donderdag, juli 16, 2015

Tijdloze Schrijfsels van Lilian Gijsbers - De Geboorte van de Christus in Jou


Tijdloze Schrijfsels van Lilian Gijsbers
De Geboorte van de Christus in Jou
 
De diepe spirituele ervaringen volgen elkaar in hoog tempo op. De ascentiestroom houdt maar niet op. Telkens als je denkt dat je er bent, komt er weer een krachtige energiestroom en bijbehorende situaties om uit te leren. Tijd om erbij stil te staan is er meestal niet. Om het hele proces te beschrijven is onmogelijk. Woorden schieten tienvoudig tekort. Emoties die je niet eerder kende, zijn onbeschrijflijk. En even laten bezinken lijkt onmogelijk. Het bewuste brein vergeet alles heel snel, je kunt de ervaring niet vasthouden, maar alles wordt in jou losgeweekt, heroverwogen en geaccepteerd of weggestuurd. Van eeuwen en eeuwen aan collectief bewustzijn komen fragmenten voorbij…. Je ziet ze, bekijkt ze, beleeft ze en…. Je laat ze gaan. Ze zijn voorbij, ze zijn geweest.
Ooit komt er een moment dat de heilige geest indaalt in jou, of misschien heb je dat moment al beleefd en is het goed zo. Het is een ervaring die je even helemaal uit balans kan brengen. Watten in je hoofd, pijn in je borstkas. Om de heilige geest te ontvangen, opent zich jouw heilige hart. En deze ervaring vraagt een opperste overgave, een wens om wakker te worden, om het Licht in jou te laten ontwaken.
De heilige geest voegt de geest en het heilig hart samen tot een eenheid. Hieruit ontwaakt het Christuskind in jou, je oude ik mag afsterven. De bezegeling ervan door een schare engelen die een blauw licht in je hartcentrum tot een stralende gloed laten vibreren. Tranen van ontroering, moe van de weg die je hier bracht. Het blauwe licht straalt uit je borstkas. Als hoeder van de Aarde zal je het Licht verspreiden en delen. Een schare ridders van het Licht staat je bij. Een proces dat ieder mens op Aarde ooit zal doormaken. Je ontmoet het ultieme kwaad als je gelijke, je accepteert het bestaan als een deel van het menselijk bewustzijn. Tegelijkertijd is er het besef dat het kwaad een menselijk gecreëerde kracht is, die ieder voor zich onder ogen mag gaan zien.

Het duister is het resultaat van de vrije wil. De mens dacht oppermachtig te zijn en werd dit door de creatie van het duister. Door het duister konden mensen echter beter het licht ervaren en om die reden is het goed zo. Het mag er zijn, dit is wat je begrijpt, wat je accepteert om het uiteindelijk in vrede los te laten. Vrede in jou, vrede in de wereld om je heen. Hieruit wordt een Christus in jou geboren, het ligt al die tijd geborgen in het Heilig hart, tot je klaar bent om als een bloem te openen en alle muren die Liefde tegenhielden, te laten vallen. Je gaat waarlijk open. Een moment om te vieren, een moment om innerlijk te sterven van het menselijke stuk dat dualiteit is.
Een kracht stroomt door je nieuwgeboren lichaam, de liefde is nu in jou. Je bent weer een stukje dichterbij de bron van Al Wat Is. Bewustzijn kan groeien, oneindig groeien en op het aardse niveau ben je verder gegroeid dan ooit tevoren. Dit bewustzijn beperkt zich niet tot de vierde en vijfde dimensie, het bereikt de toppen van energie tot in de rijken waar geen vorm bestaat. Dat is waartoe je toegang krijgt, dat is waar je mag gaan ontdekken.
Als een ware Columbus van de dimensies zal je reizen, surfen op golven van bewustzijn. En toch verankerd in een lichaam, dat je altijd ten dienste staat. Dat wat jouw weg is vanaf nu, het is hetgeen alleen God kan weten. Je legt jouw lot in zijn handen en vertrouwt op zijn krachtige dienaren van het Licht die je altijd terzijde staan. Je bent Liefde en verspreidt deze kracht met al wat je bent in de wereld. Je belofte aan het Licht om als dienaar te volbrengen wat nodig is, maakt dat jij groeit tegelijk met de groei van de wereld om je heen. Er is geen groei zonder deze overgave. Zwart op wit stel je de belofte op om dat te doen wat goed is voor allen, omdat je weet dat juist deze dienstbaarheid je de kracht geeft om zelf heel te worden. Door te helpen, wordt jij geholpen. En je helpt alleen uit vrije wil, ook degene die je helpt zal zich in vrije wil tot je wenden. Dan pas kan jij het Licht geven, het Licht wijzen, het Licht laten stromen. Je bent de kracht van Liefde in fysieke vorm.
Je bent gewoon. Je voelt hoe je eeuwenlang toegewerkt hebt naar dit moment en wanneer je dit keerpunt bereikt, een droom die je millennia koesterde samen met vele anderen, zul je zien dat je overgaat tot de orde van de dag. Niemand die iets merkt, niemand die iets ziet. Ook jijzelf bent gewoner dan ooit tevoren.
Kijk eens om je heen, je zult zien dat er veel meer mensen zijn die deze Christus in zichzelf gevonden hebben, dan we altijd verwachtten. Waarom? Omdat we dachten dat deze Supermens eruit zou zien als iemand die vol van magie was, vol van bijzondere kenmerken. Maar het is niet zo, een ware Christus is werkelijk heel aards, heel eenvoudig, heel subtiel en heel….. werkelijk heel erg zacht van energie. Als een fluistering, een lichte rimpeling op het water na het neerdalen van een libelle. Er viel niet een steen in het water, nee er kriebelde een lichtvoetig diertje en dat veroorzaakte een rimpeling die het hele meer overtrok. Het raakte alles op het meer tot in de kern en vervulde het met stralend Licht tot alles sprankelde en vibreerde. En toen kwam er weer de rust. Alsof niks het water had beroerd. De kikker keek nog eens goed, maar besloot dat er werkelijk niks was gebeurd en ging door waar hij was gebleven.
Degene die deze rimpeling heeft ervaren, voelt een sterk en vibrerend Licht in zich. Het is niet zo schokkend aanwezig dat het je van de dagelijkse realiteit weghaalt, het Ik Ben bewustzijn is gewoon. En dat is het. Je voelt je begunstigd, bekrachtigd en dankbaar. Je stroomt over van Liefde alsof een fontein in je bubbelt en bruist. Vooral de innerlijke sereniteit die je als een deken omhult, geeft je een nieuw gevoel van leven. Deze rust is je nooit eerder eigen geweest, maar je wilt hem ook nooit meer kwijt.
Koester dit in jou, laat het groeien, wees je ervan bewust en je verspreidt dit Lcht op jouw manier. Weet dat ieder een eigen manier heeft. Het kan van alles zijn, als het maar helemaal van jou is. Of je nu schildert, brood bakt, in de winkel staat of wat dan ook. Je kunt overal op elke plek, op elke manier die jij maar wilt, het Goddelijke Licht in jou verspreiden. Mensen om je heen zullen het voelen, zullen je opzoeken en hun verhaal doen. Dat is hoe jij hun hart bereikt. Geniet ervan met volle teugen.  
Door Lilian Gijsbers - 6 oktober 2013

Copyright © 2009 - 2015, Lilian Gijsbers. Alle Rechten Voorbehouden.
In samenwerking met: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten