donderdag, januari 14, 2016

De Raad - “Onbewuste Overtuigingen” - 14 Januari 2016 / Ron HeadDe Raad
“Onbewuste Overtuigingen”
14 Januari 2016 / Ron Head

Wij zullen vandaag spreken over onbewuste overtuigingen. In onze laatste boodschap gebruikten wij de woorden verdienen en waardig. Wij gebruikten het woord onwaardig. Dit was in de context van een bespreking over de illusie van afscheiding. Wij zouden vandaag graag uit willen weiden aangaande deze woorden.
Wij begrijpen, en wij verkondigden, dat de mensheid in het proces is van de illusie van afscheiding tot een einde te brengen. Gezien vanuit jullie uitkijkpost, zal het duidelijk zijn dat iedereen niet op hetzelfde punt in het proces is. En de ideeën van onwaardigheid en niet verdienend een onbewust anker zijn dat velen op hun plaats houdt waar zij zijn. Zo ook is het idee dat het niet mogelijk is om één te zijn met het goddelijke. Daar zijn zelfs diegenen, en niet een paar, die angstig zouden zijn om die eenheid/eensgezindheid te bereiken. Dus hebben wij hier een paar serieuze zaken om te bespreken.  
Als je niet van jezelf kunt denken verdienend te zijn van iets, zal je nooit in staat zijn om het te hebben. Als iemand het aan jou zou geven, zou je een manier uitwerken om het te verliezen. Hetzelfde is waar van je onwaardig te voelen. En bijna ieder persoon op jullie wereld is op z’n minst begonnen door zichzelf te oordelen als zijnde in die staat, zo niet gewoon regelrecht gestraft dient te worden. Vele eeuwen met dergelijke zaken onderwezen te zijn hebben erin geresulteerd dat jullie hen geloven.

Het is nu een wijds begrepen concept dat het goddelijke niet oordeelt. Maar het concept begrijpen garandeert niet dat het geaccepteerd is in iemand diens diepste kern. Het is vrij mogelijk het ene ding te denken en feitelijk het tegenovergestelde te geloven. In feite, is het meer dan mogelijk, het is gemeenschappelijk.
Als voor angstig te zijn om eenheid/eensgezindheid te bereiken, of zelfs vooruit te gaan, houdt dit velen ook terug. Jullie weten niet wat voor soort leven jullie zullen leiden wanneer deze dingen overwonnen zijn. En wat men niet weet, daar werd men over onderwezen om angstig voor te zijn. En wederom, is het mogelijk om voor iets te wensen en nog steeds te vrezen het te hebben.
Er zijn uitoefeningen onder jullie deze dagen die jullie zullen helpen om deze dingen te vinden en te ontwortelen. En zij kunnen gevonden worden en er kan aan gewerkt worden in gebed en meditatie van allerhande soorten. Het is echter niet allemaal verloren als je deze dingen niet uitoefent. Het mag echter zeer moeilijk zijn om hen in jezelf te zien.
Dat is de truc, zien jullie. Jullie moeten weten dat zij er zijn. Wanneer je hen eenmaal vindt, zal louter bewust van hen te zijn beginnen hen op te lossen.
Nu, in de tijd waar jullie doorheen leven, brengen de energieën waar jullie wereld mee overspoeld wordt deze dingen naar de oppervlakte voor jullie om te zien en los te laten. En diegenen die dit begrijpen, zullen een veel betere tijd ervan hebben dan diegenen die nog niet weten wat er aan het gebeuren is. Natuurlijk is dat de reden waarom wij zaken zoals deze voor jullie uit blijven duiden.
Er is één extra suggestie die wij zouden willen maken, en het is niet de eerste keer dat wij het gemaakt hebben, noch is dit de eerste keer dat jullie het gezien zullen hebben. Als jullie er een dagelijkse uitoefening van maken om rustig te gaan zitten en wit licht te ademen, of misschien wit en violet, in/naar de top van jullie kroon, jullie hart en dan door jullie gehele lichaam heen, kunnen jullie korte metten maken van veel van dit. Het is niet noodzakelijk om grote hoeveelheden aan tijd hiermee te spenderen. Het is goed als jullie je kunnen herinneren om dit vaak gedurende jullie dag te doen.
Het wordt door velen geaccepteerd dat jullie op het punt staan om een volledige nieuwe fase van dit ascentieproces binnen te gaan. En dat is waar. Zou het een schok voor jullie zijn om te ontdekken dat het proces van zelfverbetering daar niet zal eindigen?
Wij denken dat dit voor nu genoeg zal zijn. Goedendag.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link: http://oraclesandhealers.wordpress.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten