donderdag, februari 15, 2018

De Scheppers - Sta Jezelf Toe het Ongemak te Voelen - 15 Februari 2018 / Daniel Scranton


De Scheppers
Sta Jezelf Toe het Ongemak te Voelen
15  Februari 2018 / Daniel Scranton

“Ja, er zijn tijden in je leven geweest toen jij je bewust voelde van enig ongemak in je zijnheid. Je hebt stappen ondernomen om dit ongemak dat binnenin je is en was te verlichten. Dat is je gebruikelijke manier van werken. Je wilt de bron van het ongemak uitschakelen. Je wilt het niet voelen. Je wilt niet dat het controle over jou heeft. Je wilt het uitschakelen, en je zult doen wat het ook maar is dat het neemt om het ongemak in je zijnheid uit te schakelen.
Dus hebben sommigen van jullie besloten dat het noodzakelijk voor je is om te verhuizen, of een relatie te verlaten, of om naar een arts toe te gaan. Wat het ook maar is dat je moet doen … bijvoorbeeld ontslag nemen. Je doet alles om jezelf te ontlasten van het ongemak in je zijnheid. En je ziet dat er resultaten zijn wanneer je acties onderneemt. Je bent in staat om het ongemak te minimaliseren of te elimineren. En wat er dan gebeurt is, dat je naar een andere situatie gaat en je een volgend scenario creëert om je weer in dat ongemakkelijke gevoel te krijgen. En je gaat verder op dit pad. Misschien is het ongemak nu minder ernstig dan dat het eerder was, maar het is er voor jou om te voelen. En wanneer je het voelt, vind je het niet leuk en je wilt het wederom uitschakelen.


Mogen wij voorstellen om in plaats van naar antwoorden te zoeken, naar oplossingen te gaan zoeken voor je ongemak, dat jij jezelf toestaat om in een staat van ongemak te bestaan, om jezelf te accepteren als een wezen die het ongemak gecreëerd heeft, en om het ongemak toe te staan om voor jou een geldige ervaring te zijn. Dan kan je voorbij de omstandigheden verhuizen die het ongemak blijven teweegbrengen en hoef je hen niet langer meer te creëren. Dit is waar, ongeacht wat het ongemak ook is, of het nu fysiek, of emotioneel of psychologisch is. Je hebt deze gevoelen van tijd tot tijd, en zij betekenen niet dat je iets verkeerd gedaan hebt. Zij betekenen eenvoudig dat je mens bent, en je bent hier om een menselijke ervaring te hebben -- een ervaring van alle facetten van het leven.
En wanneer je hen allemaal accepteert, dan kan je hen niet langer meer creëren. Je hoeft hen niet langer meer te creëren. Je kunt hen creëren als je dat wenst, maar het is niet langer een noodzakelijkheid meer voor jou omdat je, zogezegd, dat kaartje afgestempeld hebt. En dan kan je naar een andere ervaring gaan. Je kunt je ervaringen meer bewust kiezen wanneer je eenmaal door het hele scala heengegaan bent van alle uiteenlopende types van ervaringen. (1) Dan heb je toegang tot hen, en kan je hen naar eigen wil oproepen. Dus dat is onze boodschap vandaag aan jullie, en wij wensen voor jullie om te genieten van jullie ongemak en om het te laten zijn, om jullie jezelf te laten zijn. En om in een wereld te leven waarin alle ervaringen geldig zijn.”
*****
Voetnoot:
(1) Cobie - Door het hele scala heengaan is een ondergrond die je ook nodig hebt om je in te kunnen leven in de situaties van anderen. Jij hebt de ervaring al eens doorleefd en je kunt dus anderen bijstaan met jouw verhaal daarover. Je mededogen en inlevingsvermogen voor anderen zal meer ontwikkeld zijn en je weet hoe je adequaat een helpende hand uit kunt steken of iemand kunt ondersteunen bij/met datgene waar zij doorheen gaan.
Dus het is een noodzakelijkheid om alle uiteenlopende types van ervaringen te accepteren en te ondergaan. Alleen zo kunnen wij Lichtwerkers uiteindelijk de Mensheid goed bijstaan met hun ontwaking. Proberen weg te lopen voor wat voor ongemakkelijke ervaring dan ook zorgt ervoor dat je natuurlijk niets oplost, maar ook dat je anderen die jouw hulp nodig hebben niet kunt bereiken om de eenvoudige reden dat je niet begrijpt waar zij doorheen gaan.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © 2017. All Rights Reserved - http://danielscranton.com/

4 opmerkingen:

 1. Weer echt toepasselijk i.v.m. mijn huidige staat van zijn, Cobie, al valt het niet mee met een ingezakte rugwervel,(sinds 5 dec). Toch heel goed om te lezen. Dus bedankt. (Even een opmerking over de tekst: Misschien vergis ik me, Cobie, maar mij lijkt het duidelijker om in de zin die begint met - Mogen wij voorstellen om in plaats daarvan etc... de letters 'daar' weg te laten. Offe...)?
  Lichtgroet van
  Minie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met toestemming plaats ik hier een reactie die via de e-mail bij me binnen kwam....

  ******

  Het is zo waar! Al jaren stel ik aan mijzelf en mijn cliënten de vraag ‘wat wil dit mij/jou vertellen?’
  Wat wordt er gereflecteerd/gespiegeld?
  Weglopen is enkel uitstel. Waar ik baat bij heb is om mijn hart te openen, en onvoorwaardelijke LIEFDE te sturen en te ademen naar deze tegenwerkende krachten.
  Er komen altijd antwoorden en/of oplossingen vanuit het veld. Wederom mag en moet ik het mijzelf wel toestaan om deze hulp te mogen/kunnen ontvangen.
  In Licht en Liefde, Bonny Kalsbeek – Leeuwarden

  Fijne zondag lieve Cobie, oan’t sjen!

  xx bonny

  Bonny Kalsbeek
  www.leveninbewustzijn.nl

  BeantwoordenVerwijderen