dinsdag, november 17, 2020

Spirituele Omzeiling - 15 November 2020 / Lissa Rankin

Spirituele Omzeiling

15 November 2020 / Lissa Rankin

Deze keer geef ik (Cobie) jullie een vertaling van iets dat enorm met mij resoneert en ook omdat er speerpunten in genoemd worden die ik terug kan leiden naar mijn proces met het geestelijke team waar ik sinds 2015 al in zit. Onderaan de vertaling zal ik persoonlijk nog wat schrijven, maar verder zegt het artikel van Lissa genoeg. Ik zal jullie ook de link geven naar haar site, zodat jullie wat beter op de hoogte mogen komen als iets jullie niet helemaal duidelijk is.

Zoals altijd, als dit niet met je resoneert, schuif het terzijde en ga verder op het pad waar jij je op bevindt. Laten we elkaar met respect behandelen. En dan nu Lissa Rankin aan het woord.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Waarom Ik een “Geluk/Vreugde Najager” (Bliss Hunter) werd & Hoe Ik Spirituele Omzeiling Ontgroeide toen het Leven Moeilijk Werd.

Toen ik voor het eerst het ziekenhuis verliet van het bestuderen en uitoefenen van het medische beroep na twintig jaar, was ik getraumatiseerd, depressief en verloren. Wat een zegen het was dat ik in een Esalen Instituut belandde terwijl ik aan het afbouwen was van mijn leven als een arts. Esalen was als een ziekenhuis voor mijn gebroken hart, en daar was het waar ik voor het eerst geïntroduceerd werd met de New Age Spiritualiteit. Alhoewel ik voor een groot deel van mijn leven in California woonde, was ik niet in de wereld van de New Age opgevoed. Mijn vader was een dokter en dus was zijn religie de wetenschap, en mijn moeder was een toegewijde Christen. Tussen hen beide was alles dat met New Age te maken had “woo woo”, charlatanisme voor mijn vader en “het werk van de duivel” voor mijn fundamentalistische moeder. De medische school gaf voor mij alleen de doorslag dat de New Age vol was van onzin en iets dat je niet kon vertrouwen.

Maar nadat ik het ziekenhuis verlaten had, opende mijn gebroken hart mijn geest, en werd ik mezelf gewaar de soorten van ideeën welke Esalen uitgaf als pillen voor gebroken harten met een enthousiasme van iemand die pas bekeerd was. Ik weet niet hoe ik door die jaren heen gekomen zou zijn als ik dit medicijn niet gehad had. Het ondersteunde me wanneer ik verloren was, en ik zal voor altijd dankbaar zijn richting Esalen, het Nieuwe Tijdperk, en mijn spirituele omzeiling-fase voor het helpen van het kalmeren van mijn suïcidale impulsen die oplaaiden rondom de tijd toen ik mijn baan als arts verliet.

Zoals een kind in een snoepwinkel, sprong ik van de ene meditatie bijeenkomst naar de volgende bewuste dans naar de volgende inheems Amerikaanse ceremonie naar de volgende Tantra workshop naar de volgende energie genezing. Ik experimenteerde met de New Age overtuigingen van “De Wet van Aantrekking,” paste met het magische denken prachtige sandalen, werd een spirituele toerist in ‘hot spots’ zoals Pisac en Machu Picchu in Peru, Byron Bay, Australië, en Ubus, Bali, boog lepels, speelde geestelijk/spiritueel met dieren, en kwam overeen met een “Tweeling Vlam,” samen versmeltend in een extatische grenzeloze eenheid (terwijl ook in naam van de spirituele groei wij elkaar triggerden en onze rotzooi naar buiten gooiden). Ik werd een regelmatige ‘Geluk/Vreugde Najager’ die aan het rotzooien en rondspringen was met andere geluk/vreugde najagers, en me behoorlijk zelfingenomen en superieur voelde over hoe verlicht ik aan het worden was, terwijl wij onszelf zagen als “heksen” en “tovenaars” en de “onspirituelen” veroordeelden als Muggles voor onze Hogwarts (ref. Harry Potter).


Twee Volmaakte Stormen

En toen brak de hel in mijn leven los aangezien ik dertien aaneensluitende trauma’s ervoer die zich opbouwden vanuit de dood van mijn geliefde moeder. Ik heb eerder een Volmaakte Storm ervaren, in de tijd dat mijn dochter met een keizersnede geboren werd en toen binnen twee weken  mijn vader stierf en mijn broer terecht kwam in een volledig leverfalen als een bijwerking van de Zithoromax die hij innam voor een holteontsteking, mijn hond dood ging, en ik vier weken na mijn keizersnede weer terug naar het werk moest als arts wat ook twee dagen na mijn vaders begrafenis was. Dat was ten dele wat mij uiteindelijk de kracht gaf het ziekenhuis te verlaten en me op het spirituele pad zette.

Sinds die eerste Volmaakte Storm welke mij naar mijn ontsnapping van de medische wereld leidde, had ik af en aan rond geploeterd in de New Age gedurende vele jaren. Maar toen vijf mensen waar ik van hield binnen zes weken stierven in September 2015 - en dertien aaneensluitende  trauma’s in de volgende twee jaren volgden, besefte ik dat de new age Spiritualiteit waarin ik rond ploeterde niet krachtig/solide genoeg was om mij te helpen het verlies van mijn moeder in Oktober 2017 te overleven, hetgeen bijna meer was dan ik zou kunnen verdragen. Niets van mijn New Age spiritualiteit bleef overeind staan aangaande de stortvloed van pijn dat mij dreigde onder te laten gaan, maar gelukkig, was ik geïntroduceerd aan de Internal Family System (IFS) twee jaren eerder door mijn nicht Rebecca Bass Ching, een huwelijk- en familie therapeute die gespecialiseerd is in trauma. “Het is een volledige verandering/een keerpunt,”vertelde zij mij. En ze had gelijk. (https://lissarankin.com/internal-family-systems-ifs/)

Het enige dat mij door deze twee jaren heen hielp was mijn IFS training. IFS hees mij in een geheel nieuwe fase van mijn ontwikkeling, hetgeen, wat begon nadat mijn moeder overleden was, mij leidde naar het opstarten van een wekelijkse trauma therapie voor trauma’s opgedaan tijdens de kindertijd ontwikkeling, waarvan ik niet eens besefte dat deze in mijn lichaam, mijn zenuwstelsel en mijn psyche zaten. Tot aan dat punt, had ik niet beseft dat ik mijn spiritualiteit gebruikte als een weg om mijn trauma te omzeilen. Ik was zo toegewijd en verweven met mijn moeder dat dit van mijn moeder vroeg om deze planeet voor mij te verlaten zodat ik de diepe kern trauma genezing en het schaduw werk ging doen (rondom verwondingen van mijn moeder) waarvoor ik niet dapper genoeg geweest was om ze te doen toen zij nog hier was.  

Wat Is Spirituele Omzeiling?

Ik was al geïntroduceerd tot het idee van “spirituele omzeiling” voordat mijn moeder stierf, maar het was niet eerder dan tot deze tijd dat ik besefte hoe hol dit soort van spiritualiteit werkelijk was. Wat bedoel ik met spirituele omzeiling? Het allereerst geïntroduceerd door psycholoog en spiritueel leraar John Welwood, Ph.D., spirituele omzeiling is een algemeen fenomeen, niet alleen in de New Age maar in vele spirituele cirkels, inclusief diegenen die geworteld zijn in de Oosterse filosofie en religies. Het boek Spirituele Omzeiling definieert het als “Het gebruik van spirituele uitoefeningen en overtuigingen om het omgaan met je pijnlijke gevoelens, onopgeloste verwondingen en ontwikkelingsbehoeften te vermijden…. Het is een spirituele strategie om niet alleen pijn te vermijden maar ook voor het legitimeren van zo een vermijding, op manieren variërend van schaamteloos duidelijk naar het extreem subtiele.”

Ik wist cognitief (betrekking hebbend op kennisvermogen) dat spirituele omzeiling geen volwassen soort van spiritualiteit was. Ik wist, ik hunkerde naar iets dat dieper ging dan de gesponnen suiker van het najagen van plezier en vreugde. Maar ik was nog niet helemaal klaar voor wat vervolgens zou komen totdat al dat trauma mij praktisch in/naar een trauma-geïnformeerd, belichaamd, sociaal bewuste spiritualiteit forceerde waar ik nog steeds mee bezig ben mij zelf in te ontwikkelen.

