maandag, augustus 17, 2015

Uit Je Gevangenis Stappen - 16 Augustus 2015 / Brenda Hoffman


 
Uit Je Gevangenis Stappen
16 Augustus 2015 / Brenda Hoffman
 
 
Dierbare(n),
Velen van jullie geloven dat anderen leiders en jullie volgers zijn. Iets dergelijks kan opgemerkt worden in de politieke arena, jullie baan en jullie dagelijkse leven. Niemand is jouw leider. Hoewel je mag kiezen expertise van een ander te verkrijgen of op te merken, zijn zij een informatiebron - niet je leider.
Die gedachte laat velen in een dilemma achter. Als je geen leiders hebt en je voelt je zoals je in 3D deed, wie zijn dan je Aarde ouders? Ben je wijs en/of sterk genoeg om je op je eigen weg te begeven?
Jij bent jouw leider. Maar hoe kan dat zijn? Je bent geen president, premier, kanselier of koning.
Wat je nog niet begrepen hebt is dat je niet langer een leider nodig hebt, want leiders werden gecreëerd om jullie in/naar één gedachte, één actie te scharen. En als deze gedachten verschuiven, zo ook zullen de attributen dat doen van de leiders die jullie eens nodig hadden.
Hoe is het mogelijk om een land of de Aarde te besturen met miljarden leiders? Iets dergelijks is niet jouw zaak. Want als het worden van een politicus jou vreugde geeft, is dat je rol. Maar als de politieke wereld jou kwaad of van streek maakt, behoort jouw vreugde, jouw wezen ergens anders.
Dat is niet te zeggen dat alle politici of leiders uitgerangeerd zijn. Maar dat diegenen van jullie die vreugde in deze arena’s vinden deze openingen zullen vullen - op een ander niveau. In plaats van verkozen te worden door wat jullie kieskring wenst te horen en dan jullie beleid te verschuiven naar dat wat het meest jullie voortgezette verkiezing verzekert, zullen de politici/leiders van morgen hun waarheid spreken zowel voor als na verkozen te zijn. Want het zal niet mogelijk zijn om leugenachtige woorden te uiten.

Als iedereen de bekwaamheid heeft om zonder woorden te communiceren - en dat doen jullie want dat maakt deel uit van jullie nieuwe vaardigheidsset - zullen jullie het weten zonder verteld te worden of iemand een positie in vreugde of angst uitkiest.
De politici van vandaag de dag zijn onophoudelijk in angst, “Als ik dit zeg, zal ik dan herkozen worden of zal het de kansen van mijn partij ruïneren? Waarom geen smeergeld accepteren? Waarom niet schijnbare onbegrensde macht hanteren?” Alle op angst gebaseerde gedachten die de leiders van vandaag te dag in zoveel lagen van jullie maatschappij consumeren - inclusief jullie werk, religieuze en persoonlijke werelden.
Maar dan, zoveel van wat jullie voor lief nemen is op angst gebaseerd - hetgeen jullie stukje na stukje bezig zijn te verwijderen.
Voor diegenen van jullie in de werkende wereld - hetgeen meer persoonlijk is dan de meeste van jullie politieke of religieuze rijken - plaatsen dergelijke gedachten angst in elk deel van jullie wezen. Betekent dat dat je jouw manager of President-Directeur zou moeten vertellen wat een leeg concept hun laatste schadelijke idee is? Of dat jij je eigen maatschappij zou moeten beginnen? Of dat je een goed betalende baan zou moeten verlaten om in kneuterige banen te stoethaspelen of geen baan te hebben totdat je weer bedrijfstaal spreekt?
Deze wegen en zoveel meer staan voor jullie open. Volg je vreugde/geluk. Wetende dat anderen ook gelijkaardige verschuivingen voelen - inclusief je manager of President-Directeur. Je hebt een aanduiding gehad van wat eraan zit te komen - bedrijven verschuiven naar een meer inclusieve of belonende werkplaats. Ouderschapsverlof, overeenkomende salarissen, open communicatie concepten en nieuwe kantoor indelingen. Je eerste gluren binnenin de nieuwe werkdag wereld.
Maar als jouw werkplaats die nieuwe wereld niet onderkent - of zeer zeker, de Nieuwe Jij, wat is het dan dat je moet doen? Ja, wat MOET je doen?
Jij bent jouw leider. Jij moet jouw waarheid spreken in wat voor vorm dat ook maar aanneemt. Van het doorgaan met te werken bij dat bedrijf naar het beginnen van je eigen bedrijf.
Je hoeft niet je motieven in vraag te stellen zoals je eens deed toen jij je gedachten sorteerde doorheen de maatschappelijke lens welke jouw meningen, acties en leven kleurden. Jij bent vrij. De celdeur van je maatschappelijke gevangenis staat open.
Als je nu nog geen grote stappen kunt nemen naar de vrijheid, sta jezelf toe om in je celdeuropening te rusten door de schoonheid of de vreugde in die plaats, dat als een gevangenis aanvoelt, te vinden. Er zal een dag zijn wanneer de lelijkheid van onwaarheid minder uitnodigend is dan je vreugde, jouw waarheid. Maar voor nu, sta jezelf toe te verhuizen wanneer het voor jou juist is.
Er is geen noodzaak om de Aarde maatschappij met palen af te zetten. Sta jezelf louter toe te weten dat jouw verschuivende gevoelens een deel zijn van je Nieuwe Wezen. En dat vele anderen - vele, vele meer dan dat jullie je realiseren - zich rustig bij je aansluiten als jij je ergert aan de regels die niet langer meer persoonlijk, politiek of religieus van toepassing zijn. Dat de structuren van het Oude Tijdperk snel verbrokkelen en jullie aan het begin staan van dergelijke gebeurtenissen.
Dus tob niet als morgen je werk, kerk of gemeenschap onaangenaam aanvoelt. Iets dergelijks is te verwachten met dit type van maatschappelijke aardbeving. Jullie politici beginnen al te voelen dat iets dergelijks zo is. Want zij merken het aantal van nee schuddende hoofden niet op die zij behoren te verwachten als zij hun persoonlijke angsten op de bevolking toepassen. De kerk (spiritualiteit) heeft ontdekt dat zulks aldus is gedurende een langere periode - en zijn begonnen zich dienovereenkomstig aan te passen.
De eerste stadia’s van wat voor institutionele/structurele verandering dan ook zal proberen om de status-quo te handhaven met genoeg voordelen of veranderingen om de neezeggers tevreden te stellen, maar niet genoeg om het instituut te vernietigen. Iets dergelijks zal niet voldoende zijn. Maar dan, instituten nemen dezelfde baby stappen buiten hun gevangenis zoals waar is voor velen van jullie.
Wat komt eerst, “de kip of het ei”? Alleen jij kunt dat bepalen. Je zult dat aldus doen in jouw tijd en op de manier die voor jou correct is. Velen van jullie zullen wensen te wachten totdat jullie bedrijf, kerk of politici verschuift om een deel van die golf te worden. Anderen zullen eerder buiten hun persoonlijke gevangeniscel moeten stappen. Het is jouw keuze. Weet dat jouw keuze juist is voor de Aarde en de Universums.
Het is niet voor iedereen mogelijk om een bedrijf, gemeenschap of politiek inzicht meteen te verlaten. Want nieuwe structuren worden door jou gecreëerd terwijl jij je ontwikkelt. Wij geven jullie louter een brede strook van kennis van waarom jullie je misschien ongemakkelijk binnen jullie structuren beginnen te voelen - en waarom het toeschijnt dat niets deze structuren vervangt met iets aangenaams voor jullie/jou.
Misschien ben je een schepper of één of meer van deze nieuwe structuren. Of zal je deze nieuwe structuren gebruiken als een stapsteen naar iets groters of geweldigs. Alleen jij weet diep binnenin je wezen - informatie dat naar de oppervlakte bubbelt of dat weldra zal doen.
Wat brengt jou vreugde? Dat is jouw begeleiding. En als je in je huidige leven geen vreugde kunt vinden, zoek in de hoeken om vreugde te creëren totdat je de behoefte voelt om jouw maatschappelijke gevangeniscel te verlaten.
Zo zij het. Amen.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © 2009-2015, Brenda Hoffman. All rights reserved. http://www.LifeTapestryCreations.com. Feel free to share this content with others, post on your blog, add to your newsletter, etc. But please keep this article’s integrity by including the author: Brenda Hoffman & source website link: http://www.LifeTapestryCreations.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten