donderdag, januari 08, 2015

El Morya - Het Omhelzen van de Eindigheid van de Situatie - 6 Januari 2015 / Julie Miller


El Morya
Het Omhelzen van de Eindigheid van de Situatie
6 Januari 2015 / Julie Miller
Niemand kan aan de wentelingen en omkeringen die het leven brengt ontsnappen. Je kunt je best doen om hen te vermijden, maar uiteindelijk raak je moe en laat je de situatie worden wat het is en als je erover nadenkt dierbaren, zijn er enige dingen die net buiten jullie controle zijn. Wij weten dat jullie een ingebouwde reactie hebben wanneer de dingen verkeerd gaan en dat is om te worstelen en voor sommigen om van het probleem weg te rennen. Maar de beste manier om iedere wantoestand of uitdaging te overwinnen is om te leren hoe ermee om te gaan en je weg erdoorheen te werken dat bekrachtigend en positief is.  
Er is niet één dierbare ziel daarbuiten die geen beproeving of tegenslag tegengekomen is. Dit wetende, is het essentieel te begrijpen dat de meeste mensen niet op zoek naar moeilijkheden gaan om te gebeuren. Maar zelfs wanneer situaties beginnen te groeien is het belangrijk te weten hoe met hen om te gaan en met hen te werken. Denk eraan, jouw geestesstaat is belangrijk bij het begin van iedere moeilijkheid of problematische situatie aangezien het jouw gewaarwording zal beïnvloeden. Als je de houding hebt om te vechten tegen de nieuwe situatie of je ervoor te verbergen, dan zullen deze emotionele houdingen jouw acties sturen. Het hebben van de juiste en positieve houding zal jullie bekwaamheid verhogen dierbaren om er effectief en vindingrijk mee om te gaan.  
Er is geen gebied in het leven dat niet een hik of hobbel onderweg kan weerstaan. Vergissingen zijn bestemd om te gebeuren omdat zonder hen, jullie niets zouden hebben om te leren om beter te maken. Lessen omringen jullie dagelijks en het is aan jullie om hen te doorzoeken, het slechte accepterend en het goede her/erkennend. Zelfs jullie dagelijkse wisselwerkingen zijn gevuld met valkuilen en afleidingen die proberen om jullie weg te lokken van jullie gefocuste richting. Jullie moeten je bewust van hen zijn om jezelf van hen en de problemen waar zij mee komen af te wenden. Slechte dingen gebeuren welzeker, jullie weten dit, niettemin gebeurt niets voor niets, alles heeft een reden en zij zijn niet allen negatief. Want voor iedere negatieve reden die je vindt, is er ook een positieve aangezien er balans moet zijn, het is aan jou om beide te ontdekken en te bepalen vanuit wat je ontdekt wat vervolgens te doen.

Er zijn veel manieren om ermee om te gaan wanneer het leven een kromme bal (iets onverwachts) naar jou toegooit of ervoor zorgt dat je pad hobbelig en onzeker is. Heel vaak dat je van streek bent richting iedere nieuwe situatie is, omdat jij je emotioneel verbonden hebt. Het is voor jou noodzakelijk om te begrijpen dat de meeste van jouw emoties zich ontwikkelen vanuit situaties die negatief zijn. Door jezelf niet toe te staan om emotioneel verbonden te raken aan de situatie, blijf je neutraal, wat jou toestaat om veel duidelijker te zien en je waarschijnlijk minder emotioneel zult reageren of handelen op de nieuwe situatie. En met een dergelijke verandering, breng je ook veranderingen naar het hoe jij je de situatie later herinnert.
Je hoeft niet altijd alle antwoorden op iedere nieuwe situatie die zich ontwikkelt meteen te weten. In plaats van te vragen waarom de situatie geworden is wat het is, focus je op wat de beste manier is om ermee om te gaan en met de omstandigheden af te rekenen. Jullie verstand is een wonderbaarlijk geschenk en binnenin dit geschenk is de bekwaamheid om problemen uit te vogelen. Het moment waarop je vraagt hoe door de situatie die voor je ligt heen te werken, begint je verstand ogenblikkelijk te werken en plannen uit te denken die aannemelijk en mogelijk voor je zijn om te ondernemen en die aan jou een gunstige uitkomst zullen verstrekken.
In bijna iedere uitdagende situatie is er iets van waarde. Neem de tijd om te ontdekken wat de waarde is. Je groeit niet door de moeilijke momenten van het leven te vermijden of ertegen te vechten, je groeit door door hen heen te werken, één stap per keer. Natuurlijk, sommige uitdagingen zijn pijnlijk, maar wanneer jij je eenmaal emotioneel verwijdert, wordt jouw verbondenheid aan de situatie verminderd en uiteindelijk zal diens herinnering niet langer meer ongemakkelijk zijn. Tijd is altijd de genezer van kwetsuren net zoals Liefde dat is. Heb vertrouwen in de kracht van Liefde en heb vertrouwen in je eigen kracht om jezelf uit ieder ongemak vandaan te halen. Daarnaast, wanneer je door een moeilijke tijd heengaat, vergeet niet om van jezelf te houden en voor jezelf te zorgen. Je verdient dezelfde hoeveelheid aan Liefde die je bereid bent om met een ander te delen.
Wij begrijpen dat om hulp te vragen moeilijk is, maar soms is dat het beste in de wereld omdat je in staat bent om een ander perspectief te verkrijgen. Ja, dit betekent dat jij je hart een klein beetje moet openen om deze andere persoon binnen te laten in jouw pijn en ongemak, maar het betekent ook dat je vertrouwen hebt en bereid bent om te proberen andere oplossingen te vinden waar jij misschien aan voorbij gekeken hebt of zelfs niet over nagedacht hebt.
Ongeacht wat voor beproeving of tegenslag zichzelf voor jou opent, houd in gedachten dat het niet permanent is. Ongeacht hoelang het ook mag duren, je zult erdoorheen komen, want voor iedere situatie dat jouw pad kruist is een conclusie. Je hoeft niet altijd de conclusie te krijgen die jij gevisualiseerd had of waarop je hoopte, maar de situatie zal altijd tot een einde komen en je zult de kans gegeven worden om een deel van jezelf te herbouwen dat je los moest laten om erdoorheen te komen. Door moeilijke tijden heenkomen is een proces van geven en nemen met jezelf, en eerlijk dierbaren, je kunt het proces niet verhaasten. Het is moeilijk om van de situatie te genieten, maar zie iedere ervaring als iets om van te leren en te groeien. Dat de situatie kwam om jou te laten zien dat er een andere weg/manier is, je hebt welzeker een pad dat met Licht verlicht is en het schijnt voor jou om te nemen.
Terwijl je door iedere uitdaging of moeilijke situatie heen manoeuvreert, in plaats van het toe te staan jou omlaag te trekken, pak het momentum op door te leren hoe jouw denken en plannen op te waarderen, je zou dingen kunnen moeten veranderen hier en daar als dat mogelijk is, maar neem je voordeel van iets nieuws te proberen als het je helpt ermee om te gaan en door je huidige kwestie heen te gaan. Waarom je weg erdoorheen vechten en redetwisten wanneer je eenvoudigweg je gedachten kunt verbeteren. En wanneer je gedachten verbeterd zijn, verandert jouw richting, zelfs als de verandering miniem is … een verandering is nog steeds een verandering, en als de verandering jou in de juiste richting stuurt dan ben je in staat, mijn dierbaren, om aldus veel voordeel te behalen uit de ervaring.
Vergeet niet dat lachen zeer geneeskrachtig is. Lach, zelfs wanneer de dingen op hun donkerst schijnen te zijn, vind iets om over te lachen en lag gewoon. Zelfs als je eerst met een gemaakte lach begint, laat het komen en uiteindelijk zal een echte lach tevoorschijn komen. Lachen is licht en het staat je toe om aangaande de situatie te ontspannen en helpt je om er een klein beetje gemakkelijker mee om te gaan wanneer het leven hobbelig wordt. En als het mogelijk is, ruik aan de bloemen. Als er geen bloemen zijn vanwege het seizoen en de weerspatronen dan ben ik er zeker van dat er plantenkassen en kwekerijen zijn die geopend zijn en die je kunt bezoeken, met natuurlijke paden waar je kunt lopen en waar je kunt genieten van de geur van het leven dat Moeder Aarde zo overvloedig geeft. Zelfs als sneeuw jouw pad bedekt, is er een uitgesproken vreugdevolle geur aan de knapperigheid van de lucht dat stimulerend en natuurlijk is en dat zal helpen om iets van je wanordelijke emoties weg te smelten die het probleem soms erger maken.
Wat wij zo vaak waarnemen is dat mensen hun situaties en de uitkomsten die mogen komen zeer persoonlijk opnemen. Zij mogen denken dat op de één of andere manier zij uitgekozen zijn om meer lasten dan anderen te dragen. Denk eraan, dat iedere dierbare ziel die deze aardse planeet deelt als hun thuis allemaal met uitdagingen geconfronteerd worden. Sommige mensen zijn op hun innerlijke zelf afgestemd en hebben grote voor elkaar krijgende strategieën gepolijst, aldus hun uitdagingen niet zo groots mogen schijnen te zijn. Hoe jij ermee om zult gaan maakt een groot verschil. Als je iedere situatie serieus neemt, zal je bij jezelf gewaarworden excuses te maken voor het niet opvolgen van het één of andere deel van de omstandigheid of de schuld aan anderen doorgeven, en doordat je jouw ego toestaat de controle over je gedachten en emoties te nemen, veroorzaakt dat dat jouw woorden en acties minder positief en meer negatief en schadelijk zijn.
Je mag denken, "Het is niet zo gemakkelijk als ze zeggen," maar dat is het echt wel … als je erover nadenkt. In plaats van jezelf toe te staan opgeslokt te worden door je angsten en emoties, ga daar op de allereerste plaats zelfs niet naartoe. Plaats jezelf op neutrale grond en leer ermee om te gaan en je weg erdoorheen te werken. Heb vertrouwen in jezelf en vertrouw erop dat alles uit zal werken zoals het bedoeld is te zijn. Leer hoe positief om te gaan met de uitdagingen waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt, dit zegt heel veel over het niveau van jouw emotionele en mentale volwassenheid en van je ware, authentieke natuur. Het je herinneren dat je ingebouwde levensvaardigheden hebt is essentieel en hen in gebruik te nemen op het moment dat moeilijkheden naar boven komen en jezelf toestaan om nieuwe levensvaardigheden onderweg te vinden zal je enorm helpen om het pad dat je bewandelt en het soort van leven dat je verdient te leven te verbeteren.
Terwijl we beginnen om de transmissie van deze week te beëindigen, denk erover na dierbaren: Hoe ga je ermee om, wat zijn je methodes en zijn zij effectief en kunnen zij verbeterd of opgewaardeerd worden? Weet je wat jouw vaardigheden zijn die je ingeschakeld hebt door sommige van je uitdagingen heen? Vrees je verandering en als dat zo is hoe ga je ermee om wanneer verandering op je deur komt kloppen? Laat de antwoorden komen, blokkeer hen niet. Laat de antwoorden jou nieuwe richtingen verstrekken voor jou om te verkennen van je Zelf dat jou en je reis zal helpen en die positief en bekrachtigend zijn.
En zo zij het…

IK BEN de Geascendeerde Meester, El Morya…
… via Julie Miller

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten