zaterdag, februari 22, 2014

De Engelachtige Gidsen - Geluk kan Niet Buiten Jezelf Gevonden worden... - 21 Februari 2014 / Taryn Crimi


De Engelachtige Gidsen
“Geluk kan Niet Buiten Jezelf Gevonden worden, Het kan Alleen van Binnenuit Gecreëerd worden"
21 Februari 2014 /  Taryn Crimi

Vandaag zouden wij jullie aandacht graag willen focussen op het onderwerp geluk. Wij kijken toe terwijl zovelen ontredderd raken als zij het ongrijpbare gevoel van geluk najagen. Wij zullen met jullie delen waarom het alleen momenten zijn van kortdurend geluk in plaats van een bestendige staat van zijn. Want zien jullie, velen zijn vaak in een voortdurende staat van het najagen van geluk in plaats van te leren hoe het te bestendigen. Is een onophoudelijke staat van geluk bereikbaar? Inderdaad, het is goed binnen al jullie bereiken. Maar eerst zouden wij graag ons perspectief over hoe geluk niet alleen bereikt maar ook onderhouden kan worden met jullie willen delen.
Wij zullen met een stoutmoedige verklaring beginnen; niets kan jou gelukkig maken. Je moet eerst het geluk dat al binnenin jou bestaat vinden en alleen dan zal je het geluk vinden dat je zoekt. Velen verkeren onder de indruk dat als ze alleen maar een doel bereiken, een specifiek product verwerven, of de volmaakte partner vinden, zij vast en zeker het geluk dat zij zoeken zullen vinden. Maar dit kan zo niet zijn, aangezien alles in jullie werkelijkheid slechts een spiegel is van de gevoelens en trillingen die je naar buiten pulseert. Het zou gelijk staan aan te verwachten dat de spiegel een jeugdiger en meer levendig beeld van jou laat zien en dat je alleen dan de jeugdigheid en levendigheid zult vinden die je zoekt. Het beeld dat de spiegel reflecteert kan niet veranderen tenzij jij dat doet.
Deze analogie mag grappig voor jou klinken, maar het is wat mensen doen wanneer zij iets buiten zichzelf zoeken. Herinner je dat niets iets naar jou toe kan brengen waar je niet al mee in uitlijning bent. Geen materieel object, of zelfs een ander wezen is in staat om naar jou toe te brengen wat je niet al binnenin vasthoudt. Velen zoeken voortdurend materiële overvloed en verwachten dat geluk, vreugde en vreedzaamheid van de geest zullen volgen, maar dit is niet zo. Dus waarom is het dat je nog steeds uitbarstingen van geluk voelt wanneer je een geschenk ontvangt, een nieuw product koopt, een nieuw persoon ontmoet? Omdat jouw verstand geloofd dat het jou gelukkig zal maken; en zich slechts weldra zal realiseren dat het lege gevoel er nog steeds is wanneer de "nieuwigheid" ervan af gegaan is. Alleen door jouw innerlijke vreugde te volgen zal het jou leiden naar een plaats van vreedzaamheid en geluk. Geluk kan niet gevonden worden, het kan alleen gemaakt worden. Velen zeggen vaak dat het hun gebrek aan overvloed is hetgeen hen tegenslag brengt, maar hierop antwoorden wij, nee het is jouw tegenslag dat jou gebrek brengt.


Wij refereren niet naar materiële rijkdom wanneer wij over overvloed spreken. Dit is slechts één van de vormen van overvloed. Je kunt overvloedig zijn in gezondheid, rijkdom, vrienden, liefde, problemen of angsten. Maar wij kunnen jullie verzekeren, dat je altijd met iets overvloedig bent.
Als het vreedzaamheid is dat je zoekt, dan zal je het eerst binnenin jezelf moeten vinden; alleen dan zal je meer ervaringen aantrekken die het gevoel van vreedzaamheid verder verhogen. Als het geluk is dat je zoekt, dan moet je eerst geluk binnenin jezelf vinden. Met ieder doel, iedere prestatie of aankoop zal je alleen maar een zeer kortdurende emotie ervaren, die niet zal blijven. Waarom is dat? Omdat het ego altijd meer zal willen; het wordt aangestuurd door de motivatie om door te gaan altijd meer te willen. Maar wij zouden jullie er graag aan willen herinneren, dat jullie allemaal de bekwaamheid hebben om de vreedzaamheid en de vreugde te vinden die jullie precies nu zoeken, in dit precieze moment.
Want zie, iedere emotie die je hebt is een keuze. Je mag je afvragen, waarom zou ik er dan voor kiezen om verdrietig, kwaad, of ontevreden te zijn? Hierop antwoorden wij, vertel het ons maar. Jouw reactie is gebaseerd op de overtuigingen en verwachtingen die jij in wat voor gegeven situatie dan ook hebt. De verwachtingen die jij voor jezelf instelt zijn intrinsiek met elkaar verbonden met jouw algehele reactie en perspectief op iedere omstandigheid die jij waarneemt. Niets kan jouw geluk wegnemen, jouw vreugde, jouw innerlijke vrede behalve jij.
Wij beseffen dat negatieve emoties en gevoelens nooit de bewuste wens is, maar eerder zijn het de overtuigingen en verwachtingen die dan vereist en toegestaan hebben voor een negatieve reactie. Velen kijken naar de toekomst om hen de vrede en het geluk te brengen dat zij zoeken. "Ik zal gelukkig zijn wanneer," of "Ik vind innerlijke rust als…". Maar de toekomst wordt bepaald door de keuzes die je in het nu maakt. Hoe kan je verwachten iets anders te creëren dan wat je hebt, als je niet veranderd wat je in het nu doet? Onderhoud de vreugde en vreedzaamheid die je in dit huidige moment zoekt, en je zult voor zeker meer situaties aantrekken die door zullen gaan jou tevreden te stellen; om jou focus aan jouw angsten, ongerustheden en bezorgdheden te geven zal alleen maar meer brengen om bezorgd over te zijn. Denk eraan als jij je zorgen maakt, ben je op de toekomst gefocust, als je vol spijt bent ben je gefocust op het verleden, door alleen volledig aanwezig te zijn in het moment kan je de innerlijke vrede en het geluk vinden dat je zoekt.
Te kiezen gelukkig te zijn is een bewuste beslissing welke een ieder van jullie kan maken ongeacht de omstandigheden die zich in jouw werkelijkheid tot aan dit punt toe gemanifesteerd hebben. Deze ervaringen werden gecreëerd door de gedachten en overtuigingen die je had. Wat je vanaf dit punt creëert wordt bepaald door de gedachten en keuzes die je in het nu maakt. Je kunt jou mentaliteit veranderen en daarmee onmiddellijk jouw trilling, en wanneer je dat doet zal jouw werkelijkheid verschuiven. Dat moet het, omdat het alleen dat naar jou toe kan brengen waarmee je resoneert.
De ongrijpbare gemoedsrust welke zovele zoeken werd de gehele tijd binnenin vastgehouden, hoewel zij overal anders waar zij maar aan konden denken gezocht hebben om die leegte die zij diep binnenin voelen te vullen. Maar wij zijn hier om jullie eraan te herinneren, dat je vrede/vreedzaamheid niet buiten jezelf kunt vinden, vrede, vreugde en geluk komen van binnenuit. Er zijn geen zielen die niet in staat zijn om deze staat van zijn te onderhouden, een ieder van jullie kan de keuze hier en nu maken om de vreugde te voelen die je zoekt in dit nu moment. Er is geen andere tijd dan dit nu moment. De toekomst is een illusie die levend gehouden wordt door het geloof in de lineaire tijd. Er zal altijd alleen maar het huidige moment zijn.
Wanneer een ieder van jullie zich onthecht van de stress en zorgen die je voelt voor de toekomstige ervaringen van morgen, en het berouw van het verleden en werkelijk dit exacte moment evalueert, kan je dan bepalen wat je werkelijk voelt in dit nu moment? Heb je alles dat je nodig bent in dit precieze moment? Heb je de lucht, beschutting, en het water dat je lichaam nodig is in dit precieze moment?
Als je niet gelukkig bent met wat je hebt in dit nu moment, dan zal geen hoeveelheid aan geld, mensen, vriendschappen, of materiële objecten dat veranderen. Maar wij kunnen je verzekeren dat als je jouw trilling in dit nu moment veranderd je aan zult trekken wat je zoekt.
Om te proberen vreugde, vreedzaamheid en geluk buiten jezelf te creëren, is te proberen achterwaarts te manifesteren. Om vrede, vreugde en geluk in de toekomst te zoeken zal altijd de spreekwoordelijke wortel net een paar centimeter buiten je bereik hebben bungelen. De reden waarom geluk zo vergankelijk schijnt te zijn is niet vanwege de omstandigheden die je omringen, maar eerder omdat het iets is dat je probeert te vinden in plaats van het te creëren. Neem alsjeblieft een moment om echt te begrijpen wat wij nu net gedeeld hebben, aangezien het de sleutel is om geluk en vreedzaamheid zo lang als jij dat wenst te handhaven.
Wij hopen dat wij jullie op de één of andere manier van dienst geweest zijn en dat jullie onze boodschap behulpzaam vonden.
In Liefde en Licht, wij zijn jullie Engelachtige Gidsen. 

Vertaling: Cobie de Haan -  http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © 2012-2014 by Taryn Crimi. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://AngelicGuides.wordpress.com

1 opmerking: