donderdag, september 26, 2013

Jeshua: Niveaus van Verbinding met Jouw Ziel - September 2013 / Pamela Kribbe


Jeshua
"Niveaus van Verbinding met Jouw Ziel"
September 2013 / Pamela Kribbe
 
Lieve vrienden, Ik ben Jeshua en ik groet jullie vanuit mijn hart. Wij zijn hier gezamenlijk, en ik bedoel daarmee dat er een vermenging van energieën plaatsvindt terwijl wij hier zitten. Stel je voor dat het hoogste en meest prachtige aspect van jou zichzelf in elkander her/erkend en veelvoudig toeneemt vanwege die her/erkenning. Jullie zien vaak in anderen hun schoonheid, hun innerlijke rijkheden, en zien hun verfijning veel duidelijker en vollediger dan dat jullie deze kwaliteiten in jullie zelf zien. Door te observeren en bewust te zijn van de ander, geef je die persoon geloof en vertrouwen in zichzelf.
Geef nu deze her/erkenning aan elkaar. Laat het stromen, laat het gebeuren, laat jouw ziel erdoor aangeraakt worden. Wanneer het ook is dat jouw ziel aangeraakt wordt, daalt het meer volledig af naar de Aarde. Wanneer je in een moment van her/erkenning, inspiratie en emotie naar binnen wordt geplaatst, daalt jouw ziel meer volledig af in/naar jouw lichaam, omdat het zich meer welkom en thuis voelt op de Aarde. Een samenspel gebeurt er tussen jou en jouw ziel.
Wie ben "jij" dan in verhouding tot jouw ziel? Ik stel die vraag omdat die relatie gewoonlijk niet duidelijk begrepen wordt. Sommigen van jullie maken zich een voorstelling van de ziel als iets buiten zichzelf - ver weg en boven jou. Je voelt je dan als een onbetekenend wezen die allerhande dingen wilt, en je ervaart jouw ziel als zijnde een macht buiten jezelf die mogelijk - bij gelegenheid - tussenbeide komt uit jouw naam, maar je voelt je ook min of meer aan de genade van jouw ziel overgelaten.
Maar jij bent niet buiten jouw ziel en jouw ziel is niet buiten jou. De ziel - jouw ziel - is binnenin jou, hier op deze plaats, alsook overal waar je naartoe gaat - jij bent een deel van jouw ziel. En alhoewel jouw ziel ook een deel van jou is, ben "jij" niet jouw volledige ziel, "jij" bent niet gelijkaardig aan jouw ziel. Er is een deel van jouw ziel geïncarneerd in jou; het leeft en beweegt in jou. Maar er is ook een deel dat hier niet helemaal "in past", zogezegd; een deel dat achterblijft. Of je zou dat concept tot uitdrukking kunnen brengen, vanuit een aards oogpunt, als een deel dat te groot is om ingekapseld te zijn in een aards lichaam en persoonlijkheid.


Dus is er een samenspel tussen jou en jouw ziel, terwijl tezelfdertijd jullie één en dezelfde zijn. Jullie zijn van dezelfde essentie en niet afgescheiden van elkaar. Het samenspel tussen jou en jouw ziel gaat over hoeveel van jouw zielenergie je toe zult staan in jouw leven op Aarde. Is het soms een vonk van inspiratie, een voorproefje krijgen van een uitgebreid bewustzijn? Of sta jij de ziel toe om dieper en vollediger te penetreren, en vorm te geven aan jouw aardse bestaan op een radicale en onmiddellijke manier?
Dat is het proces waarin jullie jezelf nu bevinden: steeds dieper gaand; dit proces van versmelten met jouw ziel door middel van een volledige overgave aan de stroming van jouw ziel. En je zult gedwongen worden om dat te doen door niemand anders dan jij. Het is een keuze die je maakt: om jezelf toe te staan waar jouw ziel op aandringt om te doen of te zijn. En wanneer beslis je om dit te doen? Je maakt die beslissing op het moment dat je beseft dat het absoluut noodzakelijk is om het te doen; dat dit de enige mogelijke weg voor jou is.
Gewoonlijk wordt het voorafgegaan door een tijdsperiode waarin je nauwelijks luisterde naar de stem van jouw ziel. Je probeerde om het op jouw eigen manier te doen, vanuit jouw hoofd, vanuit overheersende ideeën die van buiten jezelf kwamen: van externe druk en angst. Er waren vele redenen waarom je niet naar jouw ziel luisterde, wat er de oorzaak van was dat je vervreemd raakte van die stem - dus werd het een vreemde voor jou.
Dat is waar de meesten van jullie tot toe gekomen zijn om zich mee te associëren zijnde een mens op de Aarde; dat jullie vervreemd geraakt zijn van jullie wortelen, jullie kosmische afkomst, jullie ziel. Dan wordt het proces van incarnatie een zeer stressvol, pijnlijk proces. Om dan in/naar een lichaam af te dalen betekend vaarwel zeggen tegen wie je bent, jouw afkomst - feitelijk het verlaten van jouw Thuis. Dat is een bijna onmogelijke taak, en dan is het alleen maar natuurlijk dat je zult hunkeren naar Thuis en weg wilt gaan van de wereld waar jij je niet Thuis voelt.
Er is een uniek pad voor iedereen op de Aarde, maar iedereen zal ervaren afgesneden te zijn, gedurende een lange tijd, van de stem van hun ziel. Totdat jij beseft: "Ik kan zo niet langer doorgaan: Ik zit volledig klem. Wanneer ik alleen maar vanuit mijn hoofd leef, alleen vanuit angst, van wat 'zou moeten zijn' en 'moet zijn', voel ik me dood binnenin." Alleen wanneer je dit dilemma zeer intens begint te ervaren zal je open staan voor een andere stem, een herinnering van wie je werkelijk bent. Dus dan, op een bepaald niveau, moet je toegeven aan de aansporingen van jouw ziel.
De kunst om dit te doen is om jezelf open te stellen voor het nieuwe en oude denkbeelden van zekerheid los te laten, en dat is vaak zeer moeilijk voor menselijke wezens. Jullie associëren dit met opgeven, met het zijn aan het einde van jullie latijn, en met gevoelens van teleurstelling, bitterheid en depressie. Maar jullie kunnen een dergelijk moment van extreme wanhoop, van het niet langer in staat zijn om op de oude manier door te gaan ook zien, alsof er een deur opengezet is naar een nieuwe mogelijkheid. Jullie kunnen nu voordeel nemen van een dergelijke innerlijke crisis om door die deur heen te duwen naar een andere werkelijkheid.
Deze duw vereist innerlijke kracht, want net op dit moment van complete ontmoediging, worden jullie aangestuurd om je om te draaien en te vertrouwen op iets nieuws dat je nog niet kent, iets waar je nog steeds geen kennis van bezit. Het is als het hebben van rommel voor je liggend op de vloer, en dat er achter jou een deur is, die ietwat aanstaat, waar een straal licht doorheen schijnt. Als je met jouw rug naar de deur blijft zitten en je staart naar de rommel voor je, veroorzaakt het meer gevoelens van somberheid, wanhoop en hopeloosheid. Hoe kan je dan de zekerheid verkrijgen dat deze deur achter jou je de mogelijkheid voor iets anders, iets fris kan geven? Die zekerheid, dat de deur open kan gaan, begint gevoeld te worden wanneer je een verbinding met jouw ziel maakt.
Je kunt door pijn en wanhoop in het leven heen leven op twee verschillende manieren. De ene manier voor jou is om er volledig door geabsorbeerd te worden, en dat betekend dat al jouw energie, alles dat in jou bewust is, gedragen wordt op de golven van angst, bitterheid en zelfs haat. Jouw denken raakt erdoor gekleurd, dus op de lange termijn zullen jouw emoties en jouw lichaam er ook door beïnvloed worden. Maar er is een andere manier, een tegenwicht. Je kunt, in deze tijden, je bewust worden van wat er binnenin jou gebeurd, en je aldus terugtrekken van de omlaag gaande stroming.
Er is iets binnenin jou dat het van nabij observeert, zonder oordeel, vanuit een bewustzijn dat groter is dan jouw aardse wil, jouw aardse ideeën, jouw opvoeding, jouw angsten, en al het oude dat je van het verleden kent. Dan komt jouw ziel in jouw aardse gebied binnen. Het gebeurt vaak, om het botweg te zeggen, dat de rommel tevoorschijn moet komen voordat jij je gedwongen voelt om een andere vorm van bewustzijn binnen te gaan. Het is precies tijdens een tijd van crisis dat er een verschuiving in jouw besef kan zijn, en je kunt dan vanuit een breder perspectief naar jezelf kijken.
Het bewustzijn binnenin jou wordt dan zeer rustig en stil. Voel gedurende een moment die stilte; kijk naar iets in jouw leven waarop je geen antwoord hebt, iets waar je al ontelbare keren over nagedacht hebt, er vanaf alle kanten naar gekeken hebt, en waarvan je frequent alle emoties ervaren hebt die erbij horen. Neem jezelf nu gewaar in een stiltepunt van het kijken naar de situatie zonder een antwoord te willen.
Voel hoe een bepaalde vreedzaamheid onmiddellijk aanwezig is. Dat is de betekenis van "het gevecht" opgeven, wat niet betekend dat alles hetzelfde blijft en er niets veranderd. Het betekend dat je ruimte voor het nieuwe creëert, en niet door te overdenken wat al bekend is en om naar antwoorden en oplossingen in het verleden en wat er achter je ligt te zoeken. Het onbekende, het nieuwe, het frisse, kan alleen binnenkomen via de stilte op de manier van dat wat niet bekend is, en door overgave aan de stilte.
Laat de stilte welke jou omringd door jouw lichaam heen stromen. Door op deze manier stil te zijn, laat je oude onzekerheden los, oude ideeën over hoe de dingen zouden moeten gaan in jouw leven, overtuigingen waar jij je aan vastgeklampt hebt. Sta hen allemaal toe om weg te zweven zoals de dode bladeren in de Herfst van de boom afvallen, terwijl de energie van jouw ziel als een vriendelijke wind door jou aura heen blaast. Verbeeld je dat alles dat oud is, alles dat je niet langer nodig bent, alles dat doorleefd en verteerd is, zachtjes weggeblazen wordt. Het is slechts dat wanneer je het niet langer meer weet, dat je het gemakkelijker loslaat. Op deze manier, verzamelt er zich een nieuwe kracht binnenin jou.  
Hoe meer jouw energiegebieden leeg en opgeruimd aanvoelen, hoe meer het gevuld kan worden door jouw ziel. En vanuit de stilte bubbelen nieuwe ideeën op die niet vanuit jouw hoofd of door jouw wil gevoed worden. De nieuwe ideeën komen, als het ware, naar jou toe van buitenaf. Iets welt op naar boven, plotseling, en dat hoeft zich niet onmiddellijk voor te doen. Wat er in dit proces gebeurd is dat inspiraties en intuïties vrijelijk en natuurlijk tevoorschijn komen, en jou met nieuwe impulsen voeden.
Op dit punt, zal ik iets uitleggen over de niveaus waarop jullie je ziel kunt voelen en ervaren, en er is meer dan één niveau waarop jullie je ziel kunt voelen er ermee afgestemd kunnen zijn. Wij spraken nu net over hoe de ziel zichzelf mogelijk openbaart via stilte, via zuiver besef. Die ervaring is ook een zeer diep gevoel van Thuis te zijn, gebaseerd op een vermogen om geworteld te blijven, op het volledig in het heden te zijn, en op het niet aangetrokken te worden door allerlei soorten van afleidingen welke veroorzaakt worden door gedachten en emoties. Dat is één van de diepste niveaus waarop je een verbinding met jouw ziel kunt hebben: door diens zuivere Aanwezigheid te voelen.
Die staat van stilte heeft een onmiddellijk, positief effect op jouw lichaam, jouw gedachten, en jouw emoties. Het is de genezende kracht van stilte. Wanneer je daar bent, is de ziel niet langer meer iets boven of buiten jou, maar is zeer fysiek tastbaar, in de lagere helft van jouw lichaam, in jouw buik, en in jouw benen en voeten. Raak bewust van hoe het aanvoelt in jouw lichaam wanneer jouw ziel volledig met jou verbonden is, en wanneer je daar volledig met jouw ziel bent. Voel de soliditeit van deze verbinding, en ook diens evenwichtigheid en vreedzaamheid. Deze ervaring van vreedzaamheid en evenwichtigheid - die diepe stilte - is de basis van de gehele zielverbinding. Als deze ervaring van vreedzaamheid er niet is, is jouw verbinding met jouw ziel niet volledig.
Waarom ik dit zeg? Omdat er een ander niveau is van waaruit jij je kunt verbinden met de ziel en dat niveau is fysiek hoger in jouw energiegebied gelokaliseerd. Velen van jullie zijn intuïtief begaafd en ook helderziend. Vanuit jullie zesde zintuig, vanuit jullie energetische vermogen om alles rondom jullie heen waar te nemen, kan je de gemoedstoestanden en gedachten van anderen oppikken. Dit kan gebeuren vanuit het derde oog, of je kunt anderen vanuit jouw hart voelen.
Nu al, wanneer ik hierover begin te spreken, nemen jullie waarschijnlijk waar dat jullie energie ietwat rustelozer wordt en omhoog gaat. De evenwichtigheid is verdwenen. Je bent in het gevaar van het verliezen van jouw centrum terwijl je intapt op de vele energieën rondom jou heen. Dit gebeurd ook wanneer jij je in jouw hart en geest verbindt met jouw idealen van hoe je graag zou willen dat de Aarde en jouw visioenen van de toekomst zouden zijn. Zij tillen je vaak boven jezelf uit.
Er lijkt dan een intuïtieve verbinding te zijn met jouw ziel, maar tezelfdertijd, is die verbinding niet volledig gegrond, en komt niet volledig tot de rust en stilte waar ik eerder over sprak. Je kunt gegrepen worden door het visioen van het nieuwe tijdperk, een hartgecentreerde energie op Aarde, en tezelfdertijd zeer teleurgesteld zijn omdat het niet zo snel in jouw leven gebeurd als dat je wenst, en ook vanwege zoveel weerstand en tegenwerking in de wereld. Op deze manier, voel jij je overhoop liggen met de maatschappij rondom jou heen en lijkt het alsof je niet in deze wereld past.
Hoewel de verlangens en de gevoelens die je hebt, de voorgevoelens van de nieuwe Aarde, geboren worden vanuit de verbinding met jouw ziel, is het belangrijk om die energie van inspiratie toe te staan volledig af te dalen in/naar jouw energiegebied, jouw lichaam en jouw onderlichaam. Als je enige ideeën hebt over wat jij voor de toekomst wenst, voel dan deze ideeën en die energie van de toekomst in jouw hart. Voel, ook, voor het vuur dat binnenin jou leeft en laat dat vuur naar boven komen om de energie meer solide binnenin jou te doen ontbranden.
Sta dan die versterkende energie van de toekomst toe af te dalen in/naar jouw onderbuik, jouw benen, en jouw voeten totdat zij rustig en stil worden - totdat jij rustig en stil wordt. Op dat moment, raakt jouw ziel, en de boodschappen die je van jouw ziel ontvangt, de Aarde. Dan kan een gegronde/geaarde realistische stroming aan de gang gaan, en blijf jij volledig in aanraking met jouw aardse werkelijkheid, terwijl tezelfdertijd je ook verbonden blijft met jouw ziel. Je hebt dan een brug tussen de twee ingebouwd.
Ik zie hoe velen van jullie, Lichtwerkers, bij tijden volledig geabsorbeerd worden in visioenen van een andere wereld, terwijl tezelfdertijd jullie je verbinding, hier en nu, met deze wereld verliezen, welke niet alleen buiten jullie is, maar ook binnenin jullie. Jullie raken gescheiden, en tweeslachtigheid wordt gecreëerd tussen het Licht en de duisternis binnenin jullie en tussen jullie en de wereld buiten jullie. Deze tweeslachtigheid produceert worsteling en spanning, zowel binnenin als buitenom.
Het is nu jullie uitdaging om echt het oude op te geven en het nieuwe in de dieptes van jullie aardse wezen, op alle niveaus, te verwelkomen: hoofd, hart en onderlichaam. Jullie ziel kan alleen wortel schieten op Aarde als je het toestaat om diep in jouw wezen af te dalen, omlaag naar het niveau van de onderbuik en het bekken, welke jullie met de Aarde verbindt. Voel de vreedzaamheid en de stilte wanneer je gedachten (zelfs fysieke impressies) en emoties achterlaat. Ben er gewoon, sta er open voor, en het nieuwe zal zich, zonder dat je weet hoe, ontvouwen. De aankomst van de Nieuwe Aarde, van hartgecentreerd bewustzijn op Aarde, hangt af van de aanwezigheid van vele mensen die zowel gegrond/geaard als spiritueel betrokken zijn. Zij zijn de kanalen.   

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
 Copyright © Pamela Kribbe - Permission is granted to copy and redistribute this article on the condition that the URL www.jeshua.net is included as the resource and that it is distributed freely. E-mail: aurelia@jeshua.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten