zaterdag, juli 04, 2015

Het Overdenken van Je Dromen Maakt dat Zij Uitkomen - 3 Juli 2015 / Dr. Wayne Dyer


Het Overdenken van Je Dromen Maakt dat Zij Uitkomen
3 Juli 2015 / Dr. Wayne Dyer
Eén van mijn grootste vreugdes is het werk te ontdekken - en opnieuw te ontdekken - van de wijsheidsleraren van het verleden, ik werd recentelijk geïnspireerd om terug te gaan en het werk van Thomas Troward weer te lezen, die van 1847 tot 1916 in India en Groot Brittannië leefde. Troward schreef over een concept dat op de één of andere manier deel uitgemaakt heeft van mijn intuïtieve weten sinds de kindertijd - het idee van het manifesteren van je dromen door de gave van de verbeeldingskracht. Denk na over jezelf omringd te zijn met de omstandigheden die je nastreeft, en zij zullen verschijnen.
Thomas Troward was een briljant geleerde in het gebied van de religie te vergelijken en die zijn Edinburgh Verhandelingen aangaande de Mentale Wetenschap in 1904 publiceerde. Zijn werk veranderde voor altijd de manier waarop wij naar het proces van creatie en manifestatie kijken. Troward maakt de verbinding tussen het werk van het Goddelijke met het creëren van het universum en onze inspanningen om in/naar het bestaan van het leven en de omstandigheden die wij wensen te creëren te verbeelden.
Troward vraagt ons om de stappen van het creatieve proces duidelijk in ons hoofd te krijgen aangezien zij relateren met het overdenken van onze gewenste omstandigheden. Hier is een samenvatting van de vier stappen die hij beschrijft:
1.       Spirit wordt gecreëerd door zelf-overdenking. Het proces van te bewegen van het niet-zijn naar het zijn omvat een onzichtbare Bron, wat wij "Spirit" noemen, die beslist om zich in/naar de wereld van de vorm uit te breiden. Dit is God die Hemzelf/Haarzelf tot uitdrukking brengt in alle materiële dingen. Dus, komend vanuit hun voortbrengende natuur, is alles en iedereen een resultaat van Spirit die over zichzelf nadenkt en diens ingewortelde leven, liefde, licht, kracht/macht, vrede, schoonheid en vreugde als een onderdeel van de materiële wereld tot uitdrukking brengt.


2.       Dus waar het nadenkt over zichzelf als te zijn, wordt het. Overdenking door Spirit resulteert in de manifestatie van waar over nagedacht wordt. Troward heeft zich in zijn boek veel moeite getroost om het Goddelijke Ideaal uit te leggen en hoe de werkelijke kosmos in het bestaan moest komen als een resultaat van hoe de voortbrengende Spirit (Tao of God) zich bezighield met zelf-overdenking voor het doel van het leven tot uitdrukking te brengen. 
3.       Jij bent de geïndividualiseerde Spirit. Hier is waar je aangespoord wordt om je eigen Goddelijkheid te her/erkennen. Ook jij werd gematerialiseerd vanuit het niet-zijn (Spirit) naar het zijn (de vorm) door de zelf-overdenking van Spirit zelf. En Spirit zelf is eenheid, ondeelbaar. Aangezien je een stukje van God bent, zogezegd, wordt de volgende conclusie door Troward aangeboden:
4.       "Daarom, waar je over nadenkt als de Wet van je wezen wordt de Wet van je wezen." En hij gaat verder te verklaren dat je jouw creatieve kracht van gedachte moet gebruiken om je eenheid met Spirit te handhaven in plaats van een afgescheiden gevoel van zelf te creëren dat afgesneden is van Spirit en te lijden heeft van armoede en beperking. Dat is te zeggen, zolang al je in staat bent in harmonie te blijven met hoe Spirit over zichzelf nadenkt/contempleert, jij hebt precies dezelfde krachten van manifestatie.
Je gedachten beginnen het proces van materialisatie. Als je nadenkt met gedachten die overeenkomen met de voortbrengende Spirit, heb je dezelfde kracht als de voortbrengende Spirit. Wanneer de overdenking een vibrationale overeenkomst is met de voortbrengende Spirit, verkrijg je de medewerking van de Goddelijke Geest, je wensen aantrekkend en vervullend. Het overdenken is daarom een soort van actie op zichzelf, wat alles in beweging zet van de creatieve krachten van het universum. Overdenk zoals God doet, met gedachten van Hoe mag ik dienen?, in plaats van Wat zit er voor mij in? 
Ik houd ervan om Troward diens befaamde observatie aan te halen: "De Wet van Flotatie werd niet ontdekt door na te denken over het zinken van dingen …" Met andere woorden, wanneer je ziet wat je overdenkt alsof het er al is, zal het Universum jou uiteindelijk ervaringen aanbieden die overeenkomen met waar je over nadenkt.
Suggesties voor het Implementeren van een Nieuwe Manier van Overdenking
Thomas Troward spoort ons aan om het idee te bevatten dat de overdenking van Spirit in de vorm van kracht de manier is voor het individu om diezelfde kracht binnenin hem- of haarzelf te genereren. "We hebben het allemaal in ons zitten," zegt hij, en 'het is van ons afhankelijk om het naar buiten in de expressie te krijgen." Zeg tegen jezelf: De creatieve en intelligente kracht manifesteert zich volmaakt als het universum. Ik ben een resultaat van deze kracht. Ik voel me ermee verbonden, en ik weet dat het met mij zal werken met het creëren van het leven dat ik wens. Zie je geest/verstand/gedachten als een machtige kracht die in harmonie is met dezelfde kracht die achter de gehele Schepping is. 
Begin de oefening van het bekijken van het overdenken als een actie, in plaats van als een passief mentaal slingeren. Koester je geest/verstand als een groots geschenk van je Schepper, een geschenk zo wonderbaarlijk dat het ook de geest van de Schepper binnenin zich heeft. Bekijk je overdenkende momenten op dezelfde manier als je jouw oefentijd bekijkt voor het verbeteren van je vaardigheden bij iedere inspanning. Een uur per dag een bowlingbal gooien is actie welke leidt naar en hoger bowling gemiddelde; een paar momenten, verscheidene keren op een dag te dagdromen over wat je voorhebt te manifesteren in het één of andere gebied van je leven, zal precies hetzelfde effect hebben op je manifesterende gemiddelde. Overdenking is actie. Het is noodzakelijke geestelijke training voor de implementatie van alles dat je wenst. 
Herhaal de volgende mantra voor jezelf gedurende een minimum van vijf minuten achter elkaar, iedere dag: Ik overdenk mezelf omringd te zijn door de condities die ik in/naar mijn leven aan wens te trekken. Zeg het snel en herhaaldelijk. De herhaling zal je helpen te beginnen je de juiste mensen of omstandigheden voor te stellen, de noodzakelijke financiering, of wat het ook maar is dat je wenst. Blijf onthecht en sta het universum toe om voor de details te zorgen.
IK BEN LICHT,
Wayne W. Dyer

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Wayne W. Dyer, Ph.D. is an internationally renowned author and speaker in the field of self-development. He’s the author of 30 books, has created many audio and video programs, and has appeared on thousands of television and radio shows. His books Manifest Your Destiny, Wisdom of the Ages, There’s a Spiritual Solution to Every Problem, and the New York Times bestsellers 10 Secrets for Success and Inner Peace, The Power of Intention, Inspiration and Change Your Thoughts—Change Your Life have all been featured as National Public Television specials. See Wayne in his new feature length movie The Shift. Visit http://www.drwaynedyer.com/ for details.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten