maandag, juni 13, 2016

Een Akashic Perspectief over…“Verslaving” - 12 Juni 2016 / Jen Eramith MA


Een Akashic Perspectief over…
“Verslaving”
12 Juni 2016 / Jen Eramith MA

Wat zijn de spirituele effecten van alcohol en drugs?
Alcohol en drugs, beide synthetische en natuurlijke drugs, hebben één Universeel effect. Zij veranderen allemaal de manier waarop jullie energiegebied werkt - en de meeste drugs en het alcohol reduceren de effectiviteit van jullie energetische grenzen. Wij kunnen niet de duizenden drugs hier beschrijven, maar wij zullen enige van de gebruikelijke bespreken.
Alcohol versluiert de lijnen van jullie energiegebied. De natuurlijke psychische en energetische bescherming die in ieder menselijk wezen bestaat is verstrooid wanneer alcohol gebruikt wordt. Dit kan ertoe leiden dat jij je minder afgescheiden voelt van de mensen om je heen, dus het imiteert het gevoel van verbondenheid. Het maakt je ook meer gevoelig voor de energetische invloed van anderen. Je mag meer vatbaar zijn voor het voelen van anderen hun gevoelens of het denken van anderen hun gedachten. Het is belangrijk om bedachtzaam te zijn over wie en wat in je fysieke omgevingen zal zijn wanneer je alcohol drinkt, omdat je aanzienlijk beïnvloed zult worden door je omgevingen op een energetisch niveau.
Een andere gebruikelijke drug, marihuana, versluiert ook de lijnen van jullie energiegebied. Marihuana in diens pure vorm verzacht je volledige energiegebied en opent een toegangspoort naar je vierde dimensionale zelf. De ervaring leidt jou naar jezelf te voelen alsof jij je spirit bent. Omdat het fysieke brein en de driedimensionale geest niet het verschil kunnen begrijpen, voel jij je alsof je een echte ervaring leeft wanneer je in feite niet door de stappen van die ervaring heen loopt. Bijvoorbeeld, je zou je kunnen voelen alsof je een drukke dag had wanneer in feite je helemaal niet zoveel deed. Dit is gelijkaardig aan een fantasie ervaring of zoals een virtuele werkelijkheid. Dit is ook gelijkaardig aan wat mensen ervaren via computerprogramma’s zoals het “Tweede Leven”. Je voelt je alsof je iets echt leeft, maar je leeft niet in de derde dimensie.
Uiteindelijk, verstrekt cafeïne een volledige andere ervaring. Cafeïne versluiert ook de lijnen van jullie energiegebied, maar het breekt niet de grens af die jullie energetisch beschermt. In plaats daarvan, creëert cafeïne iets zoals gaten in jullie energiegebied dat de energie uit het gebied afvoert. Als de energie buitenwaarts beweegt, stelt het jullie in staat om die energie in jullie dagelijkse leven te gebruiken. Het menselijke energiegebied is van nature circulair - jullie recyclen en vullen jullie energie van nature voortdurend aan wanneer jullie zorg dragen voor jullie lichaam en geest. Wanneer jullie cafeïne innemen, wordt de energie lineair in plaats van circulair - het beweegt buitenwaarts. Als je cafeïne gebruikt, is het belangrijk dat je zorgvuldig bent om je lichaam diens natuurlijke energievoorraad aan te vullen. Drink water, slaap meer dan gewoonlijk, en eet gezond voedsel. Meditatie die je helpt aan de Aarde en de Goddelijke Wil te verbinden helpt ook om de circulaire aard van je energiegebied te herstellen.

Denk eraan dat alles in je omgeving jou beïnvloedt. Alcohol en andere drugs hebben uitgesproken en soms krachtige effecten, maar als je werkelijk aandacht eraan schenkt, zal je beseffen dat alles jouw werkelijkheid verschuift - van de kleur van je shirt naar de persoon die naast je staat. Een deel van de verlichting omvat ertoe te komen deze effecten te herkennen en verantwoordelijkheid voor hen te nemen. Als je weet dat iets jou negatief beïnvloedt, neem verantwoordelijkheid voor het te vermijden of jezelf te beschermen. De enige regel om dit goed te doen is om eerlijk met jezelf te zijn over hoe je reageert op je omgevingen en neem verantwoordelijkheid voor wat je weet. Als je dit consequent doet, zal je leven meer plezierig en levendig worden!
Waarom zijn verslavingen zo heersend op de Planeet Aarde?
Verslaving is heersend vanwege het feit dat dwars over de wereld heen, in iedere cultuur, iedereen gekwetst/gewond raakt op manieren die zij niet in staat zijn om volledig te genezen. Het volledige menselijke ras is een ras van de lopende gekwetsten/gewonden. Jullie allemaal, iedere volwassenen op de Planeet Aarde, werd gekwetst/gewond en is niet volledig genezen. Jullie allemaal hebben dingen binnenin jullie zelf vastgehouden, de manieren waarop jullie gekwetst werden die jullie nog niet genezen hebben. Het prachtige aan menselijke wezens is dat jullie ongelooflijk veerkrachtig zijn. Er zijn manieren waarop jullie gebouwd zijn om te overleven, al deze kwetsuren met jullie meedragend. Niettemin, zijn jullie bedoeld om hen uiteindelijk te genezen. Jullie oude kwetsuren stijgen naar boven naar de oppervlakte, en jullie zijn bedoeld om hen te voelen en hen los te laten, de Liefde op de eerste plaats herstellend die bestond voordat jullie ooit gekwetst/gewond werden.
Eén van deze manieren waarop jullie gebouwd zijn om te overleven, is dat jullie gebouwd zijn om gewoontes te vormen. Jullie geesten zijn bedraad voor gewoontes en routines. Dit maakt jullie ongelooflijk efficiënt. Het betekent dat iedere ochtend wanneer jullie opstaan en jullie tanden borstelen, jullie er niet te hard over na hoeven te denken. Iedere keer dat je een bocht omgaat om naar huis te gaan, hoef je niet na te denken, te stoppen en dat jij je hersenen aan het werk moet zetten om je weg naar huis te navigeren. Je herinnert het je en je geest hoeft niet bewust veel inspanning te geven om iedere dag je weg naar huis te vinden. Dat laat je geest vrij om aan andere dingen te denken, om naar voren te komen met nieuwe oplossingen voor dingen, om nieuwe problemen op te lossen. Je zult iedere dag meer denkvermogen tot je beschikking hebben omdat je overvloedig veel gewoontes lopende hebt om dezelfde routines op een dagelijkse basis blijvend in je leven  te laten gebeuren. Dit maakt deel uit van wat jullie  veerkrachtig maakt, maar het maakt jullie ook vatbaar voor verslaving.
Wat er gebeurt wanneer je jong bent, als je gekwetst genoeg raakt en aan jou niet de hulpbronnen en de Liefde gegeven wordt die je nodig hebt om te genezen van gekwetst te zijn, wat je doet is dat je zoekt naar manieren om je weer beter te voelen. Dit is iets anders dat ervoor zorgt dat jij je veerkrachtig voelt. Kinderen zijn zeer goed in het vinden van dingen om hen te  helpen zich beter te voelen. Zij zijn goed met zichzelf te troosten. Dus wanneer een kind gekwetst is en geen kans gegeven wordt om te genezen en zij voelen zich slecht, of het is dat zij zich fysiek of emotioneel of mentaal slecht voelen - wanneer jij je niet goed over jezelf voelt of je voelt je ongemakkelijk, vind je dingen om jezelf af te leiden van je ongemak. Dit is ook een prachtige overlevingstechniek omdat het jou in staat stelt, weer, om je geest te bevrijden en andere dingen op te merken, om naar het goede te zoeken in plaats van te focussen op wat niet werkt. Het helpt je zo ongeveer om je hoofd boven water te houden als je een afleiding van de pijn kunt vinden. Wat er voor een kind gebeurt is, dat als je steeds weer opnieuw gekwetst wordt op dezelfde manier en aan jou wordt nooit een kans gegeven om te genezen, begin jij je te keren naar iets om je te helpen je beter te voelen. Of het nu het eten van voedsel is of te trainen of een specifieke soort van aanraking, iets innemen, wat het ook maar zou kunnen zijn, je zoekt naar een afleiding. Als die afleiding werkt -- als het jou helpt je tijdelijk beter te voelen -- dan zal je het in/naar een gewoonte wenden. Je zult je er steeds vaker naar wenden.
Wanneer een kind gekwetst is en dan weer op dezelfde manier constant gekwetst wordt, wordt de vertroosting constant totdat het zich ontwikkelt in/naar een verslaving. Die verslaving kan heel veel verschillende vormen aannemen. Sommigen van jullie zijn verslaafd aan het eten van voedsel wanneer jullie niet hongerig zijn; sommigen van jullie zijn verslaafd aan specifieke drugs  of specifieke gedragingen. Dit is ook de dynamiek die leidt naar dwang. De reden, uiteindelijk, dat verslavingen zo heersend zijn is niet dat de drugs beschikbaar zijn of dat elke van de verslavende gedragingen onderwezen worden, de ware reden is dat jullie allemaal gekwetst worden en dat aan jullie geen kans gegeven wordt om te genezen. Iedere keer dat een kind gekwetst raakt, zijn zij in staat om te genezen van wat hen gekwetst heeft, zelfs de meest verwoestende kwetsuren kunnen genezen worden als een kind genoeg Liefde en aandacht gegeven wordt, genoeg ruimte om te doen wat het moet doen. Te huilen, zich te ontspannen, te slapen, gezond voedsel te hebben; hun lichaam heeft materiaal nodig om te genezen en hun geesten en hun harten hebben het nodig om zich nauw verbonden en veilig te voelen. Zij moeten zich nauw verbonden met jullie voelen; veilige, liefdevolle volwassenen. Hoe meer je omgevingen kunt verstrekken waar kinderen deze hulpbronnen hebben, hoe gemakkelijker zij zullen genezen van ieder soort van trauma dat zij tegenkomen.
Dit is ook waar voor volwassenen. Hoewel de genezing langzamer gebeurt met volwassenen omdat volwassenen meer kwetsuren opgebouwd hebben binnenin hen, specifiek als een volwassene geleden heeft aan een verslaving. Jullie weten dat het verslavende patroon ook kwetsend is, dus je moet je genezen van het oorspronkelijke ding dat jou op de eerste plaats kwetste en dan moet je genezen van alle schade die je ondertussen bij jezelf veroorzaakt hebt tijdens de verslaving. Er moet heel veel werk gedaan worden, maar het komt er altijd op neer, dat je moet genezen wat binnenin jou gekwetst raakte om een verslaving los te laten.
Wat is de meest belangrijke hulpbron om mensen aan te bieden die lijden aan een verslaving?
De meest belangrijke hulpbron voor iemand die lijdt aan een verslaving is menselijke nabijheid. Maar hier komt een foefje bij, wat is dat nabij mensen te zijn geaard moet zijn in Onvoorwaardelijke Liefde en het niet het mogelijk maken van de verslaving omvat. Bijvoorbeeld, velen van jullie houden van iemand die een verslaving heeft en jullie denken dat als je blijft en hem of haar helpt zich beter te voelen, dat op de één of andere manier zij zullen genezen. Maar, als je blijft en hen helpt zich beter te voelen, dwingt het hen niet om echt de schade onder ogen te komen die hun verslaving veroorzaakt heeft. Wat er moet gebeuren is dat je voor jezelf moet zorgen en tezelfdertijd Liefde voor de persoon moet handhaven. Dit betekent dat als je weg moet lopen, als je een scheiding nodig hebt, je dit moet doen als een handeling van liefde voor de persoon met de verslaving. De truc is om liefde vast te houden en door te gaan nabij te zijn ondertussen weigerend om de verslaving te ondersteunen. En dit is een ongelooflijk moeilijk iets om te volbrengen.
Er is een enorm groot grijs gebied in iedere gegeven omstandigheid. Het zou het beste kunnen zijn om de ene dag de kamer uit te lopen, en het beste om de volgende dag te blijven. Het hangt echt af van de persoon met de verslaving. Bijvoorbeeld, als je van iemand met een verslaving houdt, en je vindt hen op een dag huilend, kan het moeilijk zijn om te onderscheiden hoe het beste te  helpen. Soms heeft de persoon met een verslaving  echt een doorbraak en zijn zij gereed om te huilen en te genezen en nabij jou te zijn en te beginnen hun verslaving te elimineren, dus dan zou het het beste zijn om bij hen te zitten en van hen te houden als zij huilen. Maar op een andere dag, zou de persoon met de verslaving kunnen huilen om jou te manipuleren om jou te truckeren in te blijven aldus zij vermijden om af te rekenen met hun verslaving. Als je blijft en hen in deze situatie troost, helpt het hen om hen in hun verslaving te houden. Als je probeert om iemand te helpen met diens verslaving te genezen, kan het zeer moeilijk zijn om te onderscheiden wanneer je aan het helpen bent en wanneer je in staat stellend bent. Proberen uit te vogelen wanneer te blijven en wanneer weg te gaan is bijna onmogelijk. Dit is waar het bruikbaar is om mensen te hebben die getraind werden in dit werk te doen. Maar er is een manier om te leren hoe het te weten, hoe te onderscheiden hoe volledig aanwezig en beschikbaar te zijn voor de verbinding met een verslaafde zonder de verbinding op diens plaats te houden wanneer de verslaafde in feite niet verbindend is. Een professionele behandeling kan ongelooflijk voordelig zijn omdat professionele genezers geleerd hebben hoe ondersteuning te verstrekken zonder de verslaving toe te staan.
Uiteindelijk, het ding dat de verslaving zal genezen, specifiek voor mensen in de westerse wereld, is om hun relatie met de menselijke verbinding te genezen. Voor diegenen van jullie die lijden aan een verslaving, weet dat het meest belangrijke ding voor jullie is om in jullie leven te cultiveren, echte verbindingen met mensen zijn. Geen verbindingen die je verslaving ondersteunen, maar verbindingen met mensen die goed zijn met zorg te dragen voor hun eigen behoeften en voor jou liefde vasthouden. Om verslaving te genezen, moet je eerst kijken naar en onderzoeken waar binnenin je eigen geest en hart jij jezelf voor mensen afsluit en weer manieren vind om nabij mensen te raken. Waar voel je dat je niet waardig bent? Niet goed? Je moet deze delen van jezelf genezen als jij je werkelijk nabij en verbonden met anderen wilt voelen.
Nogmaals, vaak gebeurt dit het beste in een behandeling of andere situaties waar mensen een gedachte hebben over een verslaving. Zij hebben ontdekt hoe het verschil te weten tussen het in staat stellen en de feitelijke ware menselijke nabijheid. Als er één dynamiek is die zeer bruikbaar kan zijn, kan dat de meeste genezing voor een verslaving veroorzaken, het is de genezing van isolatie en het leren om nabij mensen te zijn die de verslaving niet ondersteunen.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
©2016 - This Message was channeled from the Akashic Records by Jen Eramith MA through Akashic Transformations. It may be shared with individuals provided that the content is complete; all credit is given to the author; and it is distributed for no financial or other compensation to anyone other than Jen Eramith and Akashic Transformations. Please include this message with all redistribution. https://akt.memberclicks.net/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten