dinsdag, juli 07, 2015

Serapis Bey - Een Nieuwe Dag, met Nieuwe Keuzes - 3 Juli 2015 / Julie Miller


Serapis Bey
Een Nieuwe Dag, met Nieuwe Keuzes
3 Juli 2015 / Julie Miller
 
Op het moment dat jij je gedachten verandert, verander je jouw inzicht/gewaarwording en zelfs richting in het leven. Het is altijd de beste manier geweest om vrede te bereiken, en harmonie in/naar je leven brengen is eenvoudig door hoe je denkt te veranderen. Al je inspanningen om je externe wereld te veranderen zullen niet langdurend zijn als je niet de tijd neemt om je innerlijke zelf te veranderen. Het is belangrijk dierbaren te beseffen dat je gedachten echte indicatoren zijn aangaande hoe jij je gedraagt. Wanneer je verandert hoe je denkt, ongeacht van wat er gaande is, zal je verandering naar je gedachteproces brengen. Vele gedachtepatronen doen zich voor vanwege gewoonte, je werd geconditioneerd om op een bepaalde manier te denken, en soms verval je in/naar oude zelfsaboterende manieren die niet alleen de situatie schade berokkenen, maar ook jou schade berokkenen. Een standpunt aannemen om te veranderen hoe je denkt om bepaalde manieren van gedrag te veranderen zal helpen om je leven te verbeteren.
Door de tijd te nemen om je innerlijke, mentale rommel schoon te maken, ontdek je dat vele van je negatieve gedachten jou tegengehouden hebben van bepaalde dromen en ambities te bereiken … zij verstrikten je in het denken dat je niet in staat bent om het tot stand te brengen en dat je gelimiteerd bent. Door deze gedachten te vinden en te begrijpen hoe schadelijk zij geweest zijn, heb je de macht om iedere negatieve of kleinerende gedachte te vervangen in iets meer positiefs en behulpzaams. Denk eraan, het is die innerlijke mentale rommel welke de richting voorspelt die je zult nemen. Een geweldige manier om de gedachten te verstillen is door meditatie, zelfs als het een klein poosje duurt om er gewend aan te raken en je gedachten toe te staan om te komen en te gaan zonder op hen te reageren, en mettertijd zal je ontdekken hoe behulpzaam en genezend meditatie is.
Het hebben van een goede, gezonde communicatie is essentieel. Wanneer je met een ander converseert, zeg wat je bedoelt. Wanneer je duidelijk met je redevoering bent, zelfs als het geschreven is, dan zijn er geen redenen om onjuist begrepen te worden. Wanneer er misvattingen zijn vanwege jezelf niet duidelijk uit te drukken, raken situaties stressvol en verder weg van het tot stand brengen van harmonie en vrede. Duidelijk zijn met je redevoering, moedigt niet alleen een algemeen gevoel van vrede aan, maar ook verkrijg je het respect van anderen wanneer je woorden waarheidsgetrouw zijn, door integriteit niet alleen in je woorden te demonstreren maar ook in je acties.

Zoveel mensen raken verstrikt in de negatieve aspecten van wat voor situatie dan ook. Zij hebben moeite te zien dat zelfs in de smartelijkste omstandigheden, er iets positiefs behaald kan worden. Door in staat te zijn je negatieve gedachten in/naar positieve gedachten om te draaien, verander je de koers van iedere uitkomst van wat voor situatie dan ook. Denk eraan dierbaren, alles heeft een reden en een doel. Het is het ego dat klaagt en zich gekwetst wil voelen nadat je iets moeilijks en teleurstellends ervaren hebt. Luister naar het kloppen van je hart, je bent hier in het Nu Moment; stop en denk oprecht en waarheidsgetrouw en onderscheid hoe je jouw negatieve gedachten in positieve kunt veranderen.  
Iedere ervaring die je overwonnen hebt, kwam met belangrijke levenslessen en zij waren niet allemaal negatief. Soms neemt het een tweede of derde ervaring, of zelfs meer, om zonder aangehechte emoties te kijken om het goede te zien dat daar de gehele tijd precies was, gereed voor jou om het te erkennen en om het te omhelzen. Kom niet klem te zitten in negatieve, energie afvoerende manieren van denken aangezien het alleen zal helpen om meer onplezierige situaties aan te trekken. Herinner je, positief trekt meer positief aan. Je bent niet bedoeld om gevangen te zijn door slachtoffer-achtige gevoelens. Je bent bedoeld om te leren en te groeien van wat je geleerd hebt, en dat groeien is nooit-eindigend. Iedere dag dat je wakker wordt, is een nieuwe dag met een helder potentieel om te helpen meer van jou te ontvouwen.
Enige tijd in rustgevende eenzaamheid nemen is een andere geweldige manier om vrede en harmonie op je geest, lichaam, hart en ziel in te prenten. Breng jezelf naar een gevisualiseerde plaats welke vreedzaam is wat diens omgevingen betreft en focus op je inademing en uitademing, terwijl de scène die je gevangen hebt in je geest verheldert en stroomt. Sta jezelf toe je eraan te verbinden en laat de moeilijkheden van de dag ontbinden in/naar nietsheid. En als je in slaap valt tijdens dit moment, ontvang je nog steeds de heilzame genezing van de ervaring.
Meer georganiseerd worden, leren om je tijd te beheren en alledaagse taken te voltooien helpen om je hoofd te verhelderen, aldus je in staat bent om betere keuzes te maken. Je kunt geen goede keuze maken, als je gedachten ongeorganiseerd en rommelig zijn. Hoe sneller je begint je leven te organiseren, hoe sneller je resultaten zult zien van je inspanningen.
Gedachten zijn altijd krachtig geweest. Alles dat ooit gecreëerd werd in jullie wereld, kwam allemaal vanwege een gedachte. De gedachten die je nu hebt helpen jou om de dag van morgen vorm te geven. Door controle over je gedachten te nemen, zal je door je acties, woorden en keuzes precies illustreren hoe stabiel je leven is, precies zoals het is. Wanneer je stabiliteit hebt dierbaren, ben je in  staat om vrede en harmonie in je gehele leven te brengen, hun kalmerende aanwezigheid toegang toestaand tot je innerlijke zelf, aldus je externe wereld meer sereen en op z'n gemak kan worden.
Niemand kan vrede en harmonie in/naar je leven brengen. Dit is iets dat alleen jij voor jezelf kunt doen. Het zal langer nemen dan een paar dagen voor vrede en harmonie om langdurend te zijn, maar door je tijd en energie te investeren, zal je in staat zijn om meer vreedzame en harmonieuze momenten te verankeren. Iedere stap die je meer positief denkend neemt, en nieuwe, lichtgevulde veranderingen toestaat om tevoorschijn te komen brengt je dichterbij om gemoedsrust en harmonie in je leven tot stand te brengen. Geniet van iedere stap, haast geen enkel gedeelte, zelfs als sommige delen onhandelbaar en lelijk zijn. Iedere dag leert je om meer van je ware, authentieke zelf te worden, hetgeen het leven ten behoeve van simplistische vrede en harmonie begunstigt.
En zo zij het… 
… IK BEN Geascendeerde Meester, Serapis Bey via Julie Miller

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen