maandag, februari 17, 2014

Michael voor de Raden van Jullie Hogere Zelven via Ron Head - 16 Februari 2014


 
Michael voor de Raden van Jullie Hogere Zelven
"Is er Echt een Vonk van de Goddelijkheid Binnenin Jou?"
16 Februari 2014 / Ron Head

Wij zijn vandaag hier om jullie aandacht naar het onderwerp van zelfliefde te brengen. Wij keren hier steeds maar weer opnieuw naar terug omdat het aldus belangrijk is. Misschien kunnen wij vandaag een ander perspectief van het onderwerp geven en het een beetje gemakkelijker voor jullie om te begrijpen maken en met meer gemak in/naar de energie ervan te gaan.
Wanneer jullie aan het woord liefde denken, worden jullie huidige begrippen tamelijk zwaar beladen met ideeën over romantiek, opoffering, onmogelijke langdurige emoties, en alle andere bagage welke zoveel liederen, films, boeken en Tv-programma's gedurende vele, vele jaren verkocht heeft. De liefde waarover wij spreken is geen emotie. Sommige talen hebben geen woord voor het idee van liefde dat jullie maatschappij voor zolang gepromoot heeft. Dat lijkt aldus vreemd voor jullie. In jullie verleden waren er, in andere talen, vele verschillende werelden om vele soorten van liefde te definiëren. Ook dat scheen jullie vreemd toe. Maar wij spreken over de energie hetgeen het waarachtige spul is waarvan alles dat is, uit samengesteld is. Nu weten wij dat, in jullie huidige intellectuele begrippen van de opmaak van het universum, dat helemaal geen zin maakt. Jullie werden geleerd om over de kosmos te denken als een gigantisch mechanisme dat uitgelegd en uitgemeten kan worden. Dat kan het niet, maar dat is hier niet belangrijk.

Terug naar zelfliefde. Het klinkt voor jullie alsof wij over iets egoïstisch spreken. Wij spreken niet over een zelfgecentreerd verwennen van zichzelf. In feite, is het nogal het tegenovergestelde. En dat is omdat jullie dit alleen zullen bereiken door te begrijpen wie je bent, en dat zal volledig veranderen hoe je denkt en hoe je handelt. Alles dat hiervoor nodig is om te gebeuren is voor jou om eindelijk te accepteren dat je een goddelijke creatie van de Goddelijkheid bent, en voor jou om  te stoppen met het be/veroordelen van jezelf, om jezelf te vergeven voor al deze gedachten, woorden en daden waar je aldus bang van bent. Nee, zij zijn misschien niet zo heel prachtig. Maar begrijp alsjeblieft dat door hen te ervaren je dat feitelijk geleerd hebt.
Laat ons nu een kort moment nemen om het oordeel zelf te onderzoeken. Als iemand zegt, "Ik verdien de liefde van mijn God niet omdat ik dit gedaan heb," dan zegt men dat een deel van de Goddelijkheid, de Alles Dat Is, onverdienend van liefde is. Is dat niet waar? En dus spreek je een oordeel uit over iets dat de Schepper zelfs niet be/veroordeelt. Nu, waar is de waarde in dat?
In tegenstelling tot dit, hoe voel jij dat je zou handelen als je absoluut wist dat je een volmaakte creatie van God was en dat er onvoorwaardelijk van je gehouden werd, vergeven zou zijn voor alles dat je ooit gedaan had, en vertrouwd werd tot en voorbij de limieten van jouw begrip? Wat dat zou zijn is een volledige acceptatie van de liefde welke van jou is, en dat altijd geweest is.
Hier is een puzzel voor jullie, en hier is geen gemakkelijk of snel antwoord voor. Maar het is een puzzel dat het waard is om een beetje over na te denken. Waarom, veronderstel je, is dit zo moeilijk voor mensen om te accepteren? Werd hen geleerd om het aldus niet te doen? En zo ja, waarom is dat dan? Zijn zij bang om het aldus te doen? En zo ja, waarom is dat dan?
Is er echt een vonk van de Goddelijkheid binnenin jou? Geloof je dat? Kan je het bezitten? Wat zal je ermee doen? Kan je ervan houden? Geloof je dat het van jou houdt?
Dit zijn vragen die zwaar wegen, doen zij dat niet? Wij vragen hen omdat wij zeer verlangend zijn dat jullie jezelf eindelijk kennen zoals wij jullie kennen te zijn.
Laat ons eindigen met één laatste gedachte. Het is tijd. Het is tijd. Het is tijd.
Goedendag.  

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link: http://oraclesandhealers.wordpress.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten