zaterdag, juli 05, 2014

Hoofd of Hart? - 2 Juli 2014 / Elizabeth Ayres Escher


Hoofd of Hart?
2 Juli 2014 / Elizabeth Ayres Escher

De wereld licht op met creatieve intelligentie en de mensen reageren een ieder op hun eigen unieke manier.
Sommigen zwemmen vreugdevol in een zee van gelukzaligheid, terwijl anderen worstelen met de onderstroom van twijfel, angst en zelfoordeel. Klamp jij je nog steeds vast aan de oude manieren van de dingen doen, zoals een reddingsvest waaruit de lucht bezig is te ontsnappen? Of zwem je met de otters en dolfijnen, meegaand met de eb en vloed van de getijden van verandering?  
De kosmische stralen bombarderen de planeet, zo ook de krachtige planetaire bewegingen die dwars door de Zodiak heen een tijdperk beïnvloeden van formidabele veranderingen op onze wereld en binnenin een ieder van ons. Je kunt het weerstaan en volhouden te proberen om de oude manieren van zijn/bestaan te gebruiken of je kunt loslaten en zijn.
Verhuizen in/naar het leren of aan te passen aan het "zijn" wanneer er in jouw gehele leven van je verwacht werd om te presteren en te doen kan voor velen van ons een behoorlijke uitdaging zijn, zelfs voor de systeembusters (mensen die niet bereid zijn te voldoen aan de standaard normen, waarden en eisen van…) Laten we het onder ogen zien; we werden allemaal op de één of de andere manier geconditioneerd en als we tegenwerkten toen we jong waren, werden we gestraft en gebrandmerkt als rebellerend en werden zelfs mogelijk gedrogeerd in/naar gehoorzaamheid.
Nu, moeten wij ons opnieuw aanpassen om flexibel en in staat te zijn om in het moment te reageren op wat de energieën aan ons overdragen. Dit betekent dat wij moeten leren hoe te allen tijde in onze hogere hartruimte te zijn, aldus onze zintuiglijke "hart" geest de energiestromingen rondom ons heen op kan pikken en zich dienovereenkomstig aan kan passen.
Ervaringen die eens levensspannen aan tijd namen om te voltooien worden nu samengeperst in uren en minuten. Levensspannen worden in één jaar tijds geleefd. En de "tijd" is aan het versnellen of op z'n minst lijkt het dat aldus te doen … hetgeen niet echt het geval is. Vroeger of later, zal de tijd zonder betekenis worden en zullen wij geen klokken of maatstaven nodig zijn om onze dag te definiëren; we zullen eenvoudig in het moment reageren op wat het ook is dat de energie naar ons communiceert.

In principe betekent deze ontwikkeling afstand te doen van de gehele planning voor de 'toekomst' en volledig te leven in het "Nu". Ja, er is nog steeds een noodzakelijkheid om een beetje te plannen, bijvoorbeeld als je moet gaan winkelen, maar ook dat soort van activiteit kan meer stromen. En plannen kunnen aangepast worden als je bespeurt dat de aanwezige energieën de geplande activiteiten niet ondersteunen.
Mededogen kan overweldigend zijn voor iemand die zich nooit waardig gevoeld heeft van het in diens gehele leven geliefd te zijn. Ik heb mensen ontmoet die echt moeilijke levens geleefd hebben. Zij worden slechter behandeld dan sommigen dieren en hebben weinig bepleiters. Wij allemaal kennen dergelijke mensen, zelfs als zij niet in onze buurt of woonplaats leven.
Mededogen breekt de barrières tussen de mensen af. We beginnen te voelen dat wij onderling verbonden zijn. Dat doorbrekende besef kan beangstigend zijn, specifiek voor diegenen die alles en iedereen afgewezen hebben dat niet "paste" in een bepaald paradigma en plotseling geconfronteerd worden met hun eigen waargenomen misleide denken. Auw! Zelfoordeel, schaamte, bitterheid, rancune, angst, verwarring … al deze onderdrukte emoties zullen naar het oppervlak lekken wanneer de barrières van weerstand doorbroken zijn.
Mensen denken dat Liefde en mededogen zachte en pluizige emoties zijn. Oh, zij zijn zo misleid! Liefde en mededogen zijn formidabele krachten die iedere weerstand verslijten, ontbinden en laat verdwijnen die men naar voren zou kunnen brengen om te veranderen en het hart te openen.
Dus Liefde en mededogen werken nu aan een ieder van ons, door te verlichten wat in vrijheid gesteld en losgelaten moet worden. Wij allemaal hebben een keuze om ons over te geven en te gehoorzamen of tegen te werken en te proberen om ons vast te klampen aan het oude paradigma. Sorry … het oude paradigma is een snel zinkend schip. Hebben jullie ooit de film "Titanic" gezien? Het proces begint langzaam, en versnelt dan en het einde komt plotseling en onherroepelijk. Zo is het ook met de oude manier van het doen van de dingen … de systemen die zich niet aan de nieuwe, meer vloeibare energieën van de hogere frequentieniveaus aan kunnen passen zullen eenvoudigweg verdwijnen.
Gelukkig - hoewel de meeste mensen ernaar neigen om verandering te weerstaan - wanneer de duw om te verschuiven komt, kunnen zij zich gewoonlijk aanpassen. Je kunt dit soort van gedrag zien wanneer een gemeenschap een ernstige uitdaging ondergaat. Mensen laten hun barrières en angsten vallen en leren om samen te werken.
Eerst, echter, moeten wij aan onszelf werken en onszelf leren en toe te staan aan te passen aan een geheel nieuwe manier van wisselwerken en reageren op de wereld. Wij leren, moment na moment, uur na uur, dag na dag, stap na stap, een geheel nieuwe manier van "zijn" in het moment.
Je oude manier van lineair "denken" zal niet langer meer werken of je zult bij jezelf gewaarworden te worstelen om het te "laten" werken. Ik heb dit fenomeen uit zien spelen waar ik werk. Het schijnt dat niemand weet wat te doen of aan het proberen is om anderen naar hun eigen manier van denken te dwingen wat slechts rancune of rebellie creëert.
Jouw uitgebreide hogere hart zintuiglijke "brein" gebruiken zal in deze nieuwe energie werken. Het vergt oefening en jezelf de tijd toestaan om je aan te passen, om los te laten en te rusten.
Ons egoïstische brein is niet langer meer in controle. Dus als jij je een beetje warhoofdig, moe, gefrustreerd, verward voelt, dan ben je zeer zeker niet alleen. Besef gewoon dat het niet persoonlijk is; er is geen noodzaak om jezelf te be/veroordelen als zijnde een mislukking of te proberen je te houden aan wat voor oude maatstaven dan ook. We gaan evenwel door een nogal chaotische overgangsperiode heen waar alles dat normaal gesproken overeind was dat nu niet meer is en vice verca.
Sta jezelf tijd toe om in de natuur te rusten. Staar naar de blauwe hemel of de bomen. Werk in de tuin. Als je in de stad leeft, breng tijd aan het strand of in een park door. Wandel met de hond, speel met de kinderen. Ruik aan de rozen en sta jezelf toe je aan te passen aan een nieuwe manier van zijn "zacht" en "stromend".
Water is zacht als het over gesteente heen stroomt, maar het bezit ook de capaciteit om diepe ravijnen door de eeuwen heen te creëren. Nu draagt Liefde alle barrières rondom onze harten weg die we daar opgezet hebben om in een ronduit moeilijke omgeving te overleven. Sta Liefde toe om jouw angsten weg te vegen en steek je hartvlam aan. Sta Liefde toe om de duisterste geheimen uit te zoeken en hen naar het oppervlak te brengen om losgelaten en getransmuteerd te worden door de Violette Vlam of door het geschenk van uitstralende genade vanuit het hart van het Goddelijke Vrouwelijke.
We zijn aan het verhuizen in/naar een tijdperk van Liefde, Gratie, Harmonie en Overvloed, maar eerst moeten de hoeken en kasten uitgeruimd en schoongemaakt worden. Geen schaduwen zullen toegestaan worden te blijven, geen stof, geen geheimen, geen angst of zelfoordeel.
Het hart is nu de heerser van het lichaam, maar op een manier waarop het door het oude paradigma niet voorgesteld werd. Met een delicaat afgestemd zintuiglijke gewaarwording zal je weten wat te doen en wanneer het te doen … en wanneer niet wat dan ook te doen. En dit besef zal vanuit je hartcentrum uitstralen, niet jouw logische verstand. Je zult weten zonder dat je een overvloed aan boeken moet lezen of aanwijzingen op moet volgen. Je zult je eigen pad ontdekken en de weg voor anderen plaveien om in jouw voetstappen te volgen. En als wij door deze periodes van pauze heengaan, sta jezelf toe om de verfrissing van de Spirit te ontvangen vanuit deze kleine wonderen die ons dagelijks omringen als we maar een moment nemen om te kijken.
Voor mij, Ik bracht net een beetje van mijn rustige avond door met te luisteren naar het verrukte gekwetter van een goudvink snoepend aan de zonnebloemen en met te kijken naar de warme bries die de bovenste takken van een nabije boom in beroering bracht. Vreedzaamheid is binnenin en wordt buitenom gereflecteerd als je een moment neem om naar een stilte plaats te komen.
Voor de lezers die uitkijken naar de boodschappen hier, zij mogen komen of niet. Dat is afhankelijk van de stroom van energieën binnenin en waar ik het gevoel van heb om graag als volgende te doen. Ik zal een gedeelte van volgende week weg zijn, dus jullie mensen die in de VS wonen, geniet van jullie 4de Juli vakantie en familie bijeenkomsten. Ik ga wandelen met een vriend of eerder een omzwerving maken op een heuvel/bergkam om de zomerbloemen daar te zien en weg te staren naar de Wallowas en Seven Devils Range in Idaho. En misschien dat ik sommigen van jullie daar in de etherische onderkomens zie, 's nachts als we slapen.
Namasté
Eliza Ayres

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
© All Rights Reserved, Elizabeth Ayres Escher, http://www.bluedragonjournal.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten