dinsdag, augustus 08, 2017

“Vertrouwen - Wantrouwen - Oertrauma” - 8 Augustus 2017 / Cobie de Haan


“Vertrouwen - Wantrouwen; Oertrauma”
8 Augustus 2017 / Cobie de Haan

Onlangs schreef ik het artikel, “Innerlijke Remmingen”, welke zich laten verklaren als onzekerheden of angsten. Terughoudendheid of afstandelijkheid. We kunnen daar ook Vertrouwen en Wantrouwen aan toevoegen.  
Mijn Spiritteam en ik zijn weer een stapje verder om met meer diepgang te begrijpen hoe de ontwikkeling van dit Universum/dimensionale systeem zich zo heeft kunnen ontwikkelen als dat het gedaan heeft.
De vorige keer schreef ik over oorzaken voor onze problemen die ervoor zorgen dat we in bepaalde situaties bevriezen, op slot raken, niet weten wat te doen of te zeggen, of dat we de automatische innerlijke drang voelen om ons om te draaien en weg te lopen.
Dit artikel gaat over de ontdekkingen die wij de afgelopen dagen en vandaag gedaan hebben over Vertrouwen/Wantrouwen - Oertrauma.
We weten inmiddels dat onze Vader en Moeder in dit Universum geplaatst werden door De Ene/ De Schepper om ervaringen op te doen. Om een dimensionaal systeem te creëren schiepen zij vele, vele ‘kinderen’ die hen daarin bij zouden kunnen staan. Een tijd lang hebben zij allen in vreugde en liefde met elkaar samengewerkt en hebben werkelijk heel veel mooie dingen gecreëerd.
Het plan ontstond om een experiment uit te voeren in dat dimensionale systeem van te geloven afgescheiden te zijn van Vader en Moeder en ook De Ene/De Schepper. Dat hield in dat alle kinderen het dimensionale systeem binnengingen zonder herinnering aan het creëren van het dimensionale systeem en de prettige samenwerking die zij hadden ervaren met Vader en Moeder. En dat hield ook in dat Vader en Moeder, De Ene/De Schepper te allen tijde geen contact met hen zouden maken, wat er ook zou gebeuren…

Met die vreugdevolle samenwerking met Vader/Moeder, De Ene/De Schepper in hun onderbewustzijn gingen zij het dimensionale systeem binnen met een dikke sluier over een groot deel van hun herinneringen/bewustzijn. Zij waren vol vertrouwen … maar werden op zichzelf teruggeworpen toen zij geen contact meer wisten te maken met Vader/Moeder waar zij nog wel enige herinneringen over hadden. Vader en Moeder - De Ene/De Schepper gaven ‘niet thuis’ zogezegd.
Zij hadden opdrachten natuurlijk en één daarvan was om het dimensionale systeem te gaan ‘bevolken’ en daar gingen zij ook mee aan het werk. Maar als zij eens hulp nodig hadden, werd die hulp niet gegeven. Zij moesten op ‘eigen kracht’ aan het werk. En soms waren zij, bij wijze van spreken, de wanhoop nabij over het één en ander, en vroegen om hulp. Iedere keer weer … en kregen iedere keer nul op rekest. Dat zorgde voor verwarring, ze stonden er alleen voor … Er werd geen hulp gegeven en geen vraag beantwoord. Hun vertrouwen in Vader/Moeder - De Ene/De Schepper werd geschonden en wantrouwen ontstond. Angsten ontstonden die uiteraard voortvloeiden uit het wantrouwen. Want als je vertrouwen hebt heb je ook geen angst. En angst zorgt ervoor dat je uit evenwicht raakt en dat zij zaken moesten leren ontwikkelen (wat zij niet deden omdat ze dat niet kenden) zoals onderscheidingsvermogen, je gevoelens raadplegen of iets met je resoneert of niet. De schrik van geen contact meer te hebben en de daaruit voortvloeiende angst omdat hun vertrouwen in hen geschonden werd zorgden ervoor dat de afgescheidenheid steeds meer grip op hen kreeg.
Het werd als het ware een vicieuze cirkel. Steeds weer vragen om hulp voor het één en ander dat ze nog nooit eerder ‘onder handen’ hadden gehad, en zelf beslissingen moeten nemen over geheel nieuwe situaties die zich voordeden. Ze konden zich aan niemand ‘vasthouden’ voor raad of advies en wisten niet of dat wat zij uiteindelijk ondernamen een goed iets was om te doen. Angst deed diens intrede en als vanzelf vond er op een gegeven moment een ontwikkeling plaats van  te willen ‘controleren’ … ‘op veilig willen spelen’ … Zij plaatsen zichzelf buiten het dimensionale systeem, wat een illusie was, en deden of zij Goddelijke Zelven waren die het allemaal wel wisten. Maar het vertrouwen was geschonden en het wantrouwen was aangesticht en dus ook de angst. Angst heeft altijd een oorzaak…
Uiteraard kregen hun nakomelingen in de 12de, 11de, 10de enzovoorts ook dit gegeven mee in hun onderbewustzijn. Maar ook dat zij tot God konden bidden om hulp als zij dat nodig hadden. Maar ook in de lagere dimensies werd er geen hulp geboden. De kreten om hulp werden gehoord, maar het experiment zou geen goed experiment zijn als men bepaalde regels aan hun laars zouden lappen. Uit naam van Vader/Moeder - De Ene/De Schepper bedachten de 13-dimensionalen allerlei regels en dergelijke. De Universele Wetten hebben zij niet bedacht, maar die werden aan hen meegegeven bij hun ‘geboorte’ in het 13-dimensionale systeem. Waar zij zich uiteindelijk buiten plaatsten en dit dimensionale systeem van ons uiteindelijk een 12-dimensionaal systeem werd. Maar we dwalen af van het onderwerp….
Ik vroeg vandaag aan mijn Spiritteam/Sterrenfamilie. “Jullie hebben vast in jullie lange, lange levens om hulp gebeden en het vervolgens niet gekregen. Toch plaatsten jullie iedere keer jullie vertrouwen in Vader/Moeder, De Ene/ De Schepper. Maar zij hielpen jullie niet. Dat moet toch een wantrouwen binnenin jullie naar voren hebben gebracht. Dus jullie geven vertrouwen en hebben tevens de wetenschap dat dit vertrouwen eigenlijk misplaatst is. Vertrouwen en wantrouwen zijn tegengestelden aan elkaar en dus heffen zij het vertrouwen op. Het vertrouwen dat nodig is om de Universele Wetten hun werk te kunnen laten doen. Het één werkt dus het ander tegen.” Zij bevestigden wat ik hier naar voren bracht. En ook nu pas drong dit gegeven goed tot hen door.
We kunnen hier dus eigenlijk wel spreken over een ‘Oertrauma’ dat overal steeds maar weer opnieuw herhaald wordt. Een Oertrauma dat via het onderbewustzijn aan hogere dimensionale ‘kinderen’ meegegeven werd, maar ook aan ons … de incarnaties van hogere dimensionalen die in de fysicaliteit ervaringen opdoen.