Ik ben dankbaar voor de timing van hoe dit alles zich ontwikkelde, omdat het betekende dat ik alles tezamen mijn kind-achtige New Age geëxperimenteer ontgroeid was omstreeks de tijd dat 2020 zich begon te ontrollen. En toen de pandemie toesloeg, keek ik met schrik en  afschuw toe dat New Age leraren, Wellness beïnvloeders, Hay House auteurs, alernatieve zorgverstrekkers, en yoga instructeurs verschenen op de samenzweerders kermiswagen, publieke gezondheidsrichtlijnen tartend, zich bij QAnon aansloten, en plotseling besloten dat Trump een Lichterker was. (WTF?) - (What The Fuck?)

In polariserende tijden zoals deze, komt spirituele omzeiling naar voren als “conflict vermijding in heilig gesleep,” het praktisch onmogelijk makend voor diegenen die zich trainen in spirituele omzeiling om een stevig standpunt in te nemen voor publieke gezondheid of tegen racisme, ervoor zorgend dat velen ontsnappen in/naar waandenkbeelden van het droombeeld van een Grote Ontwaking welke voorbij de volgende bocht ligt, omdat de dystopische werkelijkheid van een wereldwijde pandemie, een verdeelde Verenigde Staten, systematische racisme, klimaat crisis, toenemende angstaanjagende en dodelijke natuurlijke rampen, en de existentiële bedreiging van het uitsterven van rassen, zeer veel intense en legitieme emoties naar boven brengt, zoals angst, verschrikking, razernij, verdriet/rouw, hopeloosheid en machteloosheid. Mijn eigen ervaring hielp me te begrijpen en zelfs mededogen te hebben voor diegenen die kwetsbaar waren/zijn voor cultische beïnvloedingen zoals QAnon. Om kwetsbaar te zijn voor een cultus, moet je een zware last van onverwerkte, ongenezen trauma hebben. Omdat het niet typisch trauma-informatief is, is New Age spiritualiteit een valkuil voor dit soort van kwetsbaarheden. Dus, terwijl ik verrast was over hoeveel naar verluid progressieve spirituele mensen het “rood-gepilde” konijnenhol binnen gingen, had ik het aan moeten zien komen.

Je kunt mensen niet redden van Cults; Je kunt hen alleen maar eruit vandaan liefhebben als zij er klaar voor zijn

Zoals iedereen die ooit een geliefde verloren heeft aan een cultis weet, wanneer mensen zich bij een cultus aansluiten, dat je hen niet kunt helpen. Mensen sluiten zich bij cultus aan omdat hun trauma’s hen kwetsbaar maken, en tenzij zij actief hulp zoeken voor hun trauma’s, zal iedere poging om hen te redden mislukken. Je moet mensen laten gaan als zij bruggen verbranden, zich tegen jou keren, zich buitensporig/verkeerd gedragen omdat zij jou niet kunnen bekeren naar hun cultische geloofsysteem, en je geen andere keuze geven dan jezelf van hen te verwijderen, de hele tijd biddend dat op een dag zij ontwaken jegens het misleidende wereldbeeld van de cultische leiders. Alleen wanneer zij zich realiseren dat zij erin geluisd werden,  is er enige hoop voor hen te re-integreren in de consensus/eensgezinde werkelijkheid, en terug in jouw leven.

Ik ben niet de enige die vrienden en geliefden verloren heeft aan de cultus van Trump en de spirituele omzeiling, C O V I D ontkenning, klimaatcrisis ontkenning en systematisch racistische ontkenning van de “Trump is een lichtwerker” New Age menigte. Geen enkele hoeveelheid aan kritisch denken, mensen uitdagen met wetenschap of feiten van medische journalisering of het delen van nieuws van respectabele nieuwsbronnen zoals de New York Times, PBS of NPR, verandert de mening van mensen wiens trauma’s de veroorzakers zijn dat zij zich aansluiten bij een cultus. We moeten om degenen die wij verloren rouwen, en de geteisterde delen binnenin onze eigen harten verzorgen. Wij kunnen degenen die wij verloren in het konijnenhol niet veranderen of controleren. Maar wat wij wel KUNNEN doen is onszelf onderwijzen over waarom New Age spiritualiteit en iedere spiritualiteit gebaseerd op spirituele omzeiling niet solide genoeg is voor de aaneensluitende trauma’s van tijden zoals deze waar wij nu in zijn. We hadden een afgrijselijk gebrek aan empathie (gevoel/emoties/mededogen), maar een deel van de omzeiling is dat wij faalden in het zelfs niet opmerken dat wij mensen pijn deden. We konden niet samen zijn met iemand anders diens trauma omdat wij niet samen konden zijn met die van ons zelf.

Hulp voor Spirituele Omzeilers

Wat wij kunnen doen is dat ik mijn best zal doen om jullie te helpen begrijpen wat ik voor mezelf geleerd heb gedurende de afgelopen vijf jaren van mijn eigen spirituele ontwikkeling. Ik ben nog steeds aan het leren en groeien, en ik heb nu een trauma-geïnformeerde vogel-oog aangaande New Age spiritualiteit en hoe het mensen kwetsbaar maakt. Ik begrijp waarom ik verleid werd in/naar de overtuigingen en uitvoeringen/trainingen van spirituele omzeiling. Ik heb enige nostalgie voor mijn “Bliss Hunting” dagen, en ik ben dankbaar dat ik goede ondersteuning had terwijl ik die fase van spirituele ontwikkeling ontgroeide. (Met speciale dank aan trauma therapists Asha Clinton, Ph.D., the founder of Advanced Integrative Therapy (AIT) and Richard Schwartz, Ph.D., founder of Internal Family Systems (IFS). Als zodanig heb ik een speciaal plekje in mijn hart voor anderen die nu die fase ook aan het ontgroeien zijn.

Veel Liefde,

Lissa Rankin

Vertaling: Cobie de Haan

====================================~

Ik heb Lissa al een paar keer eerder vertaald en ik kan jullie verzekeren dat ook zij aangestuurd wordt door de geestelijke wereld. Ze ziet de dingen helder en accuraat en ook komt duidelijk naar voren dat wij hier te maken hebben met iemand die door een Hoger Zelf is uitgestuurd naar de Aarde om als Lichtwerker haar werk te doen, maar in 2015 ging het roer drastisch om. Dat was voor haar September 2015, en in September 2015 kwam ik in het proces terecht dat nu nog steeds gaande is hier bij. In 2017 kwam zij in aanraking met spirituele omzeiling toen haar moeder kwam te overlijden. Ik heb het gevraagd en haar moeder is een lid van de Mensheid en in 2017 werd aan de geestelijke leden van de Mensheid dit proces hier bij mij bekend gemaakt. En ook het vertellen waard is, dat alle Hogere Zelven/broers of zusters van hun ‘zaak’ afgehaald werden en dat Schepper-gidsen het heft in handen namen. Met hun “zaak” bedoel ik de incarnaties die de zeilstenen uitgestuurd hadden. En gisteren werd via mij aan de hogere zelven/broers en zusters bekend gemaakt dat zij weer ‘mee gaan doen’ met het wel en wee van hun incarnaties. Ze krijgen niet het volledige heft in handen terug, maar ze doen weer mee. Het gaat dus in samenwerking met de Schepper-gids die bij de betreffende incarnatie hoort.

Lissa gaat dus iemand zijn, en is dat al natuurlijk … maar velen zullen dat nog niet meteen kunnen gaan inzien, iemand van de zeilstenen die steeds meer ‘werkelijk ontwaakt’ raakt.

Waarom zij een uitgesproken zeilsteen incarnatie is? Omdat zij zeer gedesillusioneerd geraakt was door haar beroep waarvan ze bij moest komen en dat de eerste volmaakte storm in die tijd van twintig jaar arts zijn zich voordeed. Zij belandde rechtstreeks in de spiritualiteit zoals zo velen dat deden, na traumatische gebeurtenissen vaak, en een leven leefde met het omzeilen van alle trauma’s. Zij heeft veel onderzocht aangaande de New Age, en weet er dus ook heel veel vanaf. Maar het roer ging om in 2015, ze moest uit de New Age cultis vandaan gehaald worden en ook zoiets gaat vaak stapvoets. Voordat haar moeder stierf (in 2017) en alle trauma’s die nog steeds in haar aanwezig waren worstelde zij met zelfmoord gedachten. Maar omdat zij voor arts gestudeerd had en een diep respect voor het leven had opgevat, wist ze ook dat dat de oplossing niet was. De Scheppergidsen grepen in, of je kunt ook lezen de beide Eerstelingen, door haar in 2015 van het New Age pad af te helpen, dat kon goed doorgepakt worden toen het Hogere Zelf op een zijspoor gezet was … en nu, op het moment dat ook hier bij mij in het proces gesproken wordt over het einde van het proces, komt zij met dit artikel naar voren. Ook gaf zij samen met iemand anders een zoom-bijeenkomst aangaande dit onderwerp, die inmiddels verstreken is. Dus dat laatste deel van het artikel heb ik ook niet vertaald.

Jullie kennen mijn eigen artikelen, zo niet … doorzoek dan mijn blog, waarin ik uitleg dat de zeilstenen er alles aan deden om negatieve zaken of duistere dingen uit de weg te gaan. Dat is precies wat we hier op Aarde nu zien gebeuren met de mensen die, zoals Lissa dat noemt, de Trump cultus aanhangen. Je zou het ook struisvogel-cultis/kop-in-het-zand-steken cultis kunnen noemen. Ook ik ben geschrokken en verbijsterd geweest dat zoveel Lichtwerkers en/of Sterrenzaden ineens de kant van de samenzwering- en complot theoristen op gingen. Ik begreep er niets van. En met het lezen van bovenstaande artikel van Lissa bracht dat me een groot stuk herkenning en ook opluchting. Ook vond ik dat ik dit per se moest gaan vertalen, want het zal jullie ook helpen dingen beter te begrijpen. Wie Lissa wil gaan volgen kan dat doen op haar blog:  https://lissarankin.com/blog/ en dit is het adres van haar site: https://lissarankin.com/

In liefde en respect,

Cobie de Haan

Copyright © 2020, Cobie de Haan. Alle Rechten Voorbehouden. http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/ Voel je alsjeblieft vrij om deze inhoud met anderen te delen, met vermelding van de auteur en de link van het originele artikel.

 

  

3 opmerkingen:

 1. Zeer erkenbaar , hoe we experten geworden zijn om grote frustraties onder te stoppen
  Elfs bij diepe meditaties zwemmen ze boven
  Kunnen we ze in dit leven kwijt geraken ??
  Ik dacht ik ben hier gekomen om te zuiveren van het verleden en nu komt er weer zoveel bij
  Hoe moet dat dan ??? Heb me dikwijle verlaten gevoeld !!!!! rozemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Rozemarie,

   Het is zeker niet gemakkelijk, maar wel te doen. Het telkens terug naar boven komen, zijn geen extra lagen van de problemen die dan aan het licht gegeven kunnen worden. Het komt naar boven omdat je er nog niets mee gedaan hebt voor jezelf. Dus kan je het trauma of de ergernissen ook niet kwijt raken ... er geen 'vrede' mee sluiten.

   Ik denk wel dat je er in dit leven nog doorheen kunt komen. Wat het ook is dat jou triggert, probeer te achterhalen waardoor het gekomen is. Bijvoorbeeld als iemand jou onrecht heeft aangedaan probeer te achterhalen hoe het komt dat deze persoon zo met je omgegaan is, wat zijn diens trauma's uit bv diens jeugd? Begrip voor dat wat jou triggert neemt heel veel ergernis weg en maakt je rustiger. Je zult nog verbaasd staan over hoe goed dat werkt.

   Je gevoel van verlatenheid is bijvoorbeeld een hele grote... Waar komt dit vandaan? Kan je dat terug denken naar/in je verleden? Ben je zeer fijngevoelig wat het de geestelijke wereld betreft?

   Als je een beetje goed bent met de Engelse taal, ga dan eens kijken op Lissa's blog, de link staat in het artikel hierboven. Zij heeft ook enkele artikelen geschreven over een aantal New Age overtuigingen die we niet zouden moeten volgen. Hier is de link: https://lissarankin.com/10-new-age-beliefs-we-need-to-unpack-if-we-want-to-be-social-justice-allies/
   Even kopieren en plakken in je browser.

   Cobie

   Verwijderen
  2. Nog een kleine toevoeging Rozemarie ... Zie de spiegels. En spiegels herken je als iets je frustreert of ergert want vaak is het dan ook iets in jou dat daaraan relateert...

   Verwijderen