dinsdag, oktober 11, 2016

Afleidingen en De Ascenderende Meester - 9 Oktober 2016 / Maria ChambersAfleidingen en De Ascenderende Meester
9 Oktober 2016 / Maria Chambers

Velen van ons op het pad van ascentie zijn opgebotst tegen zoveel afleidingen, dat wij op dit punt in staat zijn om hen te herkennen. Maar soms is het dus gemakkelijk om opgeveegd te worden in dit bewustzijn waar wij in leven, de gepolariseerde Aarde werkelijkheid, en wij hebben gewoon een geheugensteuntje nodig dat wij afgeleid worden van onze eigen ascentie, onze eigen belichaming van Verlichting.
Dus heb ik een paar afleidingen opgeschreven waar wij allemaal van tijd tot tijd in gevallen zijn.
Relaties: Relaties zijn prachtig. Zij zijn een prachtige manier voor ons om onszelf via een ander persoon te leren kennen. Echter, als jij je focust op een relatie, het probeert te fiksen, probeert het beter te maken, of deelneemt aan overvloedig veel drama eromheen, is dat een grote afleiding. Deze omvatten relaties met echtgenoten, partners, kameraden, vrienden, familie en collega’s.
Gezondheid: Het is belangrijk om het lichaam te voeden, het lichaam lief te hebben, en soms moeten we enige dingen doen om het lichaam te helpen terug in evenwicht te komen, het te helpen. Maar als je bij jezelf gewaarwordt dat je probeert het lichaam te genezen, je gezondheid probeert te verbeteren door diëten, supplementen, oefenprogramma’s, probeert om het lichaam beter te maken, zou het een afleiding kunnen zijn. Als het jou je vreugdevol en levend laat voelen om welke van deze dingen dan ook te doen zoals wandelen, rennen, trainen en bepaald voedsel eten … als deze activiteiten heerlijk voelen voor jou … dan voelt je lichaam dat. Maar als je wat dan ook hiervan doet omdat je gelooft dat het je gezonder zal maken, maar het voelt niet aan als plezier hebben, beschouw het dan als een grote afleiding.
In deze transformatie voelen wij allemaal symptomen, sommige welke ons zelfs bang mogen maken, dus is het natuurlijk om hen te adresseren. Dat is prima, maar als je een doorgaande worsteling lijkt te hebben met te proberen het lichaam ertoe aan te zetten te veranderen, en als het toeschijnt een groot gedeelte van je tijd in te nemen, beschouw het dan als een afleiding.

Het Lichtlichaam ontspannen en toestaan te integreren met ons lichaam neemt overvloedig veel rust. Dat is omdat het verstand het gevoel heeft dat het zonder werk zit, om dingen door actie te fiksen. En toch, voelt het verstand ook opluchting, omdat het niet langer meer de verantwoordelijkheid op diens schouders hoeft te nemen om te doen waarvoor het nooit ontworpen was om te doen. (Je weet wel die strakheid in je nek en schouders die je voelt … dat is van te geloven dat je het allemaal zelf moet doen.) De mens en diens verstand zijn geen genezers.
Anderen Genezen: Sprekend over genezers, dit is een grote afleiding. Als je een healer of genezend arts bent, weet je dat je anderen niet geneest, maar hen helpt om hun eigen Ik Ben te activeren, welke op diens beurt hun lichaam helpt te verjongen en opnieuw in evenwicht te brengen, iets waartoe het lichaam toegerust is om te doen, maar niet vanuit het verstand. Ja, er zijn altijd een grote hoeveelheid aan wonder genezingen geweest op de planeet, de meesten vanuit een plaats van te geloven dat een kracht van buitenaf hen genas, het opleggen van handen door geloofgenezers en anderen die aangesloten zijn bij een religieus geloof. Zij zijn prachtig en hebben hun plaats, maar dat is niet waar wij zijn.
Wij zijn in het proces van verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen creaties. Niet vanuit ons verstand of onze menselijke persoonlijkheid, maar vanuit ons eigen God-zelf. Dat neemt veel meer Zelf-Liefde en Zelfacceptatie. Iets waar de meeste mensen nog niet gereed voor zijn. Te verhuizen van God is buiten ons naar God is binnenin ons. Om de “Jezus Stijl” heen lopen met het plaatsen van de handen en de zieken te genezen in dit stadium van onze ascentie is …, terzijde van het aardig te voelen voor het ego, een afleiding.
Iemand die ik ken zei dat zij naar een dakloze persoon gelopen was, haar handen op hem plaatste en hem vertelde dat zij begreep waar hij zich bevond, dat zij ook daar was, en dat zij diens omstandigheden zou kunnen veranderen … en dan zei zij een klein gebed voor hem.
Echt?
Allereerst, wat maakt van wie dan ook een autoriteit aangaande wat het beste voor wie dan ook zou zijn, ongeacht hun situatie? De situatie oordelen is slecht. Hoe weten wij wat de ziel van deze persoon wil ervaren? Misschien waren zij geweldig rijk in hun laatste leven, of zelfs in dit leven. Wat als zij werkelijk vrij willen zijn van alle alledaagse 3D verantwoordelijkheden zoals een hypotheek, betalingen aan de auto, alimentatie, kindondersteuning, te werken in een vreugdeloze baan, dag na dag … of talrijke andere redenen.
Misschien, heel misschien is deze persoon meer vrij dan heel veel mensen met een “heleboel”. En ik moest lachen, omdat ik vermoed dat, aan het einde van de dag, deze persoon meer geld in zijn zak heeft dan mijn vriendin, ondanks al haar “bezittingen”.
Misschien zou zij naar deze dakloze persoon toe moeten gaan en vragen, “Hallo, ik vroeg me af, zou je iets van je wijsheid met mij willen delen?”
De Planeet Redden: Dit is een grote afleiding. De planeet is gewoon in orde. Het is precies waar het moet zijn. Het ervaart diens eigen ascentie. Het is ver voorbij wat voor potentieel dan ook voor zelfvernietiging, en dat is dankzij ons Licht hier. De bevolking van de Planeet is in het allereerste begin van diens ascentieproces, van diens eigen ontwaking. Dus het idee dat wij allemaal en-masse gaan ascenderen in/naar een 5D nirwana is een enorme grote organisatie. Ascenties gebeuren enkelvoudig en in kleinere groepen. Het hele 21 December 2012 gebeuren was een grote teleurstelling voor velen. Mensen werden die ochtend wakker om te ontdekken dat zij nog steeds in het leven waren waar zij de avond tevoren ook in waren. Niettemin, was het een belangrijke mijlpaal datum voor het bewustzijn waarin verschuivingen/veranderingen geactiveerd werden. De dingen veranderden welzeker. Velen van ons op de voorgrond van dit ontwakingsproces kwamen hier in deze specifieke tijd, omdat wij wisten dat de planeet rijp was voor verandering, dat wij rijp waren voor verandering, maar iedereen gaat op het tempo dat voor hem of haar geschikt is.
Aliens:  Er is geen ras van wezens in de gehele Schepping meer spiritueel gevorderd dan het menselijke wezen. Ja, wij allemaal kwamen van andere planeten en galaxies, niettemin hebben wij genoeg levensspannen hier op de Planeet Aarde gehad om een evolutie ervaren te hebben van zo een omvang en diepte, uit de eerste hand erdoorheen gaand, millennia van duisternis en onze galactische verhalen uitspelend op zo een intiem niveau, dat andere beschavingen “daarbuiten” meer nieuwsgierig zijn over ons “hart” dan onze technologie of onze geesten. Dat is omdat zij niet noodzakelijkerwijs het begrip van Liefde hebben waar wij tot toe gekomen zijn om te kennen. Geen hoeveelheid van vooruitgang in technologie kan de meest diepgaande elixer van verandering en genezing vervangen … dat van Liefde.
Onszelf als mensen te plaatsen op een niveau van minder dan is zelfsaboterend. Minder ontwikkeld dan onze ruimte broeders en zusters, minder wijs dan de niet-fysieke engelen, gidsen, aartsengelen of de geascendeerde meesters, minder dan God. De genezing van de planeet komt vanuit elk en iedereen van ons, onszelf ziend als absoluut onbetaalbaar en schitterend. En niet omdat wij probleem-vrij zijn, of super menselijk, maar omdat wij stoutmoedig genoeg zijn om verliefd op onszelf te worden precies zoals wij zijn. Wat de volgende afleiding naar voren brengt.
