woensdag, januari 14, 2015

Melchizedek - Het Accepteren van de Noodzakelijkheid van Verandering - 11 Januari 2015 / Julie Miller


Melchizedek
Het Accepteren van de Noodzakelijkheid van Verandering
11 Januari 2015 / Julie Miller
Op ieder tijdstip dat je aan de zoektocht begint om een paar veranderingen aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei te maken, ben je, zonder daar woorden aan vuil te maken, gereed voor verandering. Wanneer je begint veranderingen te maken, wat hoop je dan te bereiken? Heb je een doel ingesteld met controlepunten om je vooruitgang te meten? Maak je veranderingen aan je persoonlijke ontwikkeling die jou zullen verstrekken met een uitkomst of het bereiken van een innerlijk gevoel van geluk en tevredenheid?
Wanneer je veranderingen maakt, is er heel veel om in overweging te nemen en heel veel om te ontbloten, aangezien je moet beslissen waartoe je bereid bent om los te laten en waartoe je bereid bent om mee te werken en om beter te maken. Het is noodzakelijk dat wanneer je ermee begint om veranderingen in je leven aan te brengen dat je gemotiveerd bent door het feit dat verandering noodzakelijk voor je groei is. Iedere dag is een nieuwe dag gevuld met eindeloze kansen om verandering in je leven uit te nodigen. Het is door de veranderingen die je aanbrengt die de funderingen brengen van je persoonlijke groei en ontwikkeling en die ook een manier hebben van in/naar andere aspecten van je leven te filteren.
Wanneer begint verandering? Wel dierbaren het begint met het bewuste besef dat er iets in je leven is dat stilstaand geworden is. Je wordt je bewust dat je in rondjes gegaan bent en dat het nu tijd is om de herhalende cyclus te beëindigen en voorwaarts in een nieuwe richting te gaan. Totdat jij je bewust wordt van de noodzaak om verandering te activeren, is er geen reden om veranderingen in overweging te nemen. Je maakt geen veranderingen aan je leven slechts omdat iemand anders iets doet dat je leuk vindt. Je nodigt veranderingen uit wanneer je kwesties herkent die je genegeerd mag hebben, en die niet langer bewegingsloos kunnen blijven, waar zij niet langer meer een dienst aan jou verstrekken … die oud en ouderwets zijn.

Veel dierbare zielen hebben het moeilijk met het implementeren van verandering omdat hun ego in de weg zit. Afhankelijk van de omvang van je ego, kan het moeilijk zijn jezelf te herkennen op de manier zoals anderen jou zien. Op het moment dat jij je bewust wordt van de noodzakelijkheid om op een opzettelijk en bewust niveau te veranderen, dan schenk jij aan jezelf het potentieel om er iets positiefs en constructiefs aan te doen.
Er is altijd een proces wanneer het aankomt op het leren en toepassen van nieuwe levensveranderende vaardigheden die jou zullen helpen op je pad vooruit te gaan en dat de inspanning jou een diepere betekenisvolle kwaliteit van het leven zal geven. Wanneer je uiteindelijk de ontdekking doet dat de inspanning die je aan je persoonlijke groei en ontwikkeling gaf een aanzienlijke toename zal maken aan je gevoel van geluk en tevredenheid, zie je hoe gemakkelijk het kan zijn.
In plaats van altijd verandering tegen te werken, besef je dat wanneer je verandering omhelst en verandering uitnodigt, je een fundamentele verschuiving creëert op de manier dat jij je leven gewaarwordt. Je begint plannen te maken waar je bereid toe bent om je aan te verplichten en die de veranderingen die je wilt zien gebeuren mogelijk zullen maken. In plaats van te wachten op het ongemak dat vaak naar boven komt wanneer er een behoefte recht voor je is die tegemoet getreden moet worden, begint jouw bewuste besef manieren uit te zoeken die kunnen verbeteren wat verzwakt geraakt is. Verandering hoeft niet beangstigend te zijn, wanneer in feite, verandering opwindend is aangezien het jou naar nieuwe manieren van leven en zijn/bestaan brengt.
Iedere keer dat je wat voor soort van verandering dan ook in je persoonlijke leven implementeert die van belang is, in wezen laat jij jezelf dan opnieuw geboren worden. Dit wetende, is het noodzakelijk voor jou om te begrijpen dat het leven meer is dan het maken van veranderingen aan je leven, het gaat over het leven op een dusdanige manier te leven dat het gestadig je besef verhoogd.  
Om werkelijke vrede en werkelijk geluk in je leven te ervaren, dierbaren, wordt er dan van je vereist om jezelf voorbij het alledaagse idee van verandering te stuwen en het volgende niveau van persoonlijke groei en ontwikkeling te omhelzen. Wat betekent dat jij je ego moet overvleugelen. Het is voor jou belangrijk om te beseffen dat het niet aan jou is om alles te verhelpen.
Als je vooruitgang maakt met wat voor verandering dan ook, neemt jouw besef/gewaarwording ook toe en je zult uiteindelijk begroet worden door de acceptatie van wat was naar wat is … en leert om vreedzaam te co-existeren met de veranderingen die je implementeert, aldus je jouw groei op andere doch betekenisvolle manieren kunt voltooien. In plaats van voorwaarts te duwen, sta je de verandering eenvoudigweg toe om te komen. Je voelt niet langer meer het gevoel van paniek of de urgentie welke verandering jou soms laat voelen, aangezien je bij jezelf gewaarwordt je tevreden te voelen binnenin alles dat er zich voordoet.
Leren te accepteren is zeer krachtig. Het is waar je de onvriendelijke oordelen over jezelf en over anderen, over situaties en zelfs je ervaringen loslaat. Groei en ontwikkeling worden moeiteloos wanneer je verandering eenmaal in je leven accepteert; je wordt bij jezelf gewaar te ontspannen terwijl het leven overal om je heen stroomt. Daarnaast, wordt je gewaar dat je in harmonie met jezelf en de wereld bent die nooit ophoudt in beweging te zijn.
Als je aandacht geschonken hebt aan diegenen die je ontmoet hebt, mag je enige dierbare zielen ontmoet hebben die op natuurlijke wijze accepteren en het mag toeschijnen een zegen of geschenk te zijn. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat jouw acceptatie afhangt van wat je van het leven wilt. Dit is een gebied voor jou om volwassen te verkennen en te ontdekken en van wat je ontdekt ben je gemotiveerd om jezelf vanuit het kernniveau verder te ontwikkelen. Het geeft niet aan hoeveel mensen je ook vraagt, wat jij met je leven zou moeten doen, het is aan jou en wat jij bereid bent te accepteren en je aan te verplichten.
Het is bekend dat sommige mensen acceptatie via persoonlijke groei en ontwikkeling bereiken. Wanneer het tijd is om te veranderen en nieuwe hoop te geven en te ademen in je huidige manier van leven, zal jouw bewuste besef je van nieuwe signalen voorzien dat het tijd is om je pad uit te breiden welke je zal leiden naar een toename van persoonlijke verandering, waar je de verantwoordelijkheid accepteert voor alles dat voorbijgegaan is en alles dat zal zijn voor het grotere goed van je ontwikkeling. Verheug je in de tevredenheid die je zult voelen wanneer je verder gegaan bent en verandering hebt toegestaan te gebeuren.
Dit is jouw reis. Het leven is altijd in beweging zelfs als jij dat niet bent. Wij moedigen je aan om met het leven te stromen door de veranderingen die noodzakelijk zijn toe te staan, zodat je meer van je ware natuurlijke zelf mag worden in alle situaties en gebeurtenissen. Leef het leven bewust in een staat van vreedzaam geluk welke vanzelfsprekend en moeiteloos is. Je kunt dit doen, je kunt jezelf door iedere verandering heen brengen … geloof dat je het kunt en je zult het.
IK BEN Melchizedek
... via Julie Miller

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen