vrijdag, april 05, 2013

Jeshua via Pamela Kribbe - Februari 2013


Jeshua:
"Jij bent de Leraar van de Maatschappij "
Gechanneld via Pamela Kribbe in Februari 2013 

Lieve Vrienden,
Ik ben hier met zoveel Vreugde. Voel mijn Vreugde. Ik houd ervan om te zien dat jullie hier verenigd zijn als Broeders en Zusters. Dit is wat de Nieuwe Aarde inhoudt. Als mensen elkaar met een Open Hart ontmoeten, als ze samenkomen in een Cirkel als Deze, gebeurt er iets nieuws, iets groters dan de totale som van de enkelingen. Voel dus deze Energie die jullie de laatste paar dagen samen gecreëerd hebben. Het is Jullie Energie.
Wees trots op jullie Zelf, jullie zijn de Dragers vandaag, van de Christus Energie. En ik wil de toorts aan jullie overdragen. Verbeeld je dat je een toorts in je rechterhand hebt en voor je uit houdt, wees niet geïntimideerd. Kijk nu om je heen. Wat is het eerste dat je ziet? Er zijn mensen om je heen die willen genieten van je licht, en het willen ontvangen, omdat jouw Licht zoals geen enkel ander licht brand; jij bent Uniek.
Soms doet het me verdriet om te zien hoe jij je Licht verbergt, je eigen Licht, dat nu zo nodig is op Aarde. Ik doe vandaag een beroep op je om op te staan en je Licht aan de wereld te laten Zien. Het zal je diepe Vervulling geven door het zo te doen, het is je Missie, je Ware Pad.
Als ik nu zeg om je Licht in de Wereld te brengen, weet ik dat je ervan schrikt, omdat je betrekkingen met de Wereld niet altijd gladjes verliepen; ze zijn moeilijk geweest en pijnlijk, bij tijden. Je voelt dat je hier niet hoort; je voelt je niet thuis.
Je voelt dat je alleen jezelf kunt zijn als je deze maatschappij achter je laat, maar de maatschappij wacht op jou. Je moet het duister intrekken om het van binnen uit te veranderen, en je doet dit binnenin jezelf. Ik heb jullie al vaker gevraagd om over de negativiteit heen te kijken, achter het vernielende gedrag en het angstige kind in jezelf te zien. Ik vraag jullie nu om hetzelfde met de maatschappij te doen. Ga de strijd niet aan met deze energieën. Ga binnen met een gevoel van Vrede. Als je met de maatschappij strijdt, ben je nog steeds in de dualiteit.

Je voelt dat er agressieve krachten in de maatschappij zijn en dat je of de slaaf of de tegenstander bent, maar deze beide rollen bestaan in de dualiteit. Je wilt geen slaaf van de maatschappij zijn, en gedurende een aantal levens ben je wat aangetrokken geweest tot de rol van strijder, tot die van de rebel die vocht tegen maatschappelijke normen. Maar je echte rol vandaag de dag is geen van beiden. Je bent niet de slaaf van de maatschappij. Je bent niet de tegenstander. Je bent de Leraar van de maatschappij, en je onderwijst uit het Hart. Dit betekent dat je buiten uiterlijke verschijnselen kijkt en direct naar het Hart van de dingen gaat, van situatie, van mensen. Als een leraar weet je dat jouw energie niet altijd ontvangen en gewaardeerd zal worden, en dat accepteer je, en zodoende voel jij je niet door de maatschappij afgewezen. Je bent je erg bewust van jezelf en handelt vanuit Liefde en compassie en, meest belangrijk, je weet wanneer te handelen en wanneer niet. Je hoeft de wereld niet te veranderen. De nood om dingen te veranderen komt uit een plaats van ontevredenheid of zelfs oordeel. Jullie zijn Waarlijk hier om Leraren van Liefde te zijn. Ik geef de toorts aan jullie door en vraag jullie om in de wereld te zijn, en niet van de wereld. Om altijd je Waarheid binnenin te vinden, maar ook altijd beschikbaar en klaar om het met anderen te Delen.
Ik vraag je nu om de maatschappij als een Kind te zien, en het het gezicht van een kind te geven. Er gebeurt heel veel op dit moment; de collectieve Energie van de Mensheid is in een staat van Verwarring. Geef het nu het gezicht van een kind. Denk aan de oude structuur die nog steeds actief is, de hiërarchieën, de misplaatste autoriteit. En zelfs als je denkt dat het allemaal erg lelijk is, kijk of je het gezicht van een kind kunt vinden. Als je diep kijkt, kun je een verloren kind zien die gekluisterd zit binnenin de agressieve mannelijke structuur van de traditionele maatschappij. Het is in feite, een mannelijk kind dat vervreemd geworden is, en afgesneden van zijn eigen Hart. Voel een ogenblik het verdriet van het kind. Hij is de weg lang geleden verloren. Hij snakt naar zijn Moeder, de Moeders Energie, en op hetzelfde moment gaat hij er tegen in. Hij wil in controle zijn, wil de wereld beheersen met zijn verstand, met zijn ego. Maar het is een verschrikkelijke toestand om in te zijn, en hij is helemaal niet gelukkig.
Dus wat zou je met dit kind doen? Op dit moment is hij wanhopig en klaar om te veranderen. Reik uit om te zien wat dit kind het meeste nodig heeft; in feite ben Jij dat. De Energie die jij in je draagt zal hem Genezen. Dus praat tegen dit kind en sluit je bij elkaar aan. Hij is een deel van jou en een deel van de mensheid, en jij bent ook een deel van de mensheid.
Jullie hebben allemaal verschillende rollen gespeeld gedurende vele levens op aarde. Jullie hebben allemaal levens gehad dat je slachtoffer was van de mannelijke energie. Maar er zijn ook levens geweest toen je aan de andere kant stond, en mannelijke energie toepaste. Het is een deel van je reis op Aarde, dus je bent zowel slachtoffer als dader geweest.
Wij zijn hier nu om de mannelijke energie te herdefiniëren. Dat is wat benodigd is voor de mensheid en voor jullie zelf. Je hebt je mannelijke energie nodig om jezelf in de wereld tot uitdrukking te brengen, hoewel zowel mannen als vrouwen hun bedenkingen hebben over mannelijke energie. De mannelijke energie heeft door het verleden, het plakkaat gekregen van ego en agressie. Maar dat is niet diens ware natuur en we zijn een nieuwe definitie nodig, een nieuw Gevoel over de mannelijke energie, omdat het een noodzakelijk onderdeel van de Schepping is. Mannelijk en Vrouwelijk zijn aanvullende Energieën.
Dus ik vraag je nu naar de mannelijke energie te kijken binnenin jezelf. Bekijk of je het figuur van een man in jezelf kunt observeren. Sta de mannelijke energie in je lichaam toe om tot uiting te komen, of je nu mannelijk of vrouwelijk bent. Voel de natuurlijke kracht, diens helderheid, diens uithoudingsvermogen, diens Kracht om uit te drukken en te Manifesteren. Je hebt deze Energie nodig om je Licht in de wereld te brengen. Sluit er Vrede mee.
Ik heb je net verteld dat je in het verleden levens hebt gehad waarin je zelf de mannelijke energie misbruikte, levens waarin je experimenteerde met Macht en Dominantie. Op je reis als Ziel, kwam je tot een diepgaande berouw over deze Levens. Je wilde niet langer meer iets te doen te hebben met die Energie, dus je ging een cyclus van levens binnen een slachtoffer zijnde van agressie en dominantie, omdat er weerstand binnen je Hart was over het jezelf verdedigen. Maar je hebt beide Energieën nodig voor een volledig Menselijk Leven.
Dus vandaag vraag ik je niet langer bang te zijn om je mannelijke energie te gebruiken. Wees Helder, wees Zichtbaar voor anderen. Durf je uit te spreken, durf jezelf te onderscheiden van anderen. Je Spirituele Vrouwelijke energie gaat over het contact maken met anderen, en je mannelijke energie is er om je te beschermen als het nodig is en om te ontkoppelen als dat kan. Gebruik ze beide!
Ik zou nu dit gesprek willen beëindigen met het simpele delen van onze Energieën. Voel de Zachtheid in je hart en ook je Kracht, je vermogen om een Leraar te zijn, en om de Leraar te worden die je Bent. Het is belangrijk om anderen te ontmoeten die op het zelfde pad zijn, zoals de mensen die hier vandaag verenigd zijn. Ik wil jullie aanmoedigen om zelf kringen te vormen, om samen te zijn en van de Vreugdevolle Aanwezigheid te Genieten, je Giften te Delen en je Verhalen te vertellen. Dit helpt je Waarlijk om Nieuwe Energie te creëren. Het zal je ondersteunen.
Dank je wel, allemaal.

© Pamela Kribbe
Vertaling: Sikke Couperus - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten