maandag, december 04, 2017

“Het Ascentie Verwerkingsproces van Ons en Gaia” - 4 December 2017 / Cobie de Haan


“Het Ascentie Verwerkingsproces van Ons en Gaia”
4 December 2017 / Cobie de Haan

Ik werd vandaag, en mede mijn spiritteam, enorm getriggerd door een bepaalde uitspraak die ik ergens op het internet las. Het ging over het afgeven van onze negatieve energie aan de Aarde, aan Gaia, en dat de negatieve energieën waar we last van hebben daar dan wel getransformeerd zullen worden door onze Moeder Aarde.
Persoonlijk heb ik dit nooit gedaan. Ik heb deze raad via welke boodschap dan ook nooit opgevolgd, omdat dit niet goed voor me aanvoelde. En nu, nu dat ik in dit bijzondere uitlijningsproces van de hogere dimensies met de lagere dimensies zit, met heel veel bekende en onbekende hogere dimensionalen, zijn wij daar het één en ander diepgaand over gaan begrijpen.
Ik werd in 2009 aangespoord om te ontwaken, en net zoals alle anderen heb ik mijn weg moeten vinden via allerlei boodschappen die afgegeven werden door de hogere dimensionalen. Boodschappen die inmiddels voor mij de Oude Waarheden vormen. Oude Waarheden waar ook de Hogere Dimensionalen vast van overtuigd waren dat dit DE Waarheden waren. Inmiddels hebben we veel bijgeleerd in het proces waarin wij door Vader en Moeder, De Ene/De Schepper geplaatst werden.
Net zoals zo velen van jullie wilde ik in het begin het beste van mezelf aan anderen geven. Liefde en Licht stuurde ik overvloedig uit naar de mensen in mijn omgeving. Ik kwam er echter al snel achter dat dit niet zo heel erg slim was om te doen, want op een dag liep ik hier in het dorp over een braderie met al mijn kanalen wijd open en stuurde Liefde en Licht naar al die prachtige mensen die daar liepen. In de vaste overtuiging dat ik voor hen een verschil zou kunnen maken door hen mijn liefdevolle energie aan te bieden. Wat ik niet besefte was, dat ik ook al hun negatieve energie in mijn zijnheid toestond om binnen te komen.

Ik had de rest van de dag een flinke hoofdpijn. En hoofdpijn hebben is voor mij een zeldzaamheid! Later zou ik bij een begrafenis opmerken dat ik ook daar, vanwege mijn verdriet over het heengaan van een dierbaar persoon, ook volledig openstond voor het verdriet van alle anderen, want … aangezien ik niet zo snel huilde toentertijd en me dus behoorlijk wist te beheersen, ik daar mijn tranen niet tegen kon houden. De andere mensen waren er veel beter aan toe dan ik, want hun verdriet ging naar mij toe en doordat ik dat dus opving wist ik mij niet in te houden. Vanaf dat moment wist ik dat ik daar iets aan moest gaan veranderen. Je kunt de negatieve kwesties van anderen niet door je heen laten stromen/opnemen zonder daar een prijs voor te betalen.
Zo is het ook met Gaia. Ja, ik weet het … Ook Gaia zelf heeft via doorgegeven boodschappen gezegd dat we onze negatieve energieën aan Haar af mogen geven, want zij zal ze voor ons transformeren. Maar Gaia leefde toen ook nog met de Oude Waarheden. En vandaag zijn haar ook de ogen geopend.
Dus Gaia zet zichzelf open voor de negatieve emoties en gevoelens die wij aan haar af wensen te geven, en daar wordt een prijs voor betaald. Het zijn haar kwesties niet, en zij kan ze ook niet oplossen. Dus zullen al die negatieve kwesties tot uiting gebracht worden via haar lichaam, en haar lichaam is de planeet Aarde. Dus wat zien we allemaal dat er de afgelopen decennia, jaren en het afgelopen jaar allemaal gebeurd is in/op en met haar lichaam? Vele rampen hebben er zich afgespeeld, zeker de laatste paar jaren. Klimaatchaos is er ontstaan, veel natuurschoon heeft te kampen met beschadiging of totale vernietiging. En uiteraard geven we niet altijd bewust onze negatieve kwesties (gevoelens en emoties) af aan  Gaia, we doen het ook onbewust aan het menselijke collectief.
Ik hamer er de laatste tijd vaker op, zoals velen van jullie wellicht weten, dat niemand jouw onverwerkte kwesties kan verwerken. Alleen jij kunt dat doen. Jij kunt het niet voor een ander doen en een ander niet voor jou. En door er actief aan te werken. De kwesties te her/erkennen, je erdoorheen te voelen, het te accepteren en door die acceptatie los te laten, verricht je het beste werk dat je maar verrichten kunt. Dit geldt ook voor Gaia. Al haar kanalen stonden nog steeds open om jullie te kunnen ondersteunen met jullie verwerking, maar dat is geen verwerking, dat is alleen maar alles uitstellen. En als je uitstelt komt het altijd weer opnieuw bij je terug, totdat je er mee aan het werk gaat om het voor eens en voor altijd verwerkt en geaccepteerd in je verleden te laten blijven.
Het geldt voor allerlei zaken. De onverwerkte kwesties van je hogere zelf die ook in jouw onderbewustzijn aanwezig zijn. Je eigen onverwerkte kwesties van voorafgaande levens en dit leven. Voor velen van ons is dit het laatste leven dat er in de fysicaliteit geleefd wordt. In dit leven heeft je hogere zelf ervoor gezorgd dat je met problemen te maken krijgt die nog opgelost en verwerkt moeten worden, zodat het min of meer als een vanzelfsprekendheid plaats kan vinden. Maar blijf je hangen in een bepaalde kwestie, er is iets dat zich steeds weer opnieuw in je leven herhaald, ga er dan maar rustig van uit dat je er iets mee moet doen. Als kennissen, familie of buren weer eens naar je uithalen, en je bezit daar een bepaalde houding over, om er bijvoorbeeld ‘boven te gaan staan’, dan is dat slechts een uitstel van de verwerking van het gegeven dat plaatsvindt. Erboven staan is net zoveel zeggen als … “Ik wil er niet naar kijken, ik schuif het terzijde.” Het is je ogen sluiten voor een dieper probleem/diepere kwestie binnenin jezelf.
Ook negatieve verwachtingen kunnen plotseling tot een ‘uitbarsting’ komen. Mijn eigen voorbeeld is … Ik heb ooit tien katten in mijn huishouding gehad, ik was zo’n softie om een nest dat buiten geboren was op te vangen. Slechts twee wist ik een ander baasje te geven. De meeste mensen vonden daarna de jonge katjes al te oud. Afijn, ik had toen nog werk en ik kon het me veroorloven en dus adopteerde ik de overgebleven rest. In de tussentijd kreeg ik een nieuwe buurvrouw, en ik kwam er al snel achter dat zij niet zo heel erg van katten hield. Ik had in gedachten … “Ik heb je niet gevraagd hier te komen wonen, pas je maar aan.” Hé, ik was nog niet ontwaakt, zo gaat dat dan. Ik wist al wel heel veel spiritueel gezien, maar nog niet voldoende. Ik zag dat zij soms kattenpoep bij mij in de tuin gooide. Duidelijke tekenen dat ze mij veroordeelde om mijn katten. Op een dag stond ik naar haar zoon in de tuin te kijken die met zijn zoontje aan het spelen was, en ik zat net in zo’n periode dat het me opviel hoe ouders aandacht aan hun kinderen schenken (ik heb zelf geen kinderen). Hij ziet mij boven staan, draait zich om en begint toch tegen me uit te varen over mijn katten! Dat ik niet naar hem moest kijken maar beter op mijn  katten moest letten enz. enz. enz. Om een lang verhaal kort te maken…. Ik dacht er, na mijn stomme verbijstering, eens diepgaand over na en heb de buurvrouw toen een brief geschreven. Ik had uiteraard totaal geen boodschap aan haar zoon, die nota bene ook nog niet eens zelf naast mij woonde, maar ik heb wel met haar te maken, dus ging die brief ook naar haar. Ik kreeg later een zeer schappelijke brief van haar terug en toen ik haar nog weer een paar dagen later in de tuin zag staan ben ik naar haar toe gestapt en heb mijn hand uitgestoken om de vrede te sluiten. Ze accepteerde die … Zij wist en kende mijn situatie nu en ik ging er mijn best voor doen om mijn negatieve verwachtingen richting haar onder controle te krijgen…. Ach echt vriendinnen zijn we nooit geworden, maar we praten wel gewoon met elkaar over alledaagse dingen.
In ieder geval, neem in overweging dat Gaia ook in haar ascentieproces zit en bepaald niet geholpen is met de negatieve gevoelens en emoties van ons waar wij sowieso zelf doorheen moeten werken. Als we dat niet doen komt het onherroepelijk bij ons terug. Gaia heeft zo ook haar eigen kwesties. Dus laten we gaan proberen de situatie op Aarde niet erger te maken, door niet aan/met onszelf aan het werk te gaan. Gaia weet natuurlijk nu ook dat ze die negatieve gevoelens en emoties ook niet langer meer mag accepteren, want het komt op een gegeven moment als een natuurlijk ascentiesymptoom (stormen, overstromingen enz.) tevoorschijn en brengt dan meer schade toe dan eigenlijk vanuit een normale gang van zaken gebeurd zou zijn.
Om een geruststelling af te geven … De hogere zelven en spiritteams die ons allemaal begeleiden weten dit nu ook en kunnen van grote betekenis zijn aangaande dit aspect. We weten dat ons hoger zelf ons leven choreografeert en hij/zij zal goed in de gaten houden dat de energieën, gevoelens en emoties van onverwerkte zaken niet langer meer waar dan ook naartoe gestuurd kunnen worden.
Toen dit alles vandaag diepgaand begrepen werd, en nog meer ook wel, ben ik meteen bezig gegaan met dit artikel te schrijven, zo belangrijk vond ik het dat deze informatie naar buiten gebracht werd. Toch wil ik ook hier benadrukken, dat als dit artikel niet met je resoneert het dan terzijde te schuiven. Ik hoop in ieder geval dat het je kennis heeft weten te verbreden.
In Liefde,
Cobie

Copyright © 2017, Cobie de Haan. Alle Rechten Voorbehouden. http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/ Voel je alsjeblieft vrij om deze inhoud met anderen te delen, met vermelding van de auteur en de link van het originele artikel.

8 opmerkingen:

 1. Lieve cobie .
  Wat moet ik doen met dat negatieve energie dan .patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Patrick,

  Je zult eerst moeten weten, achterhalen waar de negatieve energie die je hebt of ervaart voor staat. Bij welk onverwerkt probleem het hoort. Misschien is het iets alledaags, of een ergernis over iets ... ik noem maar wat. Maar weet waar het bij hoort. Herken het ... erken het dan dat het inderdaad negatieve energie van jou is, voel het volledig en accepteer het uiteindelijk en weet dat het door een actieve actie van jouw kant erop te ondernemen, wat het ook moge zijn, je het probleem waarbij de negatieve energie hoort opgeheven kan worden. Het blijft altijd een herinnering, want het hoort bij jouw geschiedenis. Het kan je echter niet meer raken, tenzij je er een probleem van blijft maken, of het steeds weer opnieuw naar boven komt, wat aangeeft dat er meerdere lagen van het probleem zijn waar je begrip voor moet gaan krijgen.

  Leer over het waarom je de negatieve energieën hebt, werk je erdoorheen. Het kan liggen aan iets dat in je jeugd of tienertijd gebeurde. Dus iets uit dit leven. Maar ook uit een voorafgaand leven ... Vertrouw er dan op dat je hogere zelf je erdoorheen zal loodsen, maar jij bent wel die het werk moet doen.

  Begrip krijgen over het volledige probleem dat in verband staat met die negatieve energie, geeft je al een stuk meer ademruimte en kan gezien worden als die actieve daad. Als je dan de neiging voelt om ook nog iets te moeten ondernemen ... iets uitpraten met iemand anders bijvoorbeeld ... doe dat dan. Dat lucht enorm op en de negatieve energie is verdwenen.

  Ik hoop dat ik het een beetje duidelijker voor je gemaakt hebt.

  In Liefde,
  Cobie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is inderdaad een nieuw inzicht, waar mijn gidsen ook van kunnen en mogen leren. Ik neem het mee! Ik neem aan, dat na de uitwerking van de oorzaak, uit dit of een vorig leven, het wel in jezelf getransformeerd mag worden. Daar is de violette vlam toch ook voor bedoeld? Dat pas ik ook vaak toe, om het in het violette licht te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verwerking vindt in jezelf plaats zoals hierboven besproken. De violette vlam mag slechts als een hulpmiddel van dit verwerkingsproces gezien worden. Als jij dus na de verwerking het gevoel hebt dat er nog iets van energieën zijn die getransformeerd moeten worden, is het geen probleem om de violette vlam daarop toe te passen. De werkelijke verwerking ligt echter in jouw handen.

   Verwijderen
 4. Hallo iedereen!

  Hiermee treed ik u bij Cobie, en deel graag mijn eigen doorvoel-ervaring die nu al jaren bezig is.
  Voor wie zin heeft:
  Als een negatief gevoel ineens getriggerd wordt door iets of iemand, dan is het in het begin zeer moeilijk om je ego te temmen, (want het wil kwaad zijn op...)
  Het is nodig om je GEDACHTEN van die triggerende persoon/situatie weg te houden.

  Dan ga je IN jezelf gaan voelen door je focus IN je lichaam te brengen, daar waar die 'narigheid' goed voelbaar is. VOEL geduldig...
  Het kan links van je maag of ruggengraat zitten, of in je buik,enz... je voelt het duidelijk zitten.

  HERKEN wat het is:
  vb: woede, frustratie, machteloosheid, enz...en BENOEM het heel eerlijk luidop.

  Het is wat het is, veroordeel jezelf niet maar aanvaard wat aanwezig is, het is een deel van jou en wil nu doorvoeld worden om met jou te kunnen ascenderen als geheel.
  Het is niet die ander die jou iets 'aandeed', maar die jou (onbewust) hielp.

  Tracht het dan als 'van jou' te ERKENNEN.

  Dan kan je Hulp vragen en wit licht inademen...

  Het werkte en werkt op deze manier goed voor mij, en soms, als iets ZEER INTENS is, en je het Licht-ademen lang kan volhouden vermindert het pas na een aantal uren, maar dan is een groot stuk ballast weg en dat stuk komt nooit meer terug in diezelfde vorm... je bent een groot stuk Lichter.

  Ik aanroep eerst altijd A.e. Michael 3x luidop, en adem dan puur wit licht in vanuit mijn kruin.
  Dat Licht laat ik als een laserstraal rondwervelen op de 'vuile' plaats, en zo wordt alles stilaan schoongemaakt.... het nare gevoel wordt lichter na een tijdje ademen.
  Je kan het ook in meerdere keren doen, maar dan moet je ook telkens weer nieuwe triggers krijgen.
  Het is wel heel lastig soms: een diep soort woede in mij nam 3 uur in beslag voor ze verdween.
  Het is telkens iets anders dat bovenkomt, en nu is het 's nachts aan de gang, in mijn dromen kreeg ik verleden maand een paar erge dingen te verwerken, zoals mijn zoon die stierf in een nachtmerrie... (alles is OK met mijn zoon hoor)
  Als ik plots wakker word uit zo'n nachtmerrie herken, erken ik het gevoel direct, door-voel het,laat licht stromen, en het is binnen de 5 minuten weg.
  Het wordt steeds lichter en beter.

  Veel moed iedereen, en nooit of nooit opgeven!

  Ik hoop dat iemand hier iets aan heeft.
  Van harte,

  Dank je lieve Cobie.

  BeantwoordenVerwijderen