donderdag, november 05, 2015

De Raad - Een Volgend Kijken Naar - 4 November 2015 / Ron HeadDe Raad
"Een Volgend Kijken Naar"
4 November 2015 / Ron Head

Vandaag zullen wij een volgend onderwerp opnieuw bezoeken. De reden dat wij doorgaan dit te doen is zeer eenvoudig, en wij zijn er zeker van dat dit geen verrassing voor jullie is. Het is goed bekend voor velen van jullie, specifiek diegenen van jullie die leraren zijn of dat geweest zijn, dat het terugkeren naar onderwerpen waar iemand eerder aan blootgesteld werd het begrip verdiept. Neem in overweging dat aangaande een navolgende terugblik op een onderwerp dat dit je dan een volledig ander begrip brengt dan je eerder had. Wij zullen “verteerd” hebben wat wij eerder leerden en jullie zullen verdere levenservaringen naar de tafel brengen.
Daar zijn in feite twee dingen voor ons om naar te kijken vandaag, en dat is omdat voor onze doeleinden zij nauw aan elkaar gerelateerd zijn. Zij zijn het onderscheidingsvermogen, en de resonantie. We zullen ook de oude definitie van het onderscheidingsvermogen bespreken.
Welnu, in de oude definitie werkte het onderscheidingsvermogen op deze manier. Een persoon zou informatie vergelijken aan zijn of haar geaccepteerde inzicht van de wereld of aan diens wensen, en als er geen conflict was, de nieuwe informatie als zijnde waar accepteren. En er zijn een groot aantal mensen voor wie het woord onderscheidingsvermogen, of zij zich dit nu realiseren of niet, nog steeds deze betekenis draagt. Wij zouden voor willen stellen dat jullie dit mogen begrijpen als het “leven in het hoofd”.

Als je “in het hart” leeft, kan het onderscheidingsvermogen tamelijk anders uitgelegd worden en zal anders werken. Wanneer een persoon begonnen is in het hart te leven, betekent het ten dele, dat nieuwe informatie verwerkt wordt door te ontdekken hoe het voelt. Welnu, wat betekent dat? Het betekent dat jullie gevoelens een waarachtige barometer zijn aangaande wat jullie Hogere Zelf over de informatie weet. Dit is wat jullie resonantie noemen. En dit mag tevoorschijn komen als een “buik gevoel”,  kippenvel, tintelingen, warmte, of andere manieren waarop jullie lichaam reageert op wat jullie grotere bewustzijn weet. Dit werkt zelfs als jullie niet in staat zijn om jullie eigen gidsen en leraren te horen of te zien. Zij ZULLEN een manier vinden om tot je door te dringen.
Wij hebben eerder over deze dingen gesproken. Wat wij niet aangehaald hebben is dat op dit punt het belangrijk aan het worden is voor jullie, om onderscheid te maken tussen betrouwbare bronnen van informatie en dezen die niet zo betrouwbaar zijn. Wat bedoelen zij met onderscheidingsvermogen? Zijn zij waarheid aan het onderscheiden of ontdekken zij dingen die voor henzelf bevestigen wat zij wensen dat waar zou zijn? Dit kan een zeer fijne lijn zijn, zoals jullie waarschijnlijk kunnen zien. En er is niemand in de buurt waar jullie absoluut op kunnen vertrouwen om jullie hierbij te helpen. Niemand, in zoverre, behalve je eigen hogere weten en je eigen onderscheidingsvermogen. Dus kunnen jullie gemakkelijk zien hoe het activeren van jullie eigen krachten van het onderscheidingvermogen zeer belangrijk is, specifiek nu.
Hoe doe je dat? Als je tracht het leven te leven van wat jullie noemen een Lichtwerker, als je op het pad van ascentie bent, als je boodschappen volgt zoals de onze, dan kan je net zo frequent als noodzakelijk is begeleiding aan ons vragen. Of het kan net zo eenvoudig zijn als het voornemen om een dergelijke kracht van onderscheidingsvermogen te hebben. Per slot van rekening, voegen wij niets aan jullie “gereedschapskist” toe dat jullie niet in/naar dit leven met jullie meegebracht hebben. Wij roepen slechts jullie aandacht naar wat jullie al hebben.
Sta jullie zelf eenvoudigweg niet toe om jullie zelf voor de gek te houden aangaande het vasthouden aan de oude manieren en oude concepten die gedurende millennia gebruikt werden om jullie in het donker te houden. Jullie zijn daar nu goed aan voorbij gegroeid. Jullie kompas op deze reis is binnenin jullie en precies onder jullie brein. Het is betrouwbaar. Voor de meesten van jullie die dit lezen, benadert het het niveau van weten, zelfs als het nog niet tamelijk herkenbaar is.
Genoeg voor vandaag. Wij zullen spoedig weer met jullie spreken.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link: http://oraclesandhealers.wordpress.com/

1 opmerking:

  1. Hallo Cobie, wat sluit dit bericht mooi aan bij jouw antwoord op de vraag die ik onlangs stelde. Als informatie niet goed voelt, niet resoneert, leg het terzijde. Dat kan zeer opluchtend werken, heb ik ervaren. We 'weten' veel meer dan we 'denken'. En daar mogen we op vertrouwen :-))

    BeantwoordenVerwijderen