe vibratie.
Veronderstel bijvoorbeeld, je hebt genoegen genomen met minder dan liefdevolle gedragingen van iemand anders. Je leert, ontwikkelt je, en verhoogt je Licht. Hoewel de wens zou zijn om de wereld en jezelf meer lief te hebben, mag je eerst bij jezelf gewaarworden overstuur, intolerant en geïrriteerd te raken over deze gedragingen die eens "toelaatbaar" schenen te zijn.
Vier het als je dit voelt, maar probeer toch vooral niet jouw misnoegdheid aan de andere betrokken persoon te laten zien, want in werkelijkheid, was jij het die in de situatie bleef, de jij die het niet voor zichzelf opnam, of de jij die het opgaf om een manier te vinden om te communiceren … "Ik had de kracht om in deze situatie te blijven en nu heb ik de kracht om andere keuzes te maken."
Wat is het meest liefdevolle iets dat je kunt doen? Je in privé af reageren? Wat stoom loslaten? Een liefdevolle conversatie te hebben of misschien enige stevige grenzen in te stellen? Vraag het jezelf dierbaren, en maak dan de verandering. Je misnoegdheid gebeurt eenvoudig omdat je de zaklantaarn in/naar een verduisterde kamer gebracht hebt en nu wil je "de boel schoonmaken!" Je wilt het Licht in je leven toe laten nemen en de duisternis stoppen toe te staan om je Licht te dimmen.


Als jij jezelf een beetje een gezonde uitlaatklep toestaat, en dan beslist aangaande een liefdevolle aanpak of verandering, zal de misnoegdheid verminderen. De Liefde zal wederom beginnen te stromen, en je zult zien dat je nooit je kracht weg hoeft te geven aan een ander of aan een situatie, maar eerder je kracht eenvoudig moet bezitten om een liefdevolle keuze te maken.
God Zegent Jullie! Wij houden heel veel van jullie.

-- De Engelen
****
Boodschap van Ann
Gezonde Grenzen Instellen
Eens had ik een vriendin die ernstig misbruikt was tijdens haar kindertijd. Terwijl zij door de kwetsuren heen werkte, werd zij ongelooflijk bekrachtigd en ongelooflijk kwaad op alles dat minder was dan een liefdevolle behandeling. Degenen die haar zeer na stonden juichten voor haar omdat wij wisten dat ze aan het leren was om voor haarzelf te zorgen en gezonde grenzen in te stellen voor de allereerste keer, en wij wisten dat de kwaadheid voorbij zou gaan, zoals het altijd deed wanneer zij comfortabel raakte met haar nieuwe grenzen.
In het begin voelde zij zich vreselijk schuldig om zich zo te voelen. Zij had geleerd, als een hoofd biedende vaardigheid, om de gehele tijd "aardig" te zijn, zelfs wanneer de dingen of de mensen niet zo "aardig" waren. Omdat wij haar wilden ondersteunen haalden we een grapje uit en kochten een grote groene plastieken honkbalknuppel. We labelden het "de grenzen knuppel" en moedigden haar aan om een denkbeeldige zwaai te maken naar wat het ook was dat niet goed in haar leven was. We lachten ons slap en zij raakte wat stoom kwijt.
Diegenen van ons die liefdevol willen zijn voelen zich vaak vreselijk ongemakkelijk wanneer zij een gezonde grens in moeten stellen, iemand uit hun levens los moeten laten, of "Nee" moeten zeggen wanneer iemand anders echt wil dat jij "Ja" zegt. En toch, om ook maar iets minder te doen is onecht, oneerlijk en per slot van rekening in feite niet zo liefdevol. Dus vaak, zie ik dit in anderen, en heb het in mijn verleden gezien, kwaadheid en ongenoegen komen welzeker naar boven wanneer wij onszelf gewaarworden in dergelijke situaties ongemakkelijk te zijn. Als we meer gemakkelijker worden met nee te zeggen, gezonde grenzen in te stellen, en weg te lopen van de duisternis, voelen de dingen beter aan.  
Bijvoorbeeld, zeg dat je beleefd naar een vriend(in) geluisterd hebt die gedurende maanden aan het klagen geweest is. Plotseling ontwikkel jij je en besef je dat deze klachten geen van jullie beide dienen. Je hebt nu nieuwe keuzes om te maken als jij in integriteit met jezelf bent … spreek je vriendelijk uit, breng minder tijd met de vriend(in) door, of probeer een andere manier uit te vogelen om de situatie op een ander manier te behandelen. Als je hier niet comfortabel mee bent, dan zijn de kansen dat je kwaad wordt op de vriend(in). En terwijl alle gevoelens geldig zijn, verzoeken de engelen ons om naar hen te kijken voordat wij hen naar buiten halen en een ander opleggen en te zien wat zij ons proberen te vertellen. Zijn we echt kwaad op de vrien(in)?, of zijn we alleen maar gefrustreerd omdat we niet weten hoe op een liefdevolle manier met de situatie om te gaan? Als we eerlijk zijn, is het waarschijnlijk het tweede. We willen allemaal meer liefdevol zijn, en het is frustrerend wanneer we niet weten hoe. Dat is wanneer we bidden, "God laat me de weg zien om mezelf en het Licht in de ander te eren?" Merk op dat ik niet zeg om het "ego van die ander" te eren! Wanneer we kiezen om het Licht in een ander te eren, wenden wij ons soms af en vereren niet de duisternis.
Dus deze week, kijk oprecht naar je leven en zie of er ook maar iets is dat jou van streek maakt. Moet je een grens instellen, je afwenden van iets, of misschien slecht je houding veranderen? Denk erover na en het antwoord zal onthuld worden … jou terug naar goedgunstigheid en vrede gidsend.
Ik houd van jullie allemaal! Heb een gezegende week!
Ann

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten