zaterdag, juni 13, 2015

Tijdloze Schrijfsels van Lilian Gijsbers - Het Begin van Iets Groots


Tijdloze Schrijfsels van Lilian Gijsbers
Het Begin van Iets Groots
 
De tijd verloopt vol spanning en indrukken. Ik kan me niet aan de gedachte onttrekken dat er hoogst merkwaardige dingen gebeuren, die niet anders gezien kunnen worden als het begin van iets groots. En dat terwijl het vaak om kleine dingetjes gaat. Zo komen er mensen op mijn pad die op dezelfde weg lopen, die mijn verhaal herkennen en die iets aan mijn verhaal naar hun toe blijken te hebben.
Ook al valt er nog veel te ontdekken, het lijkt erop dat ik ver gevorderd ben in mijn spirituele ontwikkeling. Ook ben ik erg verbaasd over mijn angsten, of eigenlijk meer het ontbreken ervan. Eerst was ik bang voor onbekende geluiden, voor donker, voor eenzaamheid, alleen over straat beangstigde me en ik liep weg voor veranderingen, maakte me overal druk over. Het is weg, gewoon allemaal weg! Ik voel alleen maar onmetelijke vrede en rust.
Als ik me zorgen maak, lijkt er op de achtergrond een soort repeterende CD mee te draaien met steevast hetzelfde zinnetje: "Maak je niet druk, alles komt goed." Dat wil niet zeggen dat er geen ‘slechte’ dingen meer zullen gebeuren, nee het betekent dat ik de kracht voel alles aan te kunnen. Al breekt de oorlog uit of een epidemie, ik weet nu dat ik de kracht in me heb om door te gaan, No Matter What.

En dan kan niks je meer raken. Tenminste niet diep. Je bent in staat dingen aan te kunnen en angsten juist niet uit de weg te gaan. Het gaat zelfs nog verder, want je wilt zien wat je kunt en waartoe je mogelijkerwijs in staat toe kunt zijn. Wij creëren onze eigen wereld en langzaam maar zeker gaat het tipje van de sluier steeds hoger, de manier waarop je deelneemt aan het maken van de wereld wordt langzamerhand onthuld.
In dit proces vallen enkele vreemde dingen op. Zo is het energieveld om mij heen nu zeer sterk. De ene na de andere lamp of televisie knapt kapot. Als ik aan het mediteren ben, dan gaan de lampen spontaan uit om daarop zeer fel te gaan branden. Als ik anderen vraag of zij dat ook ooit op die plek ervaren is het antwoord: “Nee, natuurlijk niet!”
Dit zijn de momenten waarop ik me realiseer dat er wellicht nog veel meer mogelijk is.
Door Lilian Gijsbers - 15 november 2009

Copyright © 2009 - 2015, Lilian Gijsbers. Alle Rechten Voorbehouden.
In samenwerking met: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten