maandag, maart 24, 2014

De Engelachtige Gidsen - Het Doel was Niet om een Leven te hebben Ontdaan van Uitdagingen ....


De Engelachtige Gidsen
Het Doel was Niet om een Leven te hebben Ontdaan van Uitdagingen maar Eerder om Niet door Hen Beïnvloed te Worden
23 Maart 2014 /  Taryn Crimi

Vandaag zouden wij graag jullie aandacht willen focussen op de uitdagingen waar velen van jullie mee geconfronteerd worden en het oordeel dat over hen vastgehouden wordt. Zoals velen van jullie nu waargenomen hebben, hebben dit jaar gebeurtenissen en omstandigheden zich in jullie werkelijkheid gemanifesteerd die bewezen hebben een uitdaging te zijn. Zoals wij al vele keren gezegd hebben, zal dit jaar vele kansen voor jullie voortbrengen om te demonstreren dat jullie in feite alles waar jullie de tijd voor genomen hebben om te leren, je eigen gemaakt hebben. Dit jaar staat jullie de kans toe om anders op de omstandigheden te reageren die naar boven komen dan dat jullie ooit eerder gedaan hebben. Er zijn velen van jullie die getuige zijn van een "voorval dat zich opnieuw voordoet" van ervaringen waar je in het verleden mee geconfronteerd werd en die je toen een uitdaging vond zijn, om nu slechts ontzet te zijn omdat zij wederom in/naar jouw werkelijkheid getrokken worden. En dit is waar wij vandaag graag jullie aandacht op willen vestigen.
We zullen eerste beginnen met de uitdagingen waar jullie in jullie verleden mee tegemoet getreden werden. Velen van jullie hebben spijt van jullie verleden waar jullie het moeilijk mee hebben om los te laten terwijl jullie geest/gedachten jullie voortdurend lastig valt over de "wat als…" en "als alleen maar…". Er wordt in deze tijd bij jullie op aangedrongen om hen los te laten en de banden door te snijden die jullie in knechtschap gehouden hebben voor jullie vroegere keuzes; maar velen vinden dit te moeilijk omdat jullie nog steeds de keuze bekijken als zijnde een "vergissing/blunder".
Want zie je, iets kan alleen een vergissing zijn, als je waarneemt dat er een "betere" keuze geweest zou kunnen zijn, maar wat je moet beseffen is dat je altijd de beste beslissing maakt die je kunt maken met de informatie en de kennis die je in dat precieze moment hebt. Het nu te bekijken dat je gezien hebt waar de keuze jou naartoe geleidt heeft, zal jou niet van dienst zij; je had deze informatie niet toen je de keuze maakte. Dit maakt deel uit van de schoonheid van de illusie waarin jullie jezelf ondergedompeld hebben; de bekwaamheid om alleen maar één werkelijkheid per keer te zien en om je volledig onbewust te zijn van de andere eindeloze potentiëlen die je altijd omringen. Zeker ben je in staat om te zien wat een 'gemakkelijker' pad geweest zou zijn, of het minder uitdagende pad om te nemen nu dat je meer informatie hebt en waargenomen hebt wat als een resultaat plaatsgevonden heeft, maar je had deze informatie niet toen je de keuze maakte.

Vanuit ons perspectief zijn er nooit echt wat voor fouten dan ook, alleen andere keuzes welke jullie naar andere paden van verlichting leiden. Denk eraan dat je niet kunt zien waar de andere paden jou naartoe geleid zouden hebben. Misschien zou je niet de mensen ontmoet hebben waarvan je vindt dat zij zeer belangrijk in jou leven zijn, of misschien zou je niet de waardevolle les verkregen hebben die zo belangrijk voor jou was om in staat te zijn om door een onvoorzien obstakel heen te duwen, of misschien zou je aan een "slechte" beslissing ontsnapt zijn om later alleen maar een veel meer verwoestende beslissing te maken. Zovelen van jullie gaan door met deze "vergissingen" opnieuw in jullie gedachten te doorleven, jullie zelf door het trauma heen forcerend, omdat je gelooft dat als je een andere keuze gemaakt zou hebben het vrij van uitdaging geweest zou zijn. Dit is niet noodzakelijkerwijs waar, herinner je dat de dingen niet altijd zijn wat zij lijken te zijn. Het zijn de tijden in jouw leven waar je het gevoel hebt dat jouw dromen en wensen verspild zijn dat je feitelijk doorverwezen wordt naar eentje die veel groter is.
Velen denken dat een leven vrij van wat voor uitdaging dan ook het ideale leven zou zijn, nochtans verzekeren wij jullie, dat jullie dit al ervaren hebben en dat jullie het behoorlijk saai vonden; en dus hebben jullie je enthousiast vrijwillig aangemeld om in deze illusie, gewoon voor het "plezier" ervan, te incarneren.
Het zou gelijksoortig zijn aan een persoon met een universiteitsopleiding die kiest om terug te gaan naar de peuterspeelzaal omdat hij/zij dan niet meer geconfronteerd zou worden met moeilijke uitdagingen terwijl hij/zij lerende is. Hij/Zij zou zeker in staat zijn om snel ieder "probleem" of iedere puzzel die aan hem/haar gegeven werd meester te worden, maar wat voor gevoel van prestatie zou deze persoon gewaarworden van het meester worden van een puzzel die voor een 3-jarige gemaakt was? Zeker, hij/zij zou geen enkel probleem hebben welke van de taken dan ook te voltooien die aan hem/haar gegeven werd, maar hoelang zou het duren voordat deze persoon verveeld raakt en ernaar hunkert om in een klas te zijn waar hij/zij zou kunnen leren, en groeien en omringd zou zijn door anderen die ook voor hetzelfde wensten? Zien jullie het? Begrijpen jullie onze analogie?
Wij beseffen dat velen van jullie ernaar hunkeren om jullie zelf te bevrijden van de uitdagingen waar jullie jezelf in bevinden, maar het doel was niet om geen uitdagingen te hebben, maar eerder om niet door hen beïnvloed te worden. Om te  leren hoe in vreedzaamheid te blijven, ongeacht van wat er om jou heen gaande is, omdat jij de enige bron van vreedzaamheid bent die er is. Wat de één gewaarwordt als uitdagend, mag een ander gewaarworden als plezier; jouw gewaarwording is wat iets uitdagend maakt niet de omstandigheid zelf. Want zie, velen kijken naar de werkelijkheid buiten zichzelf om te bepalen of zij in vrede/vreedzaamheid kunnen zijn of dat zij stress moeten voelen, maar je zult werkelijk alleen altijddurende vreedzaamheid vinden wanneer jij beseft dat het een keuze is die van binnenuit komt. Niets buiten jou heeft de bekwaamheid om jouw harmonie te verstoren, jouw evenwicht, jouw gemoedsrust anders dan jij.
Wij hopen dat jullie deze boodschap op de één of andere manier behulpzaam hebben gevonden, en wij vragen dat wanneer jullie de volgende keer met een uitdagende situatie geconfronteerd worden om een stap terug te zetten en je te herinneren dat het alleen uitdagend is als jullie zeggen dat het dat moet zijn. Jij bent het centrum van vreedzaamheid. Dus ga in vreedzaamheid en houd jouw licht vast, zo helder dat het niet verstoord kan worden ongeacht van wat voor gebeurtenissen er schijnbaar rondom jou heen wervelen.
In Liefde en Licht, wij zijn jullie Engelachtige Gidsen.

Vertaling: Cobie de Haan -  http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © 2012-2014 by Taryn Crimi. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://AngelicGuides.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten