donderdag, februari 11, 2016

Een Uur met een Engel - De Arcturianen - Onvoorwaardelijke Vergiffenis ~ “Vergeef Hen Heer, Zij Weten Niet Wat Zij Doen.” - 21-12-2015 gepost op 11-02-2016


Een Uur met een Engel
De Arcturianen - Onvoorwaardelijke Vergiffenis ~ “Vergeef Hen Heer, Zij Weten Niet Wat Zij Doen.”
21 December 2015 / Gastheer: Steve Beckow - Kanaal: Dr. Suzanne Lie
Steve Beckow: Linda Dillon is deze maand weg om te herstellen van haar schouder operatie. Gewoonlijk, zouden we Jezus voor Kerstmis hebben, maar vandaag hebben we Sue Lie die weer de Arcturianen channelt. Sue en ik hebben beide een sterke verbinding met Arcturus, dus dit is zoals een reünie van thuis. Hoe gaat het vandaag met je, Sue?
Sue Lie: Het gaat geweldig met mij!
SB: En hoe gaat het met de Arcturianen vandaag? Voelen de Arcturianen zich universeel en onophoudelijk fantastisch, of is er zoiets als een slechte dag voor een Arcturiaan.
SL: (Gelach). Dat is een goede vraag! Ik ga het aan hen vragen!
SB: Oké.
Arcturianen: Groeten Steve, wij zijn blij om weer met jou te communiceren. En ja, wij hebben welzeker een frequentiereeks, in die zin dat wij een grote hoeveelheid van onze energiepatronen interfacend doorbrengen met de derde dimensie en, zoals jullie vaak zeggen, vaak een onderbreking nodig zijn; want het is moeilijk daar beneden. En wij waarderen de onderbreking.
SB: Moeilijk hier en nabij de vierde en derde dimensies? Wat is de moeilijkheid? Zouden jullie kunnen beschrijven hoe het voor jullie is wanneer jullie deze dimensies benaderen?
ARC: Wel, wij gebruiken het woord moeilijk, omdat wij vinden dat het een woord is dat vaak in het bewustzijn van de mensen gevonden wordt bij het omschrijven van de uitdagingen in het driedimensionale leven. Voor ons, wij leven in energiepatronen die in eenheid in Onvoorwaardelijke Liefde stromen. En wanneer wij interfacen met de derde dimensie, ervaren wij daar ook energiepatronen die nog steeds in de duisternis van controle over anderen, macht over anderen stromen.
SB: Juist. Hoe ervaren jullie dat? Wat is de ervaring?
ARC: Wij ervaren het niet zoveel als dat wij het gewaarworden. Wij kunnen het stromen van de energiepatronen binnenin jullie derde dimensionale werkelijkheid waarnemen. En wanneer er een situatie, persoon of plaats is dat in harmonie stroomt, stromen alle andere frequenties van de energiepatronen zoals een rustige rivier of een stille oceaan.
Maar wanneer wij energiepatronen zien waar er een poging is om over te nemen, of macht over te hebben, of te controleren, of aan de andere kant, wezens die doodsbang zijn en die zich onder controle voelen staan, is daar dit energiegebied dat bijna is alsof de golven van de oceaan tegen elkaar aan slaan. Dus energiepatronen, in plaats van dat zij allemaal rustig in dezelfde richting stromen, bewegen zij in andere richtingen en kaatsen af van elkaar om nochtans zelfs meer disharmonie te creëren.

SB: Zien jullie dit, of ervaren jullie dit, of wat?
ARC: Wij nemen het waar. Wij kiezen om het niet te ervaren. Maar wij leven in empathie voor onze gegrondvestigden die een Aarde voertuig dragen en die het zo af en toe welzeker moeten ervaren.
SB: Dus is er een component van jullie eigen ervaring dat misschien dooreen gerammeld of in/naar dissonantie gedoken is?
ARC: Wat wij zullen zeggen is dat wij ontwikkeld genoeg zijn om te weten wanneer wij die aanhechting los moeten laten en terug moeten keren naar onze eigen aangeboren hogere frequenties. Dus zouden wij ja willen zeggen, dat er tijden zijn wanneer wij kiezen om, zoals jullie zouden zeggen, een onderbreking te nemen.
SB: En wanneer jullie een onderbreking nemen, wat doen jullie dan? (grinnikt) Sue ging op een drieweekse vakantie. Wat doen jullie?
ARC: Wanneer wij een onderbreking nemen, dan … aahhhh … genieten wij gewoon in de Onvoorwaardelijke Liefde en het Multidimensionale Licht en eenheid met Alles Dat Is. Wij wensen dat jullie zouden kunnen voelen wat wij dan voelen. Wij wensen dat wij het uit zouden kunnen stralen. Maar, we zullen gewoon een woord moeten vinden voor iets dat alleen een gevoel is dat niet werkelijk ervaren kan worden door woorden, tenzij iemand het al zelf ervaren heeft.
SB: Ik weet volledig waar jullie over spreken. Het is hetzelfde met gelukzaligheid of extase. Hoe omschrijf je het? Het is onmogelijk.
ARC: Het is moeilijk om een driedimensionaal woord te gebruiken om het te omschrijven. Maar slechts een projectie van de conversatie is voldoende om jullie te helpen te voelen.
SB: Ja, inderdaad. Aangezien ik Liefde, gelukzaligheid en extase aangehaald heb, kan ik onze discussie beginnen door jullie te vragen of jullie elk van deze zijn - natuurlijk transcendeert Liefde alles, dus is het een klein beetje moeilijk om over Liefde te praten - niettemin zijn er staten van Zijn die geassocieerd worden met dimensies, of zijn zij allemaal voor ons beschikbaar in, zeg, de vierde dimensie? Zeer zeker in de Vijfde.
ARC: Ja, zij zijn beschikbaar in de Vijfde Dimensie. En, derde en vierde dimensionalen kunnen hen ervaren als zij hun bewustzijn in/naar die frequentie uitbreiden. En, dan, zal die uitbreiding van het bewustzijn, als het gedurende een periode aan “tijd” onderhouden wordt, nieuwe neuronen beginnen te creëren binnenin het fysieke brein en zelfs voor ons in de multidimensionale geest, wat het vijfde dimensionale is, wat wij noemen de “afgescheiden harde schijf”.
Dan, iedere keer dat één van onze gegrondvestigden die ervaring heeft, is het gemakkelijker om die ervaring weer te hebben.
SB: Het is zeer interessant, ik merk op dat wij net de woorden accepteren die jullie gebruiken, maar ik weet niet of wij noodzakelijkerwijs weten wat jullie bedoelen. Bijvoorbeeld, jullie zeggen breid jullie bewustzijn uit. Wat betekent het om je bewustzijn uit te breiden? Waar verwijst het precies naar?
ARC: Wat het betekent om je bewustzijn uit te breiden is om een bewuste weg te creëren, een pad van je driedimensionale bewustzijn van je dagelijkse leven in/naar je vierde dimensionale bewustzijn van je hogere alledaagse leven, en dan in/naar je vijfde dimensionale bewustzijn. En dan, wanneer je eenmaal in staat bent om dat eerste portaal te creëren vanuit je fysieke zelf naar boven naar het portaal in/naar je vijfde dimensionale bewustzijn, dan heb je een veel gemakkelijker rit in/naar steeds hogere frequenties van werkelijkheid.
SB: Wow. Ik had ook een korte ervaring van een staat van Zijn die ik vervoering noem. Ik ga daar niet heel veel over praten, maar zouden jullie ons een beetje meer kunnen vertellen over waar dat dimensionaal gevonden wordt of wat dat is?
ARC: Ja. Nogmaals, vervoering is een woord dat jij voor jouw ervaring koos. Anderen mogen waarschijnlijk een ander woord voor die ervaring kiezen: gelukzaligheid, vreugde, overgave, Onvoorwaardelijke Liefde, vervulling. Maar het is een frequentie, zoveel als dat wij nu net spraken over het vijfde dimensionale bestaan, die doorgang naar de hogere dimensies. En wanneer dat portaal zich wijd opent, is je gevoel van vervoering zoveel als een preview/vooruitzicht van de komende attracties.
Aanvankelijk zou iemand die verloren is in de derde dimensie enige creatieve activiteiten kunnen vinden die hem/haar opent voor een hogere frequentie van werkelijkheid. Zullen zij doorgaan en in/naar een staat of een graad van geestelijke controle gaan, zodat zij kunnen kiezen om niet hun angstige gedachten in hun bewustzijn toe te staan … uitgekozen tijd van meditatie, dromen, creativiteit, hoe het ook is dat je het wenst te noemen, dan, is er een meesterschap over de geest.
En dan, begint die meesterschap over de geest te vermengen in/naar een meesterschap over het lichaam. En dus daarom op dat tijdstip, begin je de communicatie van je lichaam te begrijpen over wat je eet, wat je doet, wat je niet doet, wat je niet eet. En dus begin je jouw instrument van resonantie te verbeteren.
Je fysieke lichaam is je instrument van resonantie, welke je in het lichaam van Gaia aansluit, zodat jouw portaal volledig geaard is en je dat kunt delen wat je ontvangen hebt op je interdimensionale reizen.
SB: Wanneer ik energie ontvang, zeg, ik aard het in Gaia, maakt dit dan deel uit van het plan? Wij worden verondersteld dit te doen, nietwaar? En, kunnen jullie het circuit beschrijven dat resulteert inclusief dat Gaia het terug naar buiten stuurt?
ARC: Ja, wij zouden zeer blij zijn om dat voor iedereen te beschrijven, want het is zo een vreugdevol iets. Eén  van de eerste dingen die gebeuren, wanneer een mens zich herinnert om diens hogere dimensionale en interdimensionale ervaringen te aarden in de feitelijke kern van de planeet, worden zij een component van de planeet. Het persoonlijke menselijke bewustzijn begint steeds meer in/naar diens planetaire bewustzijn uit te breiden.
Welnu, als je in/naar de kern van Gaia gaat, zie je dat je definitief niet alleen bent, aangezien daar vele geascendeerde meesters zijn, en planetaire logo’s, en engelachtige en galactische wezens, en de miljoenen die daar leven en hun werkelijkheid daar hebben. En daar is die vijfde dimensionale ervaring. Het is zoals een preview van de aankomende attracties.
Dus wanneer je terug naar boven gaat, naar je dagelijkse werkelijkheid, krijg je het gevoel van iets dat je kunt kopiëren. Wat het ook is, of het nu het leren is om te dansen, of te zingen, of te mediteren, de eerste keer dat je het doet is het meest moeilijk omdat het een nieuwe handeling is. Dus, wanneer jij je ervaringen in de kern van Gaia aard, ben je omringd door al deze liefdevolle mensen die hun ervaring met jou delen. Ook, wanneer je het in feite met het kernkristal van Gaia deelt, dan wordt jij je kristallijne zelf. Want, je geeft je levensessentie aan het kristal en Gaia is een oorzaak-en-gevolg planeet, dus, wat je uitstuurt, krijg je terug. Dus, als jij je levensessentie aan het kristal geeft, dan zal het kristal diens levensessentie met jou delen.
SB: Jullie zeggen dat Gaia een oorzaak-en-gevolg planeet is, zijn alle planeten niet oorzaak-en-gevolg in de lagere dimensies?
ARC: Nee. Er zijn planeten die geen oorzaak-en-gevolg planeten zijn.
SB: Hoe zou het eruit zien om op een planeet te zijn die geen  oorzaak en gevolg heeft?
ARC: Wel, dat hangt af van wat de rest van het programma is. Zoals op Venus: Venus is een planeet die aan de frequentie van Liefde resoneert. En dus omdat zij resoneert aan de frequentie van Liefde, hoeft zij geen ervaring te hebben van oorzaak en gevolg. De ervaring van oorzaak en gevolg is om mensen te leren hoe lief te hebben. Omdat, als je haat uitstuurt, wat er terugkomt is haat. Maar, als je Liefde uitstuurt, wat er terugkomt is Liefde.
Dus de theorie is dat je zult leren om Liefde uit te sturen omdat het zo goed aanvoelt wanneer het terugkomt en je zult leren om geen haat uit te sturen, omdat het niet goed aanvoelt wanneer het terugkomt. Maar op Venus, daar is alleen maar Liefde. En heel veel mensen gaan naar Venus om over Liefde te leren, zodat wanneer zij naar de Aarde terugkomen zij kunnen leren hoe Liefde uit te sturen aldus zij Liefde terug kunnen krijgen.
SB: Zijn er meer planeten die niet oorzaak en gevolg georiënteerd zijn in deze lagere dimensies?
ARC: Die zijn er. Welnu, Gaia heeft een zeer moeilijk pad gekozen, omdat zij niet alleen oorzaak en gevolg heeft, maar zij heeft ook de vrije wil. Dus, als je vrije wil hebt, dan kan je kiezen om iets uit te sturen dat schadelijk is. Maar andere planeten, zij mogen niet de vrije wil hebben. Andere planeten mogen hebben dat er oorzaak en gevolg is, maar om op die planeet te lopen, moet je een resonantie van een bepaalde frequentie gecreëerd hebben waarin je in Liefde bezoekt.
SB: Weten jullie, ik heb zo een moeite aan een planeet te denken die geen vrije wil heeft. Hoe werkt het als het geen vrije wil heeft?
ARC: Wel, het is geen onderwijs planeet. Gaia is een onderwijs planeet. Op Gaia, komen de mensen om te leren. Zij leren dat de energie die zij uitsturen de energie is die zij terugkrijgen, en zij leren dat zij die vrije wil hebben om te beslissen om duisternis uit te sturen. En, het heeft Gaia bij veelvoudige gelegenheden bijna vernietigd. Zoveel andere planeten hebben dat niet gekozen omdat zij het zeer gevaarlijk vinden. Omdat diegenen die de vrije wil hebben iets negatiefs zullen kiezen om te doen en het dan uitsturen, en dan uiteindelijk zou het terugkomen in/naar die persoon.
Maar, helaas, wanneer iemand een zeer lage bewustzijnsfrequentie heeft, wat zij uitsturen neemt een langere tijd om terug te komen. Dus leren zij niet, beseffen zij niet dat dat slechte ding gebeurde omdat zij het uitstuurden. Maar als de frequentie van het bewustzijn uitbreidt, dan wat eruit gaat komt sneller terug. Dus, zullen zij iets uitsturen dat niet erg liefdevol is, en het komt terug, dan zijn zij zoals, “Oh, oké, ik ga dat transmuteren. Sorry, sorry, is bedoelde dat niet te doen.” En dus staat dat hen toe om door hun proces van ascentie heen te gaan.
Maar er zijn planeten die niet specifiek onderwijs planeten en ascentie planeten zijn. Er zijn planeten die kernpunten zijn van intergalactische uitwisselingen. En dus, uit de uitdagingen die voortkomen vanuit de vrije wil en vanuit wat eruit gaat komt terug, zou aanzienlijk afleidend kunnen zijn.
SB: Ik denk dat het Sanat Kumara was die een tijdje terug zei dat de Aarde één van de weinige planeten was die niet wist dat er andere beschavingen in de kosmos zijn. En, hoe zou het kunnen zijn dat wij de enige planeet zijn die dat niet weten? Wat was Gaia haar oorspronkelijke opdracht? Ik heb gehoord dat het een speelterrein voor engelen was. En misschien is dat het antwoord.
ARC: Wel, wat er met Gaia gebeurde is, dat Gaia een zeer liefdevolle,  liefdevolle planeet is, en sommige planeten zijn niet zo liefdevol. Haar geachte zuster Venus is zeer liefdevol. Andere planeten zijn niet zo liefdevol. Dus andere planeten zijn meer onthecht, of grappig, of hebben een klein beetje kwaadheid.
Maar, omdat Gaia zo een liefdevolle planeet was, stond zij overblijfselen van andere planeten toe, omdat de andere planeten ascendeerden en deze wezens niet konden ascenderen omdat zij hun frequentie niet konden verhogen. Dus zij vroegen of zij naar Gaia konden komen en zij accepteerde hen liefdevol. En toen deden zij met Gaia hetzelfde dat zij met de andere planeten deden die zij vernietigd hadden.
En, dus is dat het waarom zij een oproep voor hulp uitgestuurd had en vele wezens binnenbracht om dat tegen te werken. En, zij is nu in/naar de vijfde dimensie aan het verhuizen. Zij is aan het afstuderen. Sommigen van haar wezens zullen samen met haar afstuderen, terwijl sommigen van haar wezens naar een andere school zullen gaan.
SB: Ja. Het schijnt in deze tijd waarin wij gewoonlijk ofwel Jezus eren of de kwaliteiten die Jezus verduidelijkte. Ik vraag me af of jullie een beetje kunnen spreken over hoe wij zelf zoals Jezus kunnen worden, de goddelijke kwaliteiten reflecterend zoals hij deed. Wat voor een beroep plaatst dat op ons?
ARC: Wel, het moet beginnen met Onvoorwaardelijke Liefde en Onvoorwaardelijke Vergiffenis en Onvoorwaardelijke Acceptatie. En zeer vaak, voor mensen, begint het met Onvoorwaardelijke Acceptatie. En die acceptatie is dat jij de schepper van je leven bent en jij kiest wat je creëert. En wanneer je het accepteert, dan zal je niet het slachtoffer ervan worden. Omdat, wanneer mensen eenmaal slachtoffers worden wat betreft hun levens, zij dan hun creatiekracht verhuizen. Zij zijn het slachtoffer als in tegenstelling tot de schepper.
En dan, het andere dat Jezus onderwees is Onvoorwaardelijke Liefde. Hij zou net zoveel van een melaatse houden als hij van een genezer zou houden. Hij hield onvoorwaardelijk van iedereen. En dan natuurlijk, waren zijn laatste woorden voordat hij ascendeerde, “Vergeef hen Heer, want zij weten niet wat zij doen.” Dus de Onvoorwaardelijke Vergiffenis is zeer belangrijk.
En dat, natuurlijk, moet bij iemand zelf beginnen. Men moet zichzelf onvoorwaardelijk vergeven en accepteren, aldus men onvoorwaardelijk van zichzelf kan houden … en onvoorwaardelijk van zichzelf houden zodat zij anderen kunnen accepteren en vergeven. Het is een driehoek welke verbonden is. Dus, waar het ook is dat je begint, je gaat, zogezegd, rondom deze “stations van het kruis,” om alle drie van deze te ervaren omdat zij in feite één zijn. Zij zijn vergiffenis en eenheid.
SB: En, natuurlijk dient dat ook een ander doel en dat is om ons van onze gehechtheid aan de derde dimensie te bevrijden, hetgeen voor ons een complicatie, toevalligheid en proberen geworden is om onszelf uit te graven uit immer verdiepende conflicten die gaande zijn met andere mensen.
ARC: Absoluut, en de beste manier om door dat proces heen te gaan is eerst, om Onvoorwaardelijk van jezelf te Houden. Omdat het Onvoorwaardelijk van jezelf houden moed kweekt. En wanneer je moed hebt, kun je sommige dingen doen die beangstigend schijnen te zijn, zoals Onvoorwaardelijk van iemand Houden die jou schijnbaar schade berokkend heeft en Onvoorwaardelijk iemand vergeven die jou schijnbaar schade berokkend heeft. Maar, als je Onvoorwaardelijk van jezelf Houdt, dan geeft dat jou de moed om voorwaarts in/naar een nieuwe werkelijkheid te gaan.
SB: Ik mag het verkeerd hebben met wat ik op het punt sta om te zeggen, maar ik denk dat de meeste mensen geloven dat wanneer jullie zeggen om Onvoorwaardelijk van jezelf te Houden, dat wij slechts over een houding spreken. Jullie spreken in feite over een stromen van Liefde omhoog vanuit onze harten doorheen onze lichamen. Jullie spreken over iets tastbaars, nietwaar?
ARC: Absoluut tastbaar. Het is iets dat soms water op een steen moet zijn voordat de mensen het kunnen ervaren, omdat Onvoorwaardelijkheid zo een uniek concept is voor Gaia. En het is een concept waar vele wezens voor soms decennia hebben moeten mediteren, voordat zij de frequentiepatronen binnenin hun brein konden verhogen om in/naar die staat van bewustzijn te komen, zodat zij een actuele fysieke ervaring ervan zouden kunnen hebben. En jij weet van je meditatie, (1) dat het zeer fysiek is. 
SB: Ja, zeer fysiek. Ik hield ermee op om “Onvoorwaardelijk” te gebruiken omdat ik niet het gevoel had dat ik ook maar iets aan de lezers overgebracht kreeg, en sindsdien ben ik overgeschakeld naar het gebruik van de term transformerende Liefde, omdat, ongelijk aan gewone liefde, wat toegeeft aan gevoelens zoals kwaadheid, en haat, en jaloersheid, worden deze gevoelens gewoon weggeveegd door transformerende Liefde. 
Zij kunnen geen houvast vinden, en wederom spreek ik over een tastbare ervaring van transformerende Liefde. Ik spreek niet over een idee of een houding of een postuur of iets zoals dat. Maar de feitelijke ervaring van dit soort van Liefde, duwt gewoon deze andere gevoelens weg welke vooruitlopen op de gewone liefde.
Welnu, is wat ik beschrijf hetzelfde als wat jullie met Onvoorwaardelijke Liefde bedoelen?
ARC: Ja. En het verschil is dat Suzille een andere geschiedenis gehad heeft. Zij had cliënten, en zij leerde hypnose, en zij heeft webinars waarin zij feitelijk haar stem gebruikt. Omdat, overvloedig veel meer overgebracht kan worden met de stem dan overgebracht kan worden met de pen. En dat onvoorwaardelijke kwaliteit op die manier overgebracht kan worden.
SB: Wow. Oké. Ik heb verschillen opgemerkt tussen Liefde en gelukzaligheid en extase. Liefde, bijvoorbeeld, is zeer inclusief. Het wil gewoon van zichzelf geven, en ontvangen en teruggekeerd worden is leuk, maar niet absoluut essentieel. Terwijl gelukzaligheid, wanneer ik gelukzaligheid voel, ik daar gewoon alleen maar wil zitten en er gewoon van wil genieten. En, ik heb niet veel aandacht op de buitenwereld. En wanneer extase langs komt, kan het beide kanten opgaan. Het kan van zichzelf genieten met andere mensen of het kan van zichzelf op een solitaire manier genieten.
ARC: Wel het is veel zoals een proces. Eerst is er een verbinding met de buitenwereld, in die zin dat het zeer belangrijk is voor het aardingsproces van jullie fysieke lichaam, zodat, als jij jezelf in/naar de hogere frequenties trekt, je niet letterlijk je zenuwsysteem opbrandt. En dus, daarom, gaat het dan in/naar het binnenin jezelf vasthouden, want je hebt jezelf voldoende geaard alsof je een stuk ijzer had en je twee vorken zou moeten hebben, maar als je een enorme groot fornuis hebt, zou je die derde vork moeten hebben. 
Je moet dat energiegebied aarden. En dat is een geschenk voor Gaia alsook een levensbehoefte; een noodzakelijkheid voor jullie mensen … want het menselijke lichaam is in feite behoorlijk fragiel. En daarom dan, nadat je die aarding ervaring gehad hebt, heb je het dan gedeeld omdat je het geaard hebt in de planeet. En wanneer je het eenmaal gedeeld hebt, heb je een verlangen om het verder te delen omdat het voelt dat alle energie naar buiten gaat en het tweevoudig terugkomt. En het gaat naar buiten, en het gaat drievoudig terug. Het gaat naar buiten en het komt viervoudig terug. Het is altijd verhogend.
SB: Wij, de situatie voor ons Lichtwerkers, is bijna altijd alsof wij een gespleten persoonlijkheid hebben. Omdat aan de ene kant wij door de Ascentie heengaan, samen met ieder ander, en aan de andere kant zijn wij hier voor ieder ander. En, dus, is het gelijkaardig aan het verschil tussen deelnemer en waarnemer. 
We zijn aan het deelnemen aan de ascentie, maar wij observeren ook ieder ander en proberen om aan hun behoeften tegemoet te komen. Hoe … Wat kunnen jullie ons vertellen over het hanteren van deze soort van speciale taak die Lichtwerkers hebben, om zowel door de ascentie heen te gaan en nochtans tezelfdertijd anderen erdoorheen te trekken en aan hun behoeften te voldoen?
ARC: Dat is een zeer goede vraag en een zeer, zeer belangrijk iets voor al onze prachtige leiders om zich te herinneren. Het is dat jullie jullie eigen bekwaamheden bij moeten houden. Jullie dragen een fragiel driedimensionaal voertuig, en als jullie geen adequate zorg dragen voor jullie driedimensionale voertuig, als jullie niet absoluut zeker zijn van jullie zelf voldoende te aarden, en jullie voertuig aarden voordat jullie het naar het Hoger Licht brengen, en als jullie dat niet weten, luister dan naar jullie voertuig en als jullie voertuig zegt, “Ik ben moe, ik moet slapen,” dan ga je slapen. Als je voertuig zegt, “Ik ben hongerig, ik moet eten,” dan ga je eten. Als je voertuig zegt, “Ik moet in beweging komen,” dan ga je bewegen. 
Het is alsof je een station hebt, een sterrenschip, een Aarde schip. En als je, zoals jullie auto, als je er niet voor zorgt, als je er geen benzine in doet, als je het niet naar de garage brengt, als je het niet voorbereid, als je zo nu en dan geen nieuwe banden krijgt en het geen olie geeft, zal het stuk gaan.
SB: In ben een beetje lui wat dat betreft. Ik blijf zeggen, “De Ascentie zal alles fiksen.” Maar jullie zeggen, wel je zou daar niet kunnen komen als je niet voor je lichaam zorgt.
ARC: (Gelach) Wel, je bewustzijn zal er komen. Maar je mag gewoon geen fysiek lichaam dragen op dat moment. En, ook, herinner je dat het slechts een klein percentage van je multidimensionale zelf is dat in feite dat fysieke lichaam draagt. En je multidimensionale zelf draagt tegelijkertijd veelvoudige andere fysieke lichamen.
SB: Excuseer me? Jullie bedoelen niet tegelijkertijd, nietwaar?
ARC: Ja, dat bedoelen wij wel. Sommigen werken in de Aarde tijdlijn en sommigen werken in andere tijdlijnen.

SB: Verwijzen jullie naar het feit dat er mogelijk andere mij’s rondom de planeet zijn?
ARC: Ja! Toen Suzille haar 50ste verjaardag had, was zij vastberaden om haar andere “identiteiten” te vinden. Natuurlijk alleen binnenin haarzelf, omdat, weet je, zij de wereld niet rondreist. Dat is niet de werkelijkheid die zij voor zichzelf ingesteld heeft. Welnu, hoewel deze andere versies van jullie zelf een fysiek lichaam hebben, zijn zij niet noodzakelijkerwijs en zijn zeer vaak niet in dezelfde tijdlijn. En zij mogen ook binnenin een parallelle werkelijkheid zijn.  
SB: Maar dat beïnvloedt de Ascentie niet, nietwaar, als zij in een parallelle werkelijkheid zijn?
ARC: Oh, zij allemaal beïnvloeden het omdat wat Ascentie betekent is, dat je alles van jou meeneemt. Dat je zegt, “Dank je heel veel Gaia voor de bekwaamheid, en ik ascendeer nu voorbij je planeet. Ik neem ieder piepklein vonkje van mezelf met me mee, al mijn levens, al mijn dromen, al mijn hoop, al mijn beloften. Iedere duisternis dat ik waar dan ook achtergelaten heb op geliefde Gaia, in welke van mijn levens dan ook, ik ben verantwoordelijk voor mij mee te nemen.”
SB: Dus, zeggen jullie dat de parallelle werkelijkheden van Gaia ook aan het ascenderen zijn?
ARC: Wij hebben parallelle werkelijkheden, wat betekent dat wij, de wezens, hogere dimensionale wezens die het fysieke lichaam nemen, parallelle werkelijkheden hebben. Ja, er zijn … er zijn parallelle werkelijkheden geweest. Of onze parallelle of afwisselende werkelijkheden nu wel of niet allemaal ineenstorten in/naar de ascenderende Gaia werd nog niet bepaald binnenin het Nu.
SB: Hmmm. Zeggen jullie dat er nog steeds elementen van Ascentie zijn die nog niet bepaald werden? Dat sommige aspecten van het Ascentieplan nog niet geconcretiseerd werden?
ARC: Oh ja, omdat Ascentie zich voor zal doen binnenin het Nu. De beste manier om het te beschrijven is als je dit energiegebied van al deze andere energiepatronen ziet en je dan de energiepatronen verschuift: dan zijn alle energiepatronen anders. En dus is er een proces waar je nu door het Nu heengaat en wanneer je het doet….
Zie, als je denkt in termen van de derde dimensie en je een rommelige woning hebt, en dat je eerst de keuken schoonmaakt, en dan de slaapkamers, dan je badkamer, en dan doe je de woonkamer. Oké. Wel, als dit iemand is die helemaal binnenin het Nu is, wanneer je de keuken schoonmaakt, beïnvloedt het de volledige woning. Wanneer je de badkamer doet, beïnvloedt het de volledige woning. Omdat, wanneer het allemaal binnenin het Nu is, er geen afscheiding is. Dus alles dat je doet met wat voor deel dan ook dat schijnt afgescheiden te zijn … het beïnvloedt het allemaal binnenin het Nu.
SB: Waarom heb ik er moeite mee om het Nu te bevatten? Wat is de moeilijkheid, wat werkt mij tegen om het te begrijpen?
ARC: Wel, er is comfort in opeenvolging: Als ik dit doe, dan zal dat gebeuren. En dan, als ik dit doe, dan zal dat gebeuren. En dan, als ik dit doe, dan zal dat gebeuren. En het is zoals de trap op kruipen: Oké, ik heb het gehaald op die traptrede, oké, nu heb ik het op die traptrede gehaald. En dus is er een comfort daar binnenin, en het driedimensionale brein is volledig gebaseerd op dat type van afscheiding en opeenvolging.
Maar de multidimensionale geest, de vijfdimensionale geest, heeft geen afscheiding. Dus, heeft het geen opeenvolging. Dus is er geen opeenvolging binnenin het Nu omdat er geen afscheiding is binnenin de Ene.
SB: Hmm. Wel, kunnen wij nu gedurende een minuut over de sluier spreken? Wij zijn vanuit de hogere dimensies gekomen, dus is er geen reden waarom wij al deze dingen niet kunnen begrijpen die jullie naar ons toebrengen. Maar een sluier werd op ons geplaatst, zogezegd, en wij accepteren het als een deel van ons contract. Wat is deze sluier? Wat is het dat ervoor zorgt dat ik vergeet?
ARC: De sluier is in feite een bescherming. Als je bedoeld bent om geboren te worden op Gaia, specifiek gedurende de tijden dat jij op Gaia geboren werd … en zonder de sluier, zou je waarschijnlijk gek geworden zijn. Het zou teveel zijn.
SB: Waarom zou ik gek worden?
ARC: Wel, neem bijvoorbeeld, wat als iedereen over de Tweede Wereldoorlog wist. Dit is precies na de tweede Wereldoorlog en de Verenigde Staten … daar zijn de “Good Guys”, en de “Bad Guys” zijn dood, de “Bad Guys” verloren en de “Good Guys” hebben gewonnen. Wat als iedereen wist dat de goeieriken alle slechteriken namen om in hun woning te leven en bommen te maken? Wat als mensen dat wisten? Hoe zouden mensen zich daarover gevoeld hebben?
SB: Nou, dat weet ik niet. Ga alsjeblieft verder. Ik wil horen wat mensen zouden doen.
ARC: Wel zij zouden helemaal over de rooie gaan. Als een collectief kozen zij “nee”, en zoals jullie weten, hebben de strijdkrachten van het duister al deze oorlogen gecreëerd en zijn druk doende dit op te blazen en dat op te blazen en hen angst aan te jagen en anderen angst aan te jagen, omdat de macht-over-anderen in principe de oorlog verloren hebben. Maar zij geven het niet gemakkelijk op en zij proberen om angst te verspreiden.
SB: Wij hoorden van SaLuSa dat het Licht wist wat het duister aan het doen was, zij waren één stap op hen voor en zouden hun plannen verijdelen. We hoorden ook van Matthew Ward dat geen grote-schaal 9/11 gebeurtenissen getolereerd zouden worden, en dan hebben we Parijs. Hoe komt het dat Parijs niet voorkomen werd?
ARC: Deze zijn keuzes die mensen maken. Wij van de vijfde dimensie en daaraan voorbij, wij sturen onze Onvoorwaardelijke Liefde. En wij zien dat het moeilijk voor de mensheid is om te geloven dat zij die macht hebben. De indoctrinatie is zo extreem. En dus daarom, worden zij bang en die macht komt wanneer die angst overwonnen is. En angstige gebeurtenissen doen zich voor omdat de duistere macht in controle is binnenin die nuheid, en die duisternis is in controle binnenin die nuheid omdat zij nog niet gezien hebben dat het een volle planeet is van Onvoorwaardelijke Liefde.
En, met die Onvoorwaardelijke Liefde … zie, wat er dan aldus gebeurt, de duisternis weet dat als zij iets slechts doen en de mensen angst aanjagen, dat mensen kwaad worden en zij hen gaan haten voor dat te doen en dan hebben zij hun bewustzijn uit de eenheid, eensgezindheid, uit de Onvoorwaardelijke Liefde laten vallen. Dus, zij weten dat zij niet kunnen winnen, maar zij willen het spel zo lang als zij kunnen spelen.
Dus zij gaan door met deze willekeurige handelingen van geweld om angst te verspreiden, en dan verlaagt die angst het bewustzijn van de mensen omdat zij in/naar de angst gaan en zij in/naar kwaadheid gaan. En dat is waarom wij zeggen tegen onze ascenderenden, “Stuur jullie Onvoorwaardelijke Liefde naar de duisternis.”
Sue: Op een keer vertelden de Arcturianen mij om in/naar dit te gaan, in/naar dat te gaan, om over die lijn heen te gaan, in/naar die duisternis te gaan. En ik ben zoals … whoa, whoa, wacht. Maar zij zeiden, wij zijn bij jou, ga daarin. Dus, ik ging daarin, en ik zei, “Oké, ik ga Onvoorwaardelijke Liefde sturen.” Maar zodra ik daarin ging begon ik te snikken zo hard als ik kon, omdat ik zag dat al deze mensen afgrijselijke initiaties hadden waar zij doorheen gingen. Afgrijselijke dingen werden hen aangedaan.
En alles dat ik kon doen wat hen te vergeven, van hen te houden, “Zij weten niet wat zij doen”. Maar ik was het niet die hen kon vergeven omdat ik iets zag. Ik zag dat zij ook slachtoffers waren. Slachtoffermakers zijn waarschijnlijk de grootste slachtoffers, omdat zij er niet uit kunnen komen.
SB: Ik heb enige mensen gekend die ritualistisch seksueel misbruikt werden door hun ouders, hun eigen ouders. Als onderdeel van dit alles, en oh mijn God, het werk waar zij doorheen moeten gaan om zelfs een klein beetje daglicht daarvan te krijgen.
Sue: Precies. Dus is er heel veel duisternis geweest dat op deze planeet geweest is, en zoveel levens, en zoveel mensen willen de waarheid niet weten.
SB: Precies. Welnu waarom, als ons verteld wordt dat er niet langer meer op grote schaal zwarte operaties zullen zijn, en als wij weten dat er een tijd zal komen wanneer de duisternis tegengehouden zal worden van deze dingen te doen, wat is het waar we op wachten? Waarom gaat het door? Waarom stapten de Galactics niet binnen en zeiden, “Sorry, dat gaan we niet toestaan.”
ARC: Omdat, het een vrije wil planeet is en de mensen op de planeet de verandering moeten maken. En de Galactics hebben al gekozen. Velen hebben gekozen om Aarde voertuigen te nemen om in deze tijd te helpen. Omdat het een vrije wil planeet is. Wanneer Gaia ascendeert, zal niet alles van Haar gaan. Daar zijn delen van Haar die niet zullen gaan. Daar zijn delen van Haar die zij los zal moeten laten. En delen van Haar zullen doorgaan op de één of andere duistere wereld. Zij wil niet al deze mensen loslaten, maar zij zou dat mogelijk moeten.
SB: En hoe zou dat eruit zien?
ARC: Wat er zich voor zou doen is, dat je alleen deel kunt nemen aan een werkelijkheid die je waar kunt nemen. Dus diegenen die in staat geweest zijn om de vijfde dimensie waar te nemen kunnen deelnemen aan de vijfde dimensie. Zij kunnen naar de vijfde dimensie gaan voor veiligheid. Diegenen die niet in staat geweest zijn om hun bewustzijn uit te breiden in/naar zelfs de vierde dimensie, en hun bewustzijn is alleen binnenin de derde dimensie … als er iets gebeurt met de driedimensionale wereld, is dat alles dat er is. Zij kunnen hun bewustzijn niet uitbreiden.
En dus, daarom, hoe ziet dat eruit? Oké. Dus hoe dat eruit ziet wanneer iemand dat vijfde dimensionale bewustzijn heeft die zij kiezen om niet in te zijn. Zij zijn binnenin de verbinding met hun eigen Hogere Zelf. Zij volgen onophoudelijk orders op van hun Hogere Zelf. Zij weten dat hun geaardheid belangrijk is en dat zij een vorm/gedaante hebben voor de dienstverlening van de planetaire ascentie, niet voor henzelf, zelfs niet voor de mensen, maar voor de planeet. Er zijn anderen die misschien voor de mensen gekomen zijn, of misschien voor de planten, maar daar zijn ook diegenen die voor de planeet gekomen zijn. 
Welnu, het feit dat de volledige wereld in staat was om waar te nemen wat er zich voordeed, en het feit dat een groot percentage van de wereld opstond en zei, “Nee, wij zullen dit niet doen,” en herinner je toen zij ertegen wilden marcheren en zij nee zeiden, het is te gevaarlijk, dus plaatsen zij schoenen in de straat. De Parijzenaars … zij gingen niet onder in angst … zij zeiden, “Nee. Nee. Wij weigeren om deel te nemen aan die werkelijkheid”. En dat is wat de mensheid te doen heeft. “Nee.” Weiger om deel te nemen aan die werkelijkheid. 
En, weet gewoon dat de mensen die benadeeld/gekwetst werden, zij zich vrijwillig aangemeld hebben om in/naar de werkelijkheid te komen om zichzelf op te offeren. Zij gingen naar een veel grotere wereld.
SB: Zij zijn geascendeerd, is dat correct?
ARC: Als dat hun keuze is. Wij kunnen niet zeggen dat het ieders keuze is, maar zij zijn naar de werkelijkheid van hun keuze gegaan. Sommigen hebben gekozen om verder te gaan naar Venus, sommigen hebben gekozen om terug te gaan naar hun thuiswereld, sommigen hebben gekozen om terug te gaan naar de actieve dienst op hun sterrenschip. Sommigen hebben gekozen om in/naar hogere frequenties te verhuizen.
SB: Ik denk dat één bezorgdheid die de mensen hebben is, dat zij niet in staat zijn om naar hun eigen wereld terug te gaan. Dat zij hier klem zullen zitten. Vergeef me Gaia voor dat te zeggen. Zij mogen dat mogelijk niet. Zij mogen eindigen met karmisch betrokken te raken. Maar ik begrijp dat Ascentie die karmische staat uitwist, is dat correct?
ARC: Wel, het ding is, als zij deze bezorgdheden hebben, dan zijn zij vergeten dat de reden waarom zij een Aarde voertuig namen was om Gaia te helpen. Dus, zijn zij eerst bezorgd over zichzelf en ten tweede over Gaia. En dus, verlaagt dat hun bewustzijn, hetgeen angst toestaat om in/naar hun gedachten te komen, wat hen toestaat om angstige gedachten te hebben over hun toekomst.
Wanneer zij in een constante verbinding blijven met hun hogere dimensionale frequentie van zelf, weten zij, dat als hun Aarde voertuig sterft, dat dat oké is. Zij dragen het slechts. Zij zijn het niet. Zij weten dat zij niet hun Aarde voertuig zijn, zij dragen het. Karma is een driedimensionale constructie.
SB: Waarom? Heeft geen andere dimensie karma?
ARC: Wel … het karma … wij spreken over de Aarde binnenin dit Nu. Er is een derde/vierde dimensionale constructie omdat mensen in/naar de vierde dimensie gaan en zij die overtuiging vasthouden dat zij in de lagere astrale vlakken blijven, omdat zij die overtuiging vasthouden dat zij steeds maar weer opnieuw terug moeten gaan. En hoewel zij de kans hebben om met hun hogere gidsen te overleggen en deze overtuigingen los te laten, kiezen zij niet om deze overtuigingen los te laten en terug te gaan.
SB: Juist. Wel, we naderen het einde van het programma, dus zou ik graag een klein beetje tijd door willen brengen met gewoon te vragen wat jullie hopen te zien als een resultaat van dit feestelijke seizoen waar wij in zijn, deze tijd van goede verheugenis, voor tenminste de mensen die zich bewust zijn van Kerstmis. Het is overduidelijk, dat er een groot gedeelte van de wereld is dat Kersmis niet viert, en ik verwijs niet naar hen. Maar onder diegenen die dat wel doen, wat willen jullie in deze tijd tevoorschijn zien komen?
ARC: Wel, wanneer wij spreken in termen van diegenen die Christelijk zijn, en diegenen … Wat zij moeten doen is om Matthew, Mark, Luke en John te lezen en zien wat Jezus zei. Met andere woorden, zij gaan naar de kerk, wat veel te vaak een afdwaling is van wat Jezus onderwees.
Lees precies wat Jezus onderwees. En zelfs dat heeft bepaalde afdwalingen omdat veel van wat hij zei verloren is, ergens begraven, en nog niet gevonden. Maar zelfs die kleine hoeveelheid is genoeg. En, als je slechts één ding kunt doen, herinner je de laatste woorden die Jezus zei: “Vergeef hen Heer, zij weten niet wat zij doen.” Onvoorwaardelijke Vergiffenis. En dat betekent Onvoorwaardelijke vergiffenis van jezelf. Omdat je het eerst aan jezelf moet geven voordat je het aan iemand anders kunt geven.
Vergeef jezelf en heb Onvoorwaardelijke Lief. Met andere woorden, Ja, zou kunnen, zou moeten, maar ik houd onvoorwaardelijk van mezelf. Ja, ik maakte deze vergissing, en ja, ik heb niet genoeg geld om mijn kinderen een heleboel duur speelgoed te geven. Maar dan, houd ik Onvoorwaardelijk van Mezelf. Omdat ik Onvoorwaardelijk van mezelf Houd, kan ik mijn kinderen geven wat zij het meest van alles willen, wat mijn Onvoorwaardelijke Liefde is.
Kerstmis gaat niet over wat je in een winkel koopt of wat voor eten je op je tafel hebt staan. Kerstmis, de Christus-mis (Christmas - Christ mass) wordt verondersteld de feestviering te zijn van Onvoorwaardelijke Liefde voor al het leven.
SB: Is wat jullie zeiden hetzelfde als het Christus Bewustzijn of is er een verschil?
ARC: Het Christus Bewustzijn is een zeer misbruikt woord.
SB: Praat gewoon over Onvoorwaardelijke Liefde.
ARC: Onvoorwaardelijke Liefde is het Christus Bewustzijn. Als het Christus bewustzijn geen Onvoorwaardelijke Liefde, Onvoorwaardelijke Vergiffenis omvat - “Vergeef hen Heer, zij weten niet wat zij doen,” - en Onvoorwaardelijke Acceptatie dat je de schepper van je leven bent, dan is dat een ander soort van Christus Bewustzijn dan dat doorkwam met wat er verondersteld wordt gevierd te worden. Het wordt verondersteld in deze tijd gevierd te worden.
SB: (Gelach) Het is geen Christus Bewustzijn.
Sue: Nou, ik moet zeggen, ik herinner me een tijd toen ik een tiener was en ik altijd zeer verbonden was met Jezus, altijd. En ik was nooit zeer gevend, maar wij hadden wat wij noemden een grote welvaart, Ik bedoel er waren zoveel cadeautjes en ik zei, deze Kerstmis, zal ik hartelijk gefeliciteerd zeggen voor ieder cadeautje dat ik krijg. Ik kwam tot misschien twee cadeautjes en ik vergat het. Ik was daarbinnen en opende pakjes met het beste van hen. (Gelach)
SB: (Gelach) Uh, huh. Zo veel voor vrede op Aarde.
Sue: (Gelach) Dit is waar wij onszelf Onvoorwaardelijk Vergeven.
SB: Nou, dank je wel Sue. En dank je wel aan de Arcturianen voor een verrukkelijk uur, en heel veel om op te herkauwen.
Sue: En wacht, de Arcturianen willen iets zeggen.
ARC: Er is een klein beetje angst daar en wij willen het transmuteren voordat wij vertrekken.
En nu geliefden, wensen wij dat jullie Onvoorwaardelijke Liefde sturen naar al het geweld, alle angst, alle bedreigingen, alle ellende. En straal, straal, straal het Violette Vuur dat alle schaduwen transmuteert in/naar Licht, Licht, Licht. Houd dat Violette Licht in jullie zijnheid vast en laat het jullie voorgaan; laat het de beschermer zijn van de Onvoorwaardelijke Liefde die jullie naar iedereen sturen. En wij wensen jullie allemaal Onvoorwaardelijke Liefde en het Violette Vuur.
SB: Dank je heel veel en accepteer alsjeblieft onze Onvoorwaardelijke Liefde. Dank je wel voor hier te komen vandaag. Goedendag nu.
Sue: Zegeningen.
SB: Vaarwel.

Voetnoten
(1) Ik gebruik een ademhalingsmeditatie waar ik Liefde omhoog trek vanuit mijn hart met de inademing en het uitstuur de wereld in met de uitademing. En, ja, Liefde is zeer tastbaar.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

1 opmerking:

  1. Heerlijk om dit te mogen lezen in deze slapeloze nacht. Is het toch nog ergens goed voor geweest dat de slaap nog even heeft gewacht.
    Verhelderend verhaal, alsof ik het al wist.
    Ik hou van mijzelf, ik hou van de wereld.

    BeantwoordenVerwijderen