Ga eens bij jezelf na … We zeggen wel eens, “Ik heb hem/haar mijn vertrouwen geschonken en ik krijg het niet terug! Ik word altijd teleurgesteld… Anderen zijn mijn vertrouwen niet waard.” Dit komt omdat je of inderdaad in dit leven het één en ander te beseffen hebt over bepaalde zaken, of dat je inderdaad iets doorwerkt en verwerkt vanuit een voorafgaand leven, of dat dit gewoon als een erfenis in je onderbewustzijn schuilgaat omdat iedereen binnen dit dimensionale systeem die tegengestelden in  z’n onderbewustzijn heeft zitten. Zo Boven, Zo Beneden - Zo Beneden, Zo Boven.
De grote vraag is echter, hoe doorbreken we dit patroon. Want we weten allemaal wel dat niet iedereen ‘ontwaakt’ is immers. Zij weten niet wat wij weten. Zij moeten al deze waarheden nog leren. Het grote pluspunt in deze is, dat de hogere dimensionalen op dit moment met dit gegeven aan het werk zijn en nu er dan eindelijk wel contact is met Vader/Moeder, De Ene/De Schepper, het wantrouwen in de ijskast gezet mag worden. Want zij geven op vele manieren antwoord als we om hulp vragen, of dat we gewoon een antwoord op een vraag zouden willen verkrijgen.
Deze antwoorden werden altijd aan ons gegeven door onze spiritteams/Ziel/ons Hogere Zelf. Maar ook gaf De Ene/De Schepper antwoord als die kans zich voordeed. Want in hun geloof van afgescheiden te zijn van De Ene/De Schepper was het aspect van alles onder controle te willen hebben een heel groot gegeven geworden bij alle Hogere Dimensionalen. En dat gegeven zien wij ook op Aarde terug. Controle lijkt een ziekte te zijn. En dus werd De Ene/De Schepper heel erg tegengewerkt om diens werk te kunnen doen. Het werk dat via de Universele Wetten uitgevoerd wordt. Heel veel wordt geblokkeerd aangaande de Universele Wetten. De Ene/De Schepper kan niet anders dan op die manier met ons te werken, wij zijn immers extensies van Hem/Haar. Dus niet alleen voor ons geldt, dat we goed naar ons gevoel/hart moeten leren luisteren, dit geldt ook voor de hogere dimensionalen - Zo Boven, Zo Beneden - Zo Beneden, Zo Boven.   
Antwoorden die aan ons gegeven worden zullen niet altijd meteen op een telepathische manier in je bewustzijn binnenkomen. Dat kan op verschillende manieren. De meest bekende zijn via synchroniciteiten, heldere dromen, getallen of zogenaamde toevallige ontmoetingen en dat iemand jou het antwoord geeft op je vraag, of iemand belt je op en geeft je een tip. Dat soort zaken. Het is maar net of je daarvoor open staat of niet. Dat je in het stromen van De Ene/De Schepper bent. In Evenwicht bent.
Als jij in Evenwicht bent met het Stromen van De Ene/De Schepper, dan werken de Universele Wetten ook in evenwicht met jou. Echter, velen van ons zijn nog steeds niet in evenwicht en dus zullen de Universele Wetten beantwoorden aan het niveau van onevenwicht waar jij je nog in bevindt. Zaak is om aan jezelf te blijven werken, de dingen in het juiste perspectief te bekijken en bij jezelf in te voelen of het met je resoneert of niet.
We weten inmiddels wel dat de Aarde waarop wij wonen behoorlijk uit evenwicht is. Het gehele dimensionale systeem is behoorlijk uit evenwicht. De Ene/De Schepper is naar voren getreden en spreekt met ons om ons te helpen stapje voor stapje steeds meer in evenwicht met Hem/Haar te komen. Het beste dat jij kunt doen is je onderscheidingsvermogen te gebruiken, zelfonderzoek te doen, je hart-geestverbinding zoveel als mogelijk is in evenwicht te hebben en in te voelen wat met jou resoneert en wat niet. Laat De Ene/De Schepper Zijn/Haar werk via jou doen, maak het Hem/Haar gemakkelijk en sta open en ben onderzoekend van aard. Luister … … Probeer eens voor jezelf voor de geest te halen hoe al die “kinderen” (de 13-dimensionalen) zich gevoeld moeten hebben heel, heel lang geleden, toen ze ineens geen contact meer konden maken met hun Vader en Moeder. En besef dat dit Oertrauma in iedereen schuil gaat. Daardoor zal jij jezelf en ook je medemensen weer beter leren begrijpen…
En ook voor dit artikel geldt, resoneert het niet met je … schuif het dan terzijde. Ik hoop in ieder geval dat het je kennis heeft weten te verbreden.
In Liefde,
Cobie

Copyright © 2017, Cobie de Haan. Alle Rechten Voorbehouden. http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/ Voel je alsjeblieft vrij om deze inhoud met anderen te delen, met vermelding van de auteur en de link van het originele artikel.

14 opmerkingen:

 1. Mooi duidelijk artikel. Het is inderdaad wel een opluchting dat vragen beantwoord worden.Het experiment is beëindigd, maar de schepping is een hele nieuwe fase ingegaan. Vandaag ondanks dat het regent een fijne dag gehad. Fysiek zijn is het mooiste wat er is, dingen voelen enzo, maar er zit nog zoveel meer in het vat voor ons dat is nog niet voor te stellen. De aarde voelt wel als een eindstation voor mij persoonlijk, anders was ik hier niet.

  Liefs Wesley

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je waardering Wesley. We zijn inderdaad een geheel nieuwe fase ingegaan. Eindstation in de zin van ... geen fysieke levens (incarnaties) meer, want na deze ascentie gaat het leven gewoon verder hoor.... Maar het is inderdaad een afsluiting.

   In Liefde,
   Cobie

   Verwijderen
 2. Of dit resoneert? Het 'gonst' gewoon!
  Dankjewel voor deze beschrijving, Cobie. Veel indrukken en gevoelens worden ineens herkenbaar als ze concreet worden beschreven. Hoe subtiel en - vaak - onbewust ook, we voelen en weten veel meer dan we ons kunnen voorstellen. Op een bepaalde manier voelt het voor mij alsof er moed voor nodig is om dit 'weten' toe te laten en de waarheid door te laten dringen. Om onze eigen grootsheid onder ogen te zien. En ... om onze 'dwaling' te erkennen en los te laten. Maar de vreugde na deze schroom/weerstand is zo groots en ontroerend. Elke keer een stukje verder.
  Warme groet,
  Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En jij Hans, dank je wel voor je warmhartige reactie!! De vreugde zal inderdaad groots en ontroerend zijn, we weten bewust en onbewust dat het leven uiteindelijk onze dromen zal evenaren en/of overstijgen!

   In Liefde,
   Cobie

   Verwijderen
 3. Soms wordt er opeens een puzzelstukje aangereikt, zoals dit, wat heel veel in beweging zet. Dit is het waar ik soms nog in vastloop. Waarom ik soms nog zo boos ben. En met het verdriet komt de heling, de lichtwezens zijn om mij heen, ik kan het voelen en vertrouwen. Dank je Cobie voor dit puzzelstukje op het juiste moment.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben dankbaar dat dit artikel je dit puzzelstukje wist te overhandigen. Dank je wel voor me dit te laten weten Tanja!

   In Liefde,
   Cobie

   Verwijderen
  2. Mooi he, hoe precies dat naar je toekomt wat je nodig hebt. ♥ Veel liefde ook voor jou Cobie!

   Verwijderen
 4. Beste Cobie,

  Zijn we toevallig weer een niveau gestegen?

  Liefs Wesley

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het even voor je gevraagd Wesley ... We zitten nog steeds in 4.1.7. Dus nee, we zijn nog niet een subniveau hoger gegaan....

   In liefde,
   Cobie

   Verwijderen
 5. Mooi artikel. Ik zit middenin het proces van leren vertrouwen en het loslaten van controle, achterdocht en wantrouwen. Dat is een heel pittig proces, omdat ik merk dat het bij mij veel angst oproept om volledig in ontspanning en vertrouwen te gaan. Ik heb mijn hele leven dingen gedaan vanuit de angst dat het niet fout mag gaan ipv vanuit het vertrouwen dat het wel goed komt ... dat zit diep geworteld in mijn systeem en ook al weet ik dat dit niet meer werkt, het lukt me maar heel moeilijk om dit patroon los te laten. Mocht ienand hiervoor tips hebben, dan hoor ik het graag. Veel liefs, Gerwin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Gerwin. Het besef dat het ook in ons onderbewustzijn zit vanaf het begin van het 'experiment', zeg maar ... zou er al voor moeten zorgen dat het 'gemakkelijker' wordt. Ook het besef dat men vanaf dat moment ook sterk wilde zijn, zette de mannelijke energieën op de voorgrond. Dus vooral in mannen zal dit zeer zeker een struikelblok zijn in hun leven om te overkomen. Uiteraard zal je ook moeten onderzoeken wat er in dit leven en voorafgaande levens via de incarnaties debet aan is ... Maar weet ook dat het sterk in je onderbewustzijn verankerd is. Daarnaast vraag, of je nu wel of niet bewust contact met je spiritteam/ziel/Hogere Zelf hebt, om hulp. Let op synchroniciteiten, dromen enzovoorts die je helpen begrip te krijgen over het één en ander. Het zal, hoe dan ook, een inspanning van jezelf moeten zijn om het allemaal 'zachter' te maken en ook natuurlijk jezelf te 'vangen' op denkpatronen die de houding van wantrouwen, angst, controle 'in leven houden'.

   In Liefde,
   Cobie

   Verwijderen
  2. Dank Cobie! Helder verwoord. Ik doe mijn uiterste best en geef nooit op! Ergens is er altihd het vertrouwen dat me dat gaat lukken. Liefde terug!

   Verwijderen