zaterdag, september 17, 2016

Blijven of Vertrekken - 16 September 2016 / Maria ChambersBlijven of Vertrekken
16 September 2016 / Maria Chambers

Als je in de fysieke vorm bent en dit leest, ben ik er zeker van dat je een lange lijst van dingen kunt maken die jou irriteren, je bezorgd maken, je bang maken, die je vervelen, die je kwaad maken. Het zou niet teveel inspanning nemen, nietwaar? Van fysieke ongemakken en ziektes naar misschien financiële, naar relaties, en gewoon de dagelijkse uitdagingen. Door het verkeer heen te gaan, om te gaan met de aanval van slechte parfums van vrouwen in het koffiehuis. En gewoon te leven in een wereld waarin het bewustzijn op het niveau is van ongeveer een adolescent. Wacht, maak daar een derde klasser van.
De meesten van ons weten hoe het aanvoelt om samen met anderen te bestaan die nog steeds slapende zijn. Wanneer wij verbonden zijn met onze uitgebreide zelven irriteren deze dingen ons niet zo heel veel. Maar wanneer we dat niet zijn, zijn zij voldoende om ons in/naar een donkere plaats te sturen.
Dus zijn er overvloedig veel redenen om als een gek van deze planeet af te gaan, allen behoorlijk gerechtvaardigd, tussen haakjes. Het is gemakkelijk voor diegenen die gekanaliseerd zijn, die bestaan aan de andere zijde van de sluier om ons te vertellen dat we geduld nodig hebben … en ja, zij hebben een diep mededogen voor ons en eren ons … maar zij hebben er geen idee van hoe het voelt om hier in het vlees te zijn. Zelfs als zij hier in andere tijden leefden, zijn zij vergeten hoe uitdagend het is. En daarbovenop, is het hier nu zijn volledig anders, met de nieuwe energieën aanwezig, welke hun eigen uitdagingen presenteren.

De emotionele ups en downs, het verstand dat probeert om ons te verleiden in/naar zorgen/ongerustheid en actie te gaan, hoewel wij beter weten. Soms voelt het aan als het zijn in een schofterige relatie met iemand die ervan geniet ons uit te schelden en onze iedere beweging te controleren. Het verstand kan absoluut die rol spelen! Ons vertellend dat wij niet capabel voor dit of dat zijn. Dat er verderop gevaar is als wij dit of dat niet doen. Dat wij niet waardig zijn voor wat ons hart wenst. Dat is het ergste. Dat is het meest onterende. Om ons te vertellen, dat,  omdat wij op een spiritueel pad zijn, wij onze menselijkheid moeten transcenderen. Dat spiritualiteit en geld niet met elkaar samengaan. Dat spiritualiteit en sensualiteit polaire tegengestelden zijn. Dat wij het leven hier op de planeet moeten “verdragen”. En, als we rondkijken zien wij scheepsladingen vol hiervan, van het lijden en de ontbering.
Niettemin is er iets binnenin ons dat steeds sterker groeit, dat ons vertelt, NEE! Geen lijden en worstelen en ontbering meer.
Jezus zelf zou ons vertellen dat lijden jou nergens krijgt! Hij beweerde nooit dat hij stierf om wie dan ook te redden. Het martelaarschap is dood! Hij zou de eerste zijn om ons te vertellen om onszelf van het kruis af te halen.
En we zijn ervan af.
Omdat, waarom zouden wij hier willen zijn in geruïneerde lichamen? Met zulke beperkte hulpmiddelen? Het gaat moeilijk/zwaar genoeg zijn om in een wereld te leven waar de mensen nauwelijks hun eigen ziel erkennen, en zonder goede gezondheid en grenzeloze hulpbronnen, schijnt het nauwelijks waard te zijn.
En er zou een tijd kunnen komen met een ieder van ons waar wij zeggen, ik deed mijn best om toe te staan, om mijn ziel in mijn leven en mijn lichaam uit te nodigen, maar de dingen gaan gewoonweg niet snel genoeg. Ik weet hoe ik me nu goed moet voelen, ongeacht wat voor conditie dan ook die ik ervaar, maar zelfs dan nog wordt mijn vreugde gecompromitteerd in een lichaam dat gewoonweg niet bij schijnt te kunnen komen met waar mijn hart is.  
En de keuze om te vertrekken wordt geëerd. Absoluut. Wij zouden met open armen verwelkomt worden aan de andere zijde.
En als wij besluiten om te blijven worden wij ook diepgaand geëerd. En wij hebben de ondersteuning van velen. Zij zijn daar om ons te helpen met het verhuizen in/naar de nieuwe energie, hetgeen de energie is die wij creëerden toen wij begonnen het menselijke en het goddelijke met elkaar te versmelten.
Dus terwijl er talrijke reden zijn om te vertrekken, is er één onweerstaanbare reden om te blijven: Om de vreugde van het leven hier te proeven … met onze Ziel/Hogere Zelf.


Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
copyright © 2016, Maria Chambers, All rights reserved. Please feel free to share this content with others, post on your blog, your Facebook page, etc, but maintain this article’s integrity by including the author and source website link: Maria Chambers at http://www.soulsoothinsounds.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten