donderdag, januari 05, 2017

De Kracht van het Open Hart - 4 Januari 2017 / Sophie BashfordDe Kracht van het Open Hart
4 Januari 2017 / Sophie Bashford

Wanneer iemand anders zich afsluit in het aangezicht van je open hart, reageer dan alsjeblieft niet door je eigen toewijding jegens openheid te verminderen.
Een open hart is een sterke kracht. Het begunstigt van nature vrede, vergiffenis, begrip, mededogen, generositeit, stromende energie, ruimtelijkheid, vriendelijkheid, acceptatie, vertrouwen en toewijding aan de hoogste uitkomsten.
Een open hart is zachtaardig, doch sterk aangaande diens heilige intentie. Een open hart werd geopend door de toegewijde intentie en het bewuste werk van de aanschouwer. Het groeide in goddelijke essentie door dagelijkse uitoefening, discipline en focus.
Een open hart sleept allen mee die in contact ermee komen. Op dit niveau van openheid voor Goddelijke energie, zullen al diegenen die te scherpe randjes hebben, wiens barrières om lief te hebben te vastgeroest zitten, wiens ego’s te overvoed en opgeblazen zijn, wiens eigen harten gewoonweg te verdomd geslonken en verzwakt zijn door een onbereidheid om in/naar de waarheden van hun hart uit te strekken… … deze mensen zullen het zeer uitdagend vinden om de kracht van een open hart, in volle stralende kracht en illusie-strippende uitstraling te weerstaan.
Een Open Hart ziet door alles heen, net zoals het ontwaakte Derde Oog dat doet.

Als iemand zich afsluit wanneer zij eenmaal de stralende ruimte van je open hart betreden hebben - betekent het niet dat je moet antwoorden met onbewuste, afgesloten acties. Zelfs als wat zij vervolgens doen kwetsend/pijnlijk, aanvallend, verdedigend, be/veroordelend, bekritiserend of beschamend voor jou is … je hoeft niet te wisselwerken met hun reactieve gedrag. Geloof alsjeblieft niet de reacties van een afgesloten hart. Geef er geen energie aan. Het is het product van angstige samentrekking en een angst voor de waarheid.
Je gaf waarschijnlijk aan de persoon die zich nu afsluit, in de aanwezigheid van jouw stralende hart, de enige glimp van diens Hogere aard die zij ooit gehad hebben.
Dat kan werkelijk angstaanjagend zijn voor iemand die het vermijden om het Pad te bewandelen waarvan zij weten, diep binnenin, dat zij het moeten bewandelen.
Jij liet hen hun eigen Licht zien. Jij gaf hen een kans/mogelijkheid om te groeien en in zichzelf te geloven. Jij baadde hen in Onvoorwaardelijke Liefde en de magie van goddelijk vertrouwen, ondersteuning en voeding.
Jij gaf hen een kortstondig voorproefje van het Goddelijke, en wat overbleef op hun hunkerende lippen was hun eigen heiligheid.
Jij bent vol van het Goddelijke, enige toewijding gemaakt hebbende om je te openen voor de enige waarheid, wat Liefde is.
Zo vol zijnde, ben je vaak een traktatie voor anderen die (nog) niet jouw moed bezitten.
Openheid is hypnotisch, fascinerend, uitdagend zelfs. Diegenen die nog niet open staan voor hun eigen dieptes, diegenen die niet aan de manieren gewerkt hebben waarop hun verstand ernaar streeft om hun harten te controleren, diegenen die niet bereid zijn te kiezen om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor hun levens - en daarmee open voor hun eigen kracht - deze mensen zijn gewoonlijk bang voor de waarheid te voelen.  
De waarheid stelt ons in vrijheid. En dat betekent - in contact te zijn met onze eigen waarheden stelt ons in vrijheid. Wij zijn de enige scheppers in onze levens, de enige healers in onze levens, de enige liefhebbenden in onze levens.
Ieder ander is een pure reflectie van ons huidige stadium van energie en bewustzijn.
Dus, wanneer iemand die afgesloten is voor diens eigen goddelijke waarheid en kracht om lief te hebben, tot wat voor gradatie dan ook, in het energiegebied komt van iemand die zich meer geopend heeft voor diens eigen goddelijke waarheid en kracht om lief te hebben - wordt er een dynamiek gecreëerd.  
Als jij degene bent die meer open is, zal jouw openheid zoals een explosie van zuurstof toeschijnen voor de ander die meer afgesloten is. Het zal echter ook handelen als een zeer duidelijke spiegel voor iedere plaats waar zij in samentrekking lijden; hun diepe angst om zich te openen.
Als hun angsten dan een thuis zoeken wanneer zij eenmaal opgegraven werden - hetgeen gebeurt als zij niet bereid zijn om zichzelf te adresseren, te voelen, te accepteren en met zichzelf te werken - en dat thuis blijkt toevalligerwijze aan jouw voeten te zijn … moet je een duidelijke beslissing nemen om aan je eigen open hart trouw te blijven.
Je zult bewust willen zijn in iedere wisselwerking, en het bekijken als een lerende en openende ervaring. Als je gewaarwordt dat sommige van hun angsten jou provoceren, dan mag je dieper in jezelf moeten graven om te zien waar zij jou spiegelen.
Gewoonlijk echter; iedereen die tot een belangrijke graad aan het openen van diens eigen hart gewerkt heeft draagt en straalt een enorme grote hoeveelheid aan Licht uit.
Dit brengt sterke reacties teweeg bij diegenen die zeer gesloten blijven voor het Licht. Neem het niet persoonlijk, hoewel je op sommige manieren moet erkennen dat jouw Licht krachtig is. Dit is het effect/de invloed van een open hart.
Het doet z’n magische werk, omdat het alles naar boven brengt dat waarheidsgetrouw is, alles dat van Liefde is, alles dat niet van Liefde is.
Wanneer je rondloopt met een open hart, moet je accepteren dat je op een bepaald niveau een bedreiging bent voor de onbewuste massa-geest. Jij bent zoals een lopende tijdbom: een ieder die als een magneet naar jou aangetrokken wordt is op het één of andere niveau gereed om zich meer te openen.
Het is hun verantwoordelijkheid en keuze om hun eigen werk te doen en zich te openen, niet het jouwe. Jij hoeft niet hun geprojecteerde angsten op je te nemen.
Accepteer negatief of schadelijk/nadelig gedrag niet. Liefde is sterk en heeft standvastige, verankerde grenzen wanneer dat noodzakelijk is. Zorg voor jezelf. Maar herken ook dat jouw taak niet is om je eigen moeizaam-verworven wijsheid en groei te beperken slechts omdat iemand anders te bang is om te doen wat jij gedaan hebt (en ik ben er zeker van dat jullie het pad van healing niet altijd zouden beschrijven als zijnde “gemakkelijk”).
Blijf open in het aangezicht van afgeslotenheid. Blijf het Licht zijn in de dieptes van de donkere nachten. Blijf het hart zijn dat straalt, gelooft, vertrouwt en liefheeft ongeacht wat. Blijf degene zijn waar iedereen op rekent, zeer specifiek wanneer het Licht dat je laat schijnen ieder ander diens ten zeerste onderdrukte psychische materiaal omhoog werpt.
Houd je heilige hart open, in het aangezicht van de wildste pijn, het diepste lijden, de moeilijkste scheidingen. Het is het enige dat jou ooit zal redden, of anderen, van het gevoel van afgescheiden van Liefde te zijn.  
Je heilige open hart is een diepgaande zegen, en allen die ernaar aangetrokken worden hebben precies wat zij nodig hebben ontvangen. Jij zult de zegeningen ontvangen van je eigen hart in grote, grote, veelvouden vanuit alle richtingen, vanuit plaatsen ver voorbij deze Aarde.
Leef met je hart wijd open, omdat het veilig is, omdat het noodzakelijk is, en het is nu de enige manier die je kunt verdragen om te leven.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © 2017 All Rights Reserved - Sophie Bashford: Please share respectfully using the button below, with full credit to the author. Please add active links to this Page and to the website. Please do not reproduce without permission on websites, blogs or other promotional platforms. https://www.facebook.com/sophiebashfordintuitive/posts/1241271072613404

4 opmerkingen:

 1. wat mooi omschreven. Ten dele ook wel herkenbaar, sterk en kwetsbaar tegelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een treffende omschrijving. Heel moeilijk soms om het vol te houden, om je eigenwaardete behouden, hoe belangrijk het inderdaad is, mensen kunnen ontzettend kwetsend zijn tegenover open harten. Is het ook de dualiteit van het mens zijn?.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, de vraag stellen, is de vraag beantwoorden,(met ja dus),want dualiteit omvat heel veel, ook onze eigen kwetsbaarheid.

   Verwijderen
  2. Als toevoeging op mijn reactie op wat WB schreef wil ik graag nog het volgende delen,omdat dat volgens mij een goede aanvulling is, en ook gaat over dualiteit en kwetsbaarheid: In de channeling -de blog van Jamye Price van 31 december, die Cobie vertaalde, wijst Jamye naar haar bijgevoegde engelstalige video. In de blog stelt ze o.a. de vraag: Hoe kun je voorkomen dat je niet meer overstuur raakt door omstandigheden? In de video geeft ze daar een, zoals ze schrijft, eenvoudige doch krachtige oefening voor. Ze zegt daarin o.a.:*Kijk naar je reacties op wat er om je heen gebeurt. Hoe voel je je door wat je ziet, wat je leest, wat je voelt door dingen in jouw leven, in je werk, in je familie? Wat is je eerste reactie? *Dat is allemaal informatie voor wat er in je omhoog komt. *Jouw werk zal zijn om vrede te vinden te midden van dat alles, en als je in januari je eerste reacties observeert, neem dan een moment om in te ademen en zeg: *Ik ben open voor de vooruitgang (groei) die deze ervaring me zal brengen. *Er zal chaos zijn in januari en jouw werk is om in de wereld maar niet van de wereld te zijn. Vind die vrede die alles begrijpt. Ben de verandering die de mensheid verlangt om op een diep niveau te verankeren. En hou die plaats van vrede, terwijl jij je realiseert dat jij het anker bent te midden van de stormen. *Het hele jaar zal er veel verandering zijn. Een heel jaar, met veel nieuwe aanvangen. *Houd je focus bij de vooruitgang waar de mensheid zich in bevindt. Januari gaat je de kans bieden om te observeren en jouw Macht te behouden op een werkelijk diep niveau. We zitten in een hele opwindende tijd. *Observeer dus je eerste reactie en adem in: ‘’Ik ben open voor de vooruitgang die deze ervaring me zal brengen.’’ *Tot zover over een deel van de inhoud van de video van Jamye Price. De oefening met de zin die ze aanbiedt is inderdaad eenvoudig, maar wel heel mooi en bruikbaar, vind ik. Je moet er wel echt even een moment voor nemen en voelen hoe hij bij je binnenkomt. En het is geen wondermiddel dat je ineens overal overheen tilt, heb ik al gemerkt. Dus geduld is nog steeds nodig, maar de aanhouder, die steeds opnieuw voor Licht en Liefde blijft kiezen,wint. Minie

   Verwijderen