Het Verstand: Het verstand is de grootste afleiding van alles. Dat is omdat, als wij alle externe afleidingen uitruimen, wij eindelijk van aangezicht tot aangezicht staan met het deel van onszelf dat ernaar neigt om zeer oordelend te zijn. Het neigt ernaar om ons ongenadig te oordelen. Dus het is geen wonder dat wij blijven spelen met afleidingen. Wie wil nou de rechter en de jury onder ogen komen? Alle delen van ons die zich verraden en verloren en in de steek gelaten voelden en in de schaduw gehouden werden, komen tevoorschijn. Zij worden in beroering gebracht omdat wij ons Christus Bewustzijn aanroepen. Het maakt allemaal deel uit van het proces. Dus zelfs als wij alleen zijn, zonder externe afleidingen, speelt het verstand nog steeds het spel, en het mag zijn in de vorm van onze problemen te analyseren, onze gevoelens te verwerken, te proberen uit te vogelen waarom, hoe en waar zij vandaan komen. Ik speelde daar een hele lange tijd mee, zoals de meesten van ons dat deden. Het had diens plaats, maar nu is het tijd om voorbij het verwerken te verhuizen en gewoon dit goddelijke zelf toe te staan bij ons te zijn in onze lichamen en onze alledaagse levens. Wanneer we douchen, eten, winkelen, de rekeningen betalen, in het verkeer rijden en ga zo maar verder.
Dus hard voor onszelf zijn kan een andere afleiding zijn, omdat wij dan niet van onszelf hoeven te houden. Omdat het houden van onszelf het moeilijkste deel is, omdat het vereist NIETS te doen. Geen proberen, fiksen, genezen, analyseren. Gewoon onszelf toestaan mens te zijn, om problemen en beperkingen te hebben, om ons bij tijden te voelen als een grote puinhoop.
Ons verstand zal nooit volledig tevreden zijn met de antwoorden op de vragen die het blijft stellen. Het zal alleen tevreden zijn wanneer het in feite spirit voor zichzelf VOELT. En dat is wat er zich aan het ontvouwen is. Wij staan dag na dag onze ziel toe om binnen te komen, om in ons lichaam te zijn, om met ons te lopen, om het leven via ons te proeven. Wanneer wij een diepe ademteug nemen, en ons goddelijke zelf samen met ons voelen ademhalen, is DAT alle bewijs die ons verstand nodig heeft.
Dus ongeacht in hoeveel afleidingen jij jezelf gewaarwordt, STOP gewoon. Neem een paar diepe ademhalingen, sta jezelf toe dat deel van jou te voelen dat daar al is. Al vreedzaam is, al gepassioneerd is over het leven, al zorgenvrij is, al avontuurlijk is, al sensueel is. En als jij jezelf toestaat om in die aanwezigheid te voelen, zal je de Onvoorwaardelijke Liefde voor JOU voelen dat tranen naar je ogen zal brengen.
Je ziel beklaagt jou niet. Het voelt geen medelijden voor jou. Het heeft absoluut mededogen voor jou. Het is in feite in diens eigen wijsheid aan het groeien als het het leven door jou heen ervaart. Jij als de mens krijgt je behoefte en wat je wilt om tot uitdrukking te brengen, jij als de mens bent net zo waardevol als de ziel, want zonder je ziel zou je hier niet kunnen zijn. En in tegenstelling tot hoe het zich bij tijden mag voelen, je ziel wil een vervullend leven met jou, via jou, ervaren.
En voor dat om te gebeuren, moet jij de mens, met een verstand en een hart, toegewijd zijn aan diens verlichting. En met toegewijd, bedoel ik om de afleidingen los te laten.


Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
copyright © 2016, Maria Chambers, All rights reserved. Please feel free to share this content with others, post on your blog, your Facebook page, etc, but maintain this article’s integrity by including the author and source website link: Maria Chambers at http://www.soulsoothinsounds.